cawan ayam sejagatTepung adalah bahan paling penting dalam hampir semua hidangan. Tetapi ia perlu ditapis sebelum dimasukkan ke dalam hidangan. Jika tidak, penaik akan berubah menjadi kurang mewah, pelbagai kekotoran asing (contohnya, kanji) akan kekal dalam tepung, dan satu pun tidak dapat melihat serangga kecil yang suka digulung dalam tepung. Walau bagaimanapun, tidak semestinya cukup masa untuk menyaring tepung, dan anda perlu menambah tepung yang tidak ditapis.

Itulah sebabnya cawan khas muncul di pasaran yang dapat menapis tepung dengan cepat. Ia cukup untuk membuat beberapa pergerakan untuk membersihkan tepung pelbagai kekotoran dan menenuninya dengan oksigen.

Peranti cawan pengencangGunakan cawan untuk menyaring tepung dengan mudah. Pertama, anda perlu mengisi cawan dengan jumlah tepung yang betul. Dan kemudian anda hanya perlu menekan pemegangnya, supaya tepung itu akan dipancarkan. Itu, sebenarnya, itu sahaja. Sekarang tepung boleh digunakan untuk memasak apa-apa hidangan.

Kelebihan cawan untuk penuaian tepung:

  1. Kesederhanaan. Beberapa pergerakan pantas – dan tepung ditapis.
  2. Kelajuan. Selama beberapa minit anda boleh menyaring jumlah tepung yang diperlukan.
  3. Keterlaluan. Dalam cawan ini, anda boleh menapis bukan hanya tepung, tetapi juga koko, serbuk gula dan sebagainya.
  4. Tiada berjabat. Kini, untuk menyaring tepung, anda tidak perlu menggaruk ayak dengan semua kekuatan anda. Ia cukup hanya untuk menekan pemegang cawan.
  5. Saiz kecil. Diameter cawan tidak begitu besar, jadi tepung tidak akan bangun melewati mangkuk di atas meja dan lantai.

cawan untuk penuaian tepungMug untuk menuai tepung – ini adalah alat yang berguna, yang sepatutnya berada di senjata setiap tukang masak. Tetapi berapa kosnya? Di kedai-kedai dalam talian Ukraine dan Rusia, kos memakan ayam 556 rubel. Harga yang sesuai untuk produk ini.cawan penapis di kedai dalam talian

Related  Pilih pemegang mudah dan praktikal untuk memotong bawang

Walau bagaimanapun, pada Alyekspress, cawan yang sama hanya memerlukan 196 rubel. Untuk harga ini, sangat diperlukan untuk membeli peranti ini. Lagipun, ia benar-benar berguna di dapur.cawan penapis pada Aliexpress

Spesifikasi tepung ayam sifting:

  • bahan – keluli tahan karat;
  • diameter – 10 cm;
  • ketinggian – 9 cm.

penapis mesh keluli tahan karatSeperti yang anda dapat lihat, cawan untuk penuaian tepung diperlukan untuk setiap perempuan simpanan. Tetapi membeli peranti ini hanya boleh terus dari pengilang China. Lagipun, pengeluar domestik menunjukkan harga yang agak tinggi, tetapi ciri-ciri barangan tidak berbeza.