mesh pagar di kawasan pinggir bandarApabila tiba masanya untuk mengemaskini atau membina pagar baru di negara ini, kebanyakan tukang kebun memilih grid yang berbeza. Mesh pagar – ia adalah bahan yang murah dan praktikal, mempunyai banyak kelebihan:

 • Kesederhanaan dalam pemasangan;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • penghantaran cahaya;
 • tidak perlu mengisi asas;
 • pelbagai spesies, bahan dan warna.

Kami akan cuba memahami kepelbagaian ini.

Mesh of metal

mesh logamMesh logam untuk pagar adalah bahan yang paling popular selama beberapa dekad. Ia dipagari oleh setiap laman kedua, dan semua terima kasih kepada banyak plus:

 • pemasangan mudah;
 • kemungkinan penggunaan sekunder;
 • harga rendah;
 • kekuatan dan ketahanan terhadap sebarang suhu;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • rintangan kepada beban angin;
 • penghantaran cahaya.

Parameter terakhir sering menentukan, seperti banyak persatuan taman peraturan melarang pemasangan kandang-kandul tuli di antara tapak. Kawalan visual tentang apa yang berlaku di kawasan berpagar boleh menjadi penting dalam kes-kes lain. Contohnya, apabila jaring dibahagikan kepada kandang haiwan, taman permainan, taman permainan atau kolam.

Grid untuk pagar pagar diperbuat daripada logam boleh didapati dalam dua jenis – dikimpal atau dipasangkan dari kawat. Ini semua rabitsa yang terkenal.

Mesh dikimpal

mesh logam yang dikimpalStruktur dikimpal dianggap sebagai yang paling kuat, oleh itu ia disertakan oleh kemudahan perindustrian, pembinaan dan sukan. Ia juga digunakan secara meluas untuk menentukan sempadan ladang-ladang swasta, termasuk kawasan pinggir bandar. Mesh yang dilas dijual dalam kad dengan saiz sampingan 2 hingga 2.5 m, dan nilai masing-masing sel adalah 10 hingga 15 cm. Dasar mesh adalah dawai keluli yang kuat dengan diameter 3-5 mm. Semua rod dikimpal di tempat persimpangan. pagar dawai dikimpalBahawa pagar tidak cacat, setiap kad dilengkapi dengan pengikis. Akibatnya, pembinaan yang ringan, tahan lama dan tahan lama diperoleh, yang juga kelihatan selama ini.

Untuk meningkatkan hayat perkhidmatan, dawai keluli tergalvani sebelum atau selepas kimpalan.

Prestasi terbaik dianggap mesh, yang pertama dikimpal, dan kemudian tergalvani. Kimpalan dawai yang sudah tergalvani mengarah kepada hakikat bahawa salutan anticorrosion di tempat kimpalan sebahagiannya pecah. Oleh itu, apabila memilih bahan yang paling tahan lama untuk pagar, ia adalah wajar untuk memilih mesh tergalur yang dikimpal.

Mesh-Rabitz

mesh pagarRabitsa, tidak seperti yang dikimpal, telah menyipit, seperti benang dalam kain rajutan. Mereka membolehkan anda membungkuk dan melipat jaringan ke gulungan, di mana ia dijual. Gulung bersih lebih mudah disimpan dan diangkut.

Related  Jenis pengisar dan kaedah perjuangan

Mesh jaring dihasilkan dalam tiga jenis:

 1. Tanpa galvanizing – ini adalah pilihan yang paling murah. Selepas pemasangan, ia dicat untuk mengelakkan kemunculan karat.
 2. Mesh wire galvanized adalah lebih mahal, tetapi ia telah dilindungi dari kakisan.
 3. Plastik mempunyai lapisan plastik pelindung. Grid untuk pagar dengan lapisan polimer dianggap paling tahan lama daripada semua jenis.

Apabila memilih arnab, anda perlu memberi perhatian kepada saiz sel. Ia boleh berbeza-beza antara 2.5 hingga 7 cm. Bagi pagar konvensional, grid dengan mesh terbesar adalah agak sesuai, dan untuk kandang rumah atau taman permainan, lebih baik memilih yang lebih kecil.

Selimut Ribbed

dawai beralunVersi Rabinets ini ditenun dari dawai pra-melengkung dalam bentuk gelombang. The mesh bergelombang flexes sedikit, jadi ia dijual dalam kad, tidak dalam gulung. Ketebalan rod adalah berbeza dari 2 hingga 7 mm. pagar dawai bergelombangUntuk melindungi kawasan tanah atau sukan, wayar tidak melebihi diameter 3 mm, dan yang paling kuat dipilih untuk projek pembinaan.

Pagar yang diperbuat daripada dawai beralun biasanya dibuat pada bingkai dikimpal dari sudut logam atau profil. Untuk melakukan ini, rangka pertama dikimpal, dan kemudian tepi kad dikimpal padanya.

Mesh plastik

mesh plastikKayu plastik taman untuk pagar hari ini semakin menggantikan logam. Ia didasarkan pada polimer tersemperit yang dijadikan mesh. Kelebihan set mesh plastik:

 • berat ringan berbanding logam;
 • rintangan kepada faktor semula jadi negatif;
 • keselamatan dan ketoksikan bahan;
 • ketahanan maksimum;
 • kemudahan penyelenggaraan – mesh mudah dan cepat dibersihkan dengan jet air dari hos;
 • untuk menjual pelbagai pilihan bentuk, warna dan saiz.

Mesh plastik mempunyai satu kelemahan penting – mudah dipotong dengan alat pemotongan. Oleh itu, grid plastik paling sering ditarik untuk melindungi zon individu – katil bunga, sudut bermain kanak-kanak, takungan air.

Mesh plastik digunakan dalam susunan trellis untuk memanjat tanaman – timun, kacang, bunga.

Mesh Masking

penyamaran bersihMemasang pagar bersih di tapaknya, pemiliknya sering menghadapi kesulitan tertentu – melalui grid dengan mudah menembusi bukan sahaja sinaran matahari, tetapi juga pandangan luaran. Mewujudkan persekitaran yang lebih selesa berhampiran pagar di rumah negara akan membantu penyamaran jaring, menjangkau lebih daripada biasa. permohonan penyamaran meshSebelum ini, jaringan penyamaran hanya digunakan untuk memanaskan kemudahan ketenteraan, kini ia telah menjadi popular di tempat-tempat rekreasi.

Masking mesh dengan ketara mengurangkan “melihat-melalui”, mudah diregangkan dan dikeluarkan, sesuai dengan sempurna ke landskap negara, mengganggu perhatian dari struktur pagar logam.

Foto grid untuk pagar

grid fotoAdalah mungkin untuk menyembunyikan pagar yang sedap dan berkesan dan membuat sudut terpencil dalam satu cara lagi – sebuah gambar untuk menghias pagar. Grid foto adalah kain polimer dengan imej yang digunakan untuknya. Dengan bantuan grid foto, kerja-kerja pembinaan sementara, sisi luar pagar, sudut untuk berehat dihiasi.

Related  Pemanas yang tidak membakar oksigen dan tidak mengeringkan udara

Pagar hiasan pagarKain polimer boleh terdiri daripada dua jenis – pepejal (ini kain spanduk umum) atau mesh. Untuk pagar, mesh adalah lebih baik, kerana ia melepasi udara dan tidak membuat belayar.

Dari semua pelbagai jenis jala di pasaran, mudah untuk memilih salah satu yang akan memenuhi permintaan pemilik tapak. Anda hanya perlu menghubungkan keperluan anda ke pagar dengan ciri-ciri grid untuk pagar.

Jenis jaring untuk pagar-video