anemone i en bukettAnemoner, hvor bilder viser skjønnheten til disse plantene, er representert av 172 arter. Men mangfoldet av disse hagesblomstene er ikke begrenset til denne figuren: mange varianter med originalt utseende er avledet. De vil dekorere blomsterbed og plott.

Det andre navnet er anemone – anemone, eller “Datter av vinden”: dette oversetter navnet på planter fra det greske språket. Delikate kronblader av blomster begynner å flette i det minste blåse, jevnt svajer på sine lange og tynne peduncles.

Anemone hybrid (Anemone × hybrida)

Hybride anemoner – et slag kunstig opprettet av blomsteroppdrettere-oppdrettere for bruk i landskapsdesign. De er oppnådd ved å krysse den japanske varianten med Anemone vitifolia.

Eksempler på varianter:

 1. “Queen Charlotte” (“Queen Charlotte”) med halvdoble blomster med intens rosa farge.anemone hybrid queen of charlotte
 2. ‘Honorine Jobert’ med hvite kronblad.anemone hybrid honorine jobert
 3. ‘Rosenschale’, hvis stilker når en høyde på 60-85 cm. Den har store rosa blomster.anemone hybrid rosenschale

Blomstrende av de fleste varianter av artene oppstår i september-oktober, og slutter bare med utbruddet av konstant forkjølelse.

Anemone nemorosa

anemone eikeskogDenne variasjonen kalles også “hvit” i kronbladets naturlige farge. På grunnlag av planten sorteres også med andre farger: rosa, lilla, blåaktig. Strukturen av blomsten kan være enten enkel eller semi-dobbel. Stengelens høyde er liten – bare 20-30 cm, og diameteren på blomstene overstiger ikke 3,5 cm.

Anemone eikeblomster blomstre om våren – nesten like etter at snøen faller. Blomstringsperioden varer nesten en hel måned. Allerede i juni begynner bladene å skaffe seg en gul fargetone, og til høyden av sommeren tørker helt ut. Arten multipliserer med frø, men på grunn av deres dårlige bevaring blir bush divisjon ofte brukt. Du kan sette pris på den beskjedne skjønnheten og egenskapene til denne anemonen fra bildet.

Anemone eik groves har en viktig fordel – upretensiøsitet i et middelklima klima. Den “historiske” hjemlandet av anlegget er skogen til Russlands mellomstone, hvor den kan ses i vårskogen. Derfor, i hagen, vokser den hvite anemonen uten vanskeligheter: det er nok å plante det i et mørkt hjørne, fordi det i naturen ligger under trærne. Hun liker også fuktighet.

En annen egenskap av sorten er den sterke forgreningen av rhizomet. Hvis du ikke kontrollerer prosessen med vekst, så snart anemone eik grove oversvømmer et stort territorium i hagen. Det anbefales også å plukke av gamle blomster for ikke å forverre situasjonen ved selvsåing.

Det er kunstig avlede varianter:

 • ‘Alba Plena’ – Terry hvit blomst;anemone eik grove alba plena
 • ‘Allenii’ er et sjeldent utvalg med blåaktige kronblad som er rosa;anemone eik grove allenii
 • ‘Robinsoniana’ med lilla farge.anemone Robinsoniana

Related  Hvordan bruker du et eksotisk produkt kalt kokosnøttolje?

Kronet (anemone coronaria)

anemone kroneAnemone krone er kanskje det mest populære plantevariet brukt til hage blomsterbruk. Paletten av nyanser og variasjonen av strukturen av blomster forbløffer fantasien. På grunnlag av denne arten utvinnes varianter med høye dekorative egenskaper. Det er sant at omsorg for en slik blomst krever litt kunnskap og oppmerksomhet, men overholdelse av reglene vil bidra til å gjøre det til et høydepunkt i hagen.

Anlegget foretrekker jord med tilsetning av kalk.

Diameteren av blomstene kan nå 8 cm i diameter. Arten foretrekker varmt klima (dens fødested er i Middelhavet), som vokser til 45 cm i høyden, men i midten band av klimaforhold ikke overstiger 20 cm. Dette anemone dyrkes som en årlig eller bruke spesielle hendelser (ly, grave opp knollene) for å lagre neste år.

Alle plantesorter er delt inn i 2 store grupper:

 • anemone crown decan (‘De Caen’) med en enkel struktur av blomsten;anemone crown de chan
 • anemone St. Bridget (‘St. Brigid’) med halv og dobbel.anemone sept brigitte

Hvis du ikke grave opp knollene i vinter, eller plante dem i høst, vil blomstringen starter i slutten av mai eller tidlig sommer (avhengig av værforhold). Med våren planting, er det midt på sommeren, og lite uttrykksfulle og gjentakelse knopper faller sammen med bruk av frost.

Populære varianter:

 1. Anemone “Admiral” med crimson fargelegging med myk perlemorutgang og smaragdblader. Høyden på planten er ca 20 cm.
 2. Fokker, som har violettblå petals. Mellomblomsten er en uvanlig mørk, nesten svart. Den har en semi-dobbel struktur og ser luksuriøst ut på blomsterbedet.anemone mr. Fokker
 3. Anemone “Lord Lieutenant” er en effektiv plante med doble blomster. Deres farge er blå, mer mettet enn den av “Mr. Fokker”, og den samme mørke midten. Sorten er godt kombinert med andre blomster i hagen og forstyrrer ikke dem.anemone lord lieutenant
 4. “Bicolor” – kan skryte av originale hvite kronblade. En lyst lilla stripe passerer rundt senteret.anemone bicolor
 5. “Holland”, har røde blomster med et hvitt senter.
 6. Anemone “Governor” – et annet lyst utvalg, farget i skarlagen.anemone guvernør Den er preget av høy mahrovost og hvit farge på kronbladene på basen. Anlegget har flere frodige, svarte stammer.
 7. ‘Sylphide’ er et crimson utvalg.
 8. Anemone “De Kaen” Mix – egnet for de som ønsker å diversifisere deres blomsterbed i en spredning av lyse farger. Deres fargestoffer kan variere: fra lys til mørk-mettet.
 9. Anemone “Mount Everest” – en plante med fine farger med økt terry. Tallrike kronblade, samlet nesten i form av en ball, har en lys gylden midten.Anemone Mount Everest De er malt i hvitt.

Related  Vi bringer oppmerksomheten til alle de mest interessante ting om hvite bønner

Skog (Anemone sylvestris)

anemone skog i hagenDenne anemonen er en flerårig, fordi den føles bra i et temperert klima og tolererer godt vinterkuld. Hun foretrekker lett jord. Utvider raskt, danner fluffete puter av grønne blader. Høyden på planten varierer fra 25 til 50 cm. Dens litt hengende blomster er små (3 til 5 cm), malt i hvitt. De dekorerer området i slutten av mai eller tidlig i juni, og blomstringsperioden varer 2-3 uker.

Anemone skog blomstrer lenger i skyggen enn i det åpne området.

Kunstig produserte varianter av planter med større (ca 8 cm i diameter) og doble farger.

Lett (Anemone blanda)

Planter er miniatyr: de stiger kun 5-10 cm over bakken. Blomster som kamilleblader vises om våren i 2-3 uker. Den vokser både i solfylte og halvskyggede områder. Fargen på blondens anemone er mangfoldig.

Populære varianter:

 1. “Charmer” med mørkrosa, nesten lilla petals.
 2. “Pink Star”, eller “Pink Star”, er kjent for delikate lavendelblomster med rosa fargetone.
 3. Anemone “Blue Shades” er malt i et blått blått, som gjenspeiles i sortens navn: det er oversatt som en “blå skygge”. En populær plante med et beskjeden, men sjarmerende utseende.anemone blues rister
 4. “Radar” er en hage variasjon med lilla petals.
 5. “Violett Star” har en tofarget farge: Det hvite senteret er i harmoni med hovedametystonen.anemone lilla stjerne

Hubei (Anemone hupehensis)

Anemone HubeiAnemoner Hubei Provincial høyde varierer fra 50 til 120 cm blomstene ikke avviker stort format -. Diameter ca 5-7 cm, men ser veldig ryddig og smart. De dekorerer busken 2 måneder: august og september.

Populære varianter:

 1. ‘Kriemhilde’, vakkert voksende i halvskygge steder. Blomstene er semi-doble, farget i rik rosa-lilla.
 2. ‘Splendens’ er et rødt utvalg.anemone splendens
 3. ‘September Charm’ – høy plante, utvunnet i England og i god stand, og nådde 1,2 m Coating blek rosa, med en svak gradient overgang fra nesten hvite kanter til et metningspunkt ..anemone sjarm i september

Related  Teppet-honning på hagen sengen – et langsiktig alissum

Japansk (anemone japonica)

Japansk anemoneAnemone Japanese er en liten busk hvis høyde ikke overstiger 40 cm, med blader av mørk farge. Fargen på kronbladene er mangfoldig. Blomster er gruppert i blomsterstand. Anemone japonica i løpet av botanisk forskning ble omdøpt til Anemone hupehensis, og i dag heter navnet Anemone scabiosa.

Blomsteranemoner i det naturlige vekstområdet er staude, og i midtbeltet kan det ikke tåle vinterfrost. Men gartnere elsker dem for en vakker og rikelig blomstring, om enn kortvarig. Å dyrke en plante krever oppmerksomhet, selv om det ikke er spesielt vanskelig. Det viktigste er å velge et passende sted for det, basert på preferanser av hvert utvalg.

Interessant om anemoner – video