anemone v šopkiAnemone, katerih fotografije kažejo lepoto teh rastlin, predstavljajo 172 vrst. Toda raznolikost teh vrtnih cvetov ni omejena na to sliko: izvirajo številne sorte z izvirnim videzom. Okrasili bodo katerokoli cvetlično ploščad in ploskev.

Drugo ime je anemone – anemone ali “hčerka vetrov”: to pomeni ime rastlin iz grškega jezika. Nežni listi cvetov začenjajo pljuskati z najmanjšim udarec, gladko premikanje na svoje dolge in tanke peduncle.

Anemonski hibrid (Anemone × hybrida)

Hibridne anemone – vrsta, ki jo umetno ustvarijo pridelovalci cvetja – rejci za uporabo v krajinskem oblikovanju. Dobijo jih tako, da prečkajo japonsko sorto z Anemone vitifolia.

Primeri sort:

 1. “Queen Charlotte” (“Queen Charlotte”) z poldnevnimi cvetovi z intenzivno roza barvo.anemona hibridna kraljica šarlotte
 2. “Honorine Jobert” z belimi cvetnimi listi.anemona hibridna počastitev
 3. ‘Rosenschale’, katerih stebla dosegajo višino 60-85 cm. Ima velike rožnate cvetove.anemonski hibridni rosenschale

Cvetenje večine vrst vrst se zgodi v septembru in oktobru ter se konča le s pojavom nenehnih prehladov.

Anemone nemorosa

anemonski hrastov gozdTa sorta se imenuje tudi “bela” v naravni barvi cvetnih listov. Na osnovi rastlinskih sort so tudi druge barve: roza, lila, modrikasta. Struktura rože je lahko preprosta ali poldruga. Višina stebla je majhna – le 20-30 cm, premer cvetov pa ne presega 3,5 cm.

Anemonski hrast cveti spomladi – skoraj takoj po padcu snega. Čas cvetenja traja skoraj cel mesec. Že v juniju listi začnejo pridobivati ​​rumen odtenek, in do poletja se popolnoma izsušijo. Vrste se pomnožijo s semeni, vendar se zaradi slabe ohranitve pogosto uporablja divje grmičevje. Cenite skromno lepoto in značilnosti tega anemona s fotografije.

Anemonski hrastovi nasadi so pomembna prednost – nezahtevnost v srednjem podnebju. “Zgodovinska” domovina rastline je gozd srednjega območja Rusije, kjer ga je mogoče videti v spomladanskem gozdičku. Zato se na vrtu brez belih anemonov raste: dovolj je, da ga zasadimo v temnem kotu, ker je v naravi pod krošnjami dreves. Všeč ji je tudi vlaga.

Druga značilnost sorte je močna razvejanost korenike. Če ne nadzirate procesa rasti, kmalu anemonski hrastov zaliv poplavi ogromno ozemlje na vrtu. Priporočljivo je tudi, da vzamete stare cvetove, da ne bi poslabšali položaja s samozadostjo.

Obstajajo umetno vzgojene sorte:

 • “Alba Plena” – terri bela roža;anemonski hrastov grob alba plena
 • “Allenii” je redka sorta z modrimi cvetnimi listi, ki so roza;anemonski hrastov grozd alenii
 • Robinsoniana z barvo lila.anemone Robinsoniana

Related  Fotografija in opis vrst crotonov

Crowned (Anemone coronaria)

anemona kronoAnemonska krošnja je morda najbolj priljubljena rastlinska sorta, ki se uporablja za vrtnarstvo. Paleta senc in raznolikost strukture cvetov navdušujejo domišljijo. Na podlagi te vrste izvirajo sorte z visokimi dekorativnimi lastnostmi. Res je, da skrb za takšno rožo potrebuje nekaj znanja in pozornosti, vendar pa bo spoštovanje pravil pomagalo postati vrhunec vrta.

Rastlina raste zemlja z dodatkom apna.

Premer cvetov lahko doseže premer 8 cm. Vrst raje toplo podnebje (njegov rojstni kraj je Sredozemlje), ki zraste do 45 cm v višino, vendar v srednjem pasu klimatskih pogojev ne presega 20 cm. To vetrnice se goji kot letno ali uporabljati posebne dogodke (zavetje, kopanje do gomoljev), da shranite naslednji leto.

Vse rastlinske sorte so razdeljene v dve veliki skupini:

 • anemone crown decan (“De caen”) s preprosto strukturo rože;anemone crown de chan
 • Anemone St. Bridget (“St. Brigid”) s pol in dvojno.anemone sept brigitte

Če ne izkopljemo gomolje v zimskem času, ali pa jih posadimo v jeseni, bo cvetenje začne konec maja ali v začetku poletja (odvisno od vremenskih razmer). S spomladansko sajenje, je sredi poletja, in malo ekspresivne in ponovitev brsti sovpada s prihodom zmrzali.

Priljubljene sorte:

 1. Anemon “Admiral” s temno obarvanostjo z mehkimi odtenki iz biserov in smaragdni listi. Višina rastline je približno 20 cm.
 2. Fokker, ki ima vijolično modri cvetni listi. Sredina rože je nenavadna temna, skoraj črna. Ima pol-dvojno strukturo in luksuzno izgleda na gredici.anemone mr. fokker
 3. Anemone “Lord Lieutenant” je učinkovita rastlina z dvojnim cvetjem. Njihova barva je modra, bolj nasičena kot pri “g. Fokkerju” in istem temnem središču. Sorta je dobro kombinirana z drugimi cvetovi na vrtu in ne posega vanje.poveljnik anemona
 4. “Bicolor” – se lahko pohvali z originalnimi belimi cvetnimi listi. Svetlo vijoličen trak prehaja okoli svojega centra.anemone bicolor
 5. “Holland”, ima rdeče rože z belim središčem.
 6. Anemone “Guverner” – še ena svetla sorta, barve v škrlatu.upravitelj anemona Zanj je značilna visoka mahrovost in bela barva cvetnih listov na njihovi podlagi. Rastlina ima več bujnih, črnih stebrov.
 7. “Sylphide” je pestra sorta.
 8. Anemone “De Kaen” mešanica – primerna za tiste, ki želijo diverzificirati svoje cvetlične postelje v razpršenih svetlih barvah. Njihova barva je lahko spremenljiva: od svetlobe do temno nasičene.
 9. Anemone “Mount Everest” – obrat z gladkimi barvami povečanega frotirja. Številni cvetni listi, zbrani skoraj v obliki kroglice, imajo svetlo zlato sredino.Anemone Mount Everest Pobarvani so beli.

Related  Kakšno oskrbo doma potrebuješ yucco?

Gozd (Anemone sylvestris)

Anemonski gozd na vrtuTa anemona je trajnica, saj se v zmernem podnebju dobro počuti in dobro prenaša zimsko mraz. Raje lahka tla. Hitro se razširi in oblikuje puhasto blazino zelenih listov. Višina rastline se giblje od 25 do 50 cm. Njeni rahlo pobožni cvetovi so majhni (3 do 5 cm), pobarvani bele barve. Krajo krajšajo konec maja ali v začetku junija, cvetenje pa traja 2-3 tedne.

Anemonski gozd cveti dlje v senci kot na prostem.

Umetno proizvedene sorte rastlin z večjimi (približno 8 cm v premeru) in dvojne barve.

Nežna (Anemone blanda)

Rastline so miniaturne: dvigajo le 5-10 cm nad tlemi. Cvetovi, kot kamilice, se spomladi pojavijo 2-3 tedne. Raste tako na sončnih in polsatih območjih. Barva anemona plavuše je raznolika.

Priljubljene sorte:

 1. “Charmer” s temno rožnatimi, skoraj vijoličnimi cvetnimi listi.
 2. “Pink Star”, ali “Pink Star”, je opazna za občutljivo cvetove sivke z roza barvi.
 3. Anemone “Modri ​​odtenki” je naslikana v nežni modri barvi, ki se odraža v imenu sorte: prevedena je kot “modra senca”. Priljubljena rastlina z skromnim, a očarljivim videzom.Anemone blues treslja
 4. “Radar” je vrtna sorta z vijoličnimi latisi.
 5. “Violet Star” ima dvobarvno barvo: beli center je v harmoniji z glavnim ametističnim tonom.anemona vijolična zvezda

Hubei (Anemone hupehensis)

Anemone Hubeivišina vetrnice Hubei Provincial giblje od 50 do 120 cm, cvetovi se ne razlikujejo veliko velikosti -. premer približno 5-7 cm, vendar izgleda zelo lepo in pametno. Okrasijo grmičevje 2 meseca: avgust in september.

Priljubljene sorte:

 1. “Kriemhilde”, lepo rastoča na polsenčnih mestih. Cvetovi so poldouble, barvani v bogati roza-vijolični barvi.
 2. “Splendens” je rdeča sorta.anemone splendens
 3. “September Charm ‘- visoka rastlina, ki izhaja v Angliji in v dobrih pogojih, ko je dosegel 1,2 m Coating bledo rožnate, z rahlim gradient prehod iz skoraj belo obrobo do točke nasičenja ..anemone čar septembra

Related  Kako uporabljati eksotične izdelke, imenovane kokosovo olje?

Japonski (Anemone japonica)

Japonska anemonaAnemone japonski je majhen grmiček, katerega višina ne presega 40 cm, z listi temne barve. Barva cvetnih listov je raznolika. Cvetovi so združeni v socvetje. Anemone japonica se je med botaničnim raziskovanjem preimenovala v Anemone hupehensis, danes pa se imenuje Anemone scabiosa.

Anemoni cvetov v naravnem območju rasti so trajnice, v srednjem pasu pa ne morejo prenesti zimskih zmrzal. Toda vrtnarji imajo radi lepo in bogato cvetenje, čeprav kratkotrajno. Za rast rastline je potrebna pozornost, čeprav ni posebej težavna. Glavna stvar je, da izberejo primerno mesto za to, na podlagi preferenc posamezne sorte.

Zanimivo za anemone – video