busur perapiBawang adalah sayuran yang sihat yang mengandungi banyak vitamin. Ia ditambah kepada kedua-dua salad dan hiasan. Pencinta tunduk hanya dapat memakannya.

Tetapi masalah utama bawang adalah memotong. Apabila bawang dipotong, ia mengeluarkan bahan khas, oleh kerana itu seseorang mula mata berair. Oleh itu, sangat sukar untuk mengurangkan bawang dengan lancar, kerana dengan setiap pergerakan anda ingin menyelesaikan penyiksaan ini secepat mungkin. Bagaimana untuk menghentikan memotong bawang dalam kepingan besar?

pemotongan yang idealTerdapat peranti khas yang memudahkan untuk memotong bawang. Fungsinya sangat mudah – hanya simpan busur, dan gigi khas panduan pisau untuk penghirisan sempurna. Oleh itu, setiap bulatan bawang diperolehi satu lebar. Potongan besar tidak dapat berfungsi dengan pemegang universal seperti itu.

Kelebihan pemegang memotong tunduk:

  1. Kesederhanaan. Anda tidak perlu menderita lagi dan setiap kali mematikan bola untuk pemotongan yang selesa. Pemegang khas menjadikannya mudah untuk memegang peranti tanpa sebarang usaha.
  2. Kelajuan. Anda boleh memotong mentol begitu cepat sehingga mata tidak mempunyai masa untuk mula menyiram.
  3. Kebersihan. Untuk membersihkan pemegang, ia mencukupi untuk membilasnya dengan air. Di samping itu, ia boleh dicuci di mesin basuh pinggan mangkuk.
  4. Keterlaluan. Peranti ini sesuai bukan sahaja untuk bawang, tetapi juga untuk sayur-sayuran lain. Ia boleh digunakan walaupun untuk memotong daging.
  5. Keselamatan. Gigi tidak membenarkan pisau untuk tergelincir, dan jari-jari jauh dari itu, jadi apa-apa potongan dikecualikan.

perkara praktikal yang mudahPemegang bawang adalah perkara yang baik, tetapi berapa kosnya? Kedai dalam talian di Rusia dan Ukraine menawarkan peranti ini untuk 536 Rubles. Jumlah ini terlalu mahal untuk pemegang biasa. Ia tidak menggalakkan keinginan untuk membeli peranti ini.peranti di kedai dalam talian

Tetapi di laman web AliExpress, pemegang untuk memotong bawang boleh dibeli dengan 60 rubel. Ini hampir 8 kali lebih murah daripada di kedai dalam negeri. Untuk apa-apa harga, ia benar-benar mungkin untuk membeli pemegang untuk memotong bawang.

penyesuaian kepada AliexpressCiri-ciri pemegang untuk memotong bawang:

  • bahan gigi – keluli tahan karat;
  • bahan pemegang – plastik;
  • warna – putih, oren, biru.

Oleh itu, adalah lebih baik untuk memesan pemegang mangkuk secara langsung dari pengilang China. Di sana peranti akan dikenakan biaya beberapa kali lebih murah daripada pengeluar domestik.