termexKeadaan hidup selesa, yang semata-mata perlu untuk orang moden, menyediakan bekalan rumah yang tetap dan tidak terganggu dengan air panas. Malangnya, kerja utiliti awam tidak selalu memastikan pemenuhan keadaan ini disebabkan pembaikan rangkaian bekalan air yang kerap, terutama pada musim panas. Selain itu, walaupun perkembangan pesat kemajuan teknikal, sehingga kini tidak semua rumah kami dilengkapi dengan bekalan air panas terpusat. Penyelesaian yang betul untuk masalah tersebut akan dipasang di sebuah apartmen, rumah negara atau pemanas air elektrik rumah negara (boiler).

Dandang di dalam bilik mandi

Pasar moden teknologi ini diisi dengan beratus-ratus model dari pengeluar yang berbeza. Salah satu pemimpin dunia dalam pembuatan dan penjualan pemanas air ialah syarikat Itali Thermex, yang mula bekerja dalam industri ini seawal tahun 1947. Pelbagai produk yang dihasilkan oleh syarikat termasuk dandang – unit untuk pemanasan air pelbagai jenis, jumlah, pembinaan dan bentuk. Pertimbangkan pembinaan dandang “Termex”, serta jenis dan parameter model yang dihasilkan oleh syarikat, yang selama dua puluh tahun sekarang membekalkan pasaran domestik dengan produk berkualitinya.

Skim peranti dandang “Termix”

Susunan dandang ThermexDandang “Termex” adalah pemanas air jenis penyimpanan, yang terdiri daripada tangki air dan elemen pemanasan. Beroperasi dari rangkaian bekalan kuasa biasa 220V, peranti ini mampu membekalkan beberapa mata air sekaligus dengan air.

Komponen utama dan komponen dandang ialah:

 1. Perumahan luaran. Kebanyakan dandang mempunyai shell luar keluli. Pengecualian adalah pemanas air dengan kapasiti 5, 10 dan 15 liter, badan mereka diperbuat daripada plastik tahan lama. Dandang “Termex” untuk 30 liter boleh mempunyai kedutan keluli dan plastik.
 2. Paip pengambilan air panas. Bahagian ganti diperbuat daripada “keluli tahan karat”.
 3. Tangki dalaman. Unsur struktur diperbuat daripada keluli tahan karat berkekuatan tinggi, yang telah menjalani rawatan anticorrosion. Dalam sesetengah model, takungan tertutup dari dalam dengan lapisan 250-μm porselin kaca yang telah dipecat. Bahan ini secara neutral kimia, mampu menahan beban yang cacat, dan juga untuk mencegah pengoksidaan dan kakisan perumahan, sehingga meningkatkan dandang Thermex.
 4. Anod magnesium. Peranti yang menghalang perkembangan kakisan dalam bahagian logam yang bersentuhan dengan air. Secara substansial memanjangkan hayat produk. Memerlukan penggantian biasa (sekali selama enam bulan).
 5. Flange sokongan keluli. Bahagian yang boleh ditanggalkan, yang dipasang ke badan unit. Flange berfungsi sebagai pengikat bagi unsur pemanas (TEN), anoda magnesium dan termostat, menyediakan akses mudah ke bahagian-bahagian ini, dan juga penggantian cepat mereka. Pemanas untuk dandang Thermex terdiri daripada lingkaran nichrome, yang diletakkan dalam tembaga silinder tembaga. Peranti ini dicirikan oleh tahap inersia haba yang rendah dan kadar pemanasan air yang tinggi.
  SEPULUH
 6. Termostat. Ia memantau suhu set air panas yang ditetapkan oleh pengguna dengan termostat, termasuk mematikan elemen pemanasan, dan mematikannya secara automatik apabila ia terlalu panas. Dandang syarikat Itali dilengkapi dengan termostat, yang mempunyai sistem perlindungan ganda.
  Termostat di dandang
 7. Paip bekalan air sejuk. Bahagian ini diperbuat daripada keluli dan dilengkapi dengan pembahagi jet yang sama-sama mengedarkan air sejuk di atas tangki, yang membolehkan ia menggantikan lapisan air panas ke atas, tanpa mencampurkannya.
 8. Lapisan penebat haba. Antara badan dan tangki dalaman dandang adalah lapisan penebat haba CFC PERCUMA, yang menghalang kehilangan haba yang cepat, sambil mengurangkan kos elektrik.

Related  Apa yang perlu saya lakukan jika dandang itu bocor?

Pelbagai model dandang Thermex

Perbezaan antara pemanas air pengeluaran Itali terdiri daripada bahan-bahan yang berbeza yang digunakan dalam pembuatan agregat, pelbagai bentuk dan jumlah, serta kuasa dan alat pemadam elektronik.

pelbagai

Syarikat “Termex” menghasilkan pelbagai siri dandang, masing-masing mempunyai ciri dan kelebihan yang berbeza:

 • dandang thermex siri FLAT TOUCHFLAT TOUCH – dandang siri ini mempunyai bentuk penjimatan ruang yang rata. Perumah dan tangki dalaman peranti dibuat daripada keluli tahan karat yang digilap. Skrin sentuh LSD pelbagai warna menyediakan kawalan mudah peranti, dan permukaan luar cermin membolehkan ia dipasang di mana-mana bahagian dalam. Agregat boleh mempunyai isipadu 30 hingga 100 liter, serta pelaksanaan mendatar dan menegak. Dandang “Termex” 50 liter rata dari siri ini adalah salah satu model yang paling popular di pasaran domestik pemanas air.
 • siri FLAT PLUSFLAT PLUS – unit bentuk rata dengan badan putih yang dilipat dan tangki yang diperbuat daripada keluli tahan karat. Dandang dilengkapi dengan panel kawalan elektronik yang mudah dan monitor LCD. Jumlah peranti bervariasi dari 30 hingga 100 liter. Terdapat kedua-dua model menegak dan mendatar.
 • siri thermex ROUND PLUSROUND PLUS – pemanas air, mempunyai bentuk bulat. Tangki dalaman dan perumahan dandang diperbuat daripada “keluli tahan karat” kekuatan tinggi, yang telah menjalani rawatan anti karat tambahan. Peranti adalah reka bentuk yang menjimatkan dan boleh dipercayai. Sebagai tambahan kepada model dengan jumlah 30-100 liter, yang mempunyai lokasi menegak dan mendatar, siri itu mempunyai dandang berjubin yang berukuran besar 200 dan 300 liter.
 • ULTRA SLIM – satu barisan unit “pusingan”, dicirikan dengan bentuk yang sangat sempit (diameter produk – 27 cm). Dandang “Termex” untuk 50 liter, dari siri ini, sangat sesuai untuk dipasang di ceruk-ceruk kecil. Juga terdapat model Ultra Slim volume 30 dan 40 liter. Semua unit adalah menegak.
 • Siri 80 liter CHAMPIONCHAMPION – pemanas air bentuk bulat klasik. Permukaan tangki dalaman ditutup dengan salutan antibakteria dan anti-karat – biostaflorpharfoir, yang memastikan kesegaran air dan memanjangkan hayat dandang. Kapasiti peranti bagi susunan menegak, mendatar, dan lantai adalah dari 30 hingga 300 liter.
 • CHAMPION SLIM – unit dicirikan oleh dimensi sempit dan salutan dalaman porselin kaca tangki.
 • SPRINT – julat diwakili oleh dandang berbentuk segi empat tepat dengan teknologi kaca kaca bersalut kaca-porselin. Dandang “Termex” 80 liter model Sprint dilengkapi dengan sistem pemanasan air cepat Turbo Boiler. Siri ini termasuk agregat dari kapasiti 30 hingga 100 liter yang mempunyai fungsi yang serupa. Peranti hanya mempunyai pelaksanaan menegak.
 • untuk 30 liter siri HITHIT – dandang padat untuk 10, 15 dan 30 liter. Bahan tubuh adalah plastik tahan lama. Model berbeza di bebibir bawah dan atas untuk sambungan ke bekalan air.
 • 50 Liter ELITE Siri ELITEELITE – unit dengan badan dan tangki keluli tahan karat. Model siri ini dibezakan dengan tempoh jaminan dan kebanjiran. Peranti dilengkapi dengan sistem kawalan komputer dengan kawalan jauh. Kemudahan operasi produk ini juga disebabkan oleh pelbagai jenis perumahan – menegak dan mendatar.

Related  Pemanasan tidak langsung dandang dengan tangan mereka sendiri – mudah dan menjimatkan

Teknologi untuk menghasilkan dandang Thermex

Syarikat “Termex”, ketika mengeluarkan semua produknya, menggunakan beberapa teknologi canggih yang inovatif yang bertujuan untuk meningkatkan kualiti dan meningkatkan kecekapan peranti.

 • Dalam pengeluaran tangki penyimpanan, kaedah kimpalan elektron-rasuk digunakan dalam keadaan vakum.
 • Tangki model rata dibuat pada sistem Double Tank, yang membolehkan produk untuk mendapatkan bentuk yang diperlukan, tanpa kehilangan sebarang margin keselamatan.
 • Untuk penerapan salutan kaca-porselin dalam, pengeluar menggunakan Oxygen Free – teknologi penyemburan bebas oksigen dalam ruang yang penuh dengan gas lengai. Kualiti salutan ini ditentukan menggunakan kaedah pengindeksan ultrasonik Ultra Sonic Test.

Setelah membaca maklumat ini, kami dapat menyimpulkan bahawa syarikat Itali menghasilkan peralatan pemanasan air berkualiti tinggi – dandang “Termex”, ulasan tentang mana, di kalangan pengguna, hanya yang paling positif.

Terlepas dari pelbagai bentuk dan saiz, produk ini berkongsi satu perkara yang sama: semua produk Thermex menikmati permintaan yang sangat tinggi dari pengguna, disebabkan oleh kualiti produk yang sangat baik dan kos yang boleh diterima mereka.

Kajian video dandang Thermex 80-liter

Gambaran video Thermex pemanas air panas