Različne vrste kalatejev domaZa vzrejanje v ujetništvu “Prayer Flower” ni enostavno. Pred nami nekaj vrst kalatejev na fotografiji. Nega doma izpolnjuje vse zahteve lepih tropskih. Od 130 vrst kalatov, večina se vrednoti za lepoto listov. Cvetoče sorte so okrasni brakti, cvetovi so gladki.

Kaj morate vedeti o cvetovi

Kalatea je rastlina druge stopnje tropskega gozda in pripada Maranthovs. Listi kalatov so ovalni in eliptični v dolžini do 30 cm. So žametno in sijajni, zadnji del ima rdeče odtenke v barvi. Zapleten vzorec listne plošče lahko občudujete neomejeno.

Listi rastejo na steblu, vendar je kratek, medvedi so v milimetrih drug od drugega, se zdi, da rozeta raste iz tal. Dolžina listnih listov se spreminja. Presenetljivo je, da cvet ljubi klasično glasbo in ne more podpreti gugalnic tobaka – esteta!

Nepravilna oskrba kalateja v hiši bo uničila rastlino, kot je razvidno iz fotografijeNepravilna oskrba je povzročila smrt rastline

Agrotech kalatei

V skrbi je potrebno izvajati postopke z znanjem o naravi “cvetja molitve”. Torej, cvet se imenuje molitev, ker dvigne liste vse višje, ob sončnem zahodu. Zjutraj so plošče v vodoravnem položaju.

Za dobro vsebino se bo rastlina zahvalila čudovitemu izgleduReakcija na neustrezno oskrbo bo sprememba v barvi listov, njihovega vihanja, videza različnih pik, izsušitve robov. Na drugi način se to imenuje izguba dekorativnosti.

Kako skrbeti za kalatej doma

Kalateya MakoyanaIzberite cvet, odvisno od sposobnosti ustvarjanja sprejemljivih pogojev za njeno vsebino. Vsaka sorta zahteva uporabo posebnih nege, ki ustrezajo tej določeni rastlini. Najbolj zahtevne so cvetoče sorte kalateja. Najbolj nezahteven je cvet kakateya Makoyana, upodobljen na fotografiji. Za oskrbo doma je lažji kot za druge vrste.

Na podlagi operacij bomo analizirali, kako skrbeti za kapricijo.

Razsvetljava

Kalatee potrebuje svetlobo ne manj kot 15 ur na danSkupni svetlobni dan za kalatei, ne glede na lokacijo, je 15-16 ur. To je lahko zasenčena lega blizu južnega okna ali razsvetlitev, če je postavljena na severni strani. Morate se osredotočiti na barvo listov. Ko je pomanjkanje svetlobe, so listi bledi, s presežkom – se talijo in koagulirajo v cev. Če ne sprejmete ukrepov, se bo po izsušitvi listov izsušil in padel.

Na fotografiji si lahko ogledate, kako cvetijo z ustrezno nego kalateya žafrana doma, če je opaziti zimsko regulacijo trajanja osvetlitve. Cvet je bil pozvan k cvetenju, s čimer se je prilagodil trajanje dneva, tako da ga je pokril s svetlobno odpornim materialom od 18h ​​do 8h. Ko se pojavijo popki cvetnih brstov, se rastlina vnese v običajno režim svetlobe.

Zalivanje in mikroklima

Za vodo kalatei potrebujemo mehko vodoVoda vse vrste kalatei samo z mehko vodo s temperaturo 2-3 stopinje nad sobno temperaturo. Pri zalivanju se morate osredotočiti na stanje rastline. Če listi začnejo izgubljati tugoro, ustavite navlaženje, posušite tla 2-3 cm globoko v tla in počakajte na rezultate. Če se listi ne dvignejo, je skrb za kalateo potrebno zamenjati tla in odstraniti izgubljene korenine.

Za mehčanje vode za namakanje je treba v pečico vodovodne vode vreči dva peščenka šote, premešati in pustiti v noč. Filtrirana voda bo vsebovala manj kalcija in magnezija.

Pogostost Kalatei zalivanje – kot sušenje zemeljske kome in vrste listov. V vročem vremenu 3 krat tedensko, pozimi samo enkrat, preverjanje vlažnosti komi.

Ne priporočamo, da potresemo kalatheoZahteva se za mikroklimo, kalatea ne mara grobih listov. Listi barvice ne moremo navlažiti s pršenjem, drugi razredi dovoljujejo meglo. Od kapljic po sušenju ostanejo grde lise. Zato je za nastanek vlage v višini 50-70% v stanovanju s centralnim ogrevanjem nemogoče. Na domu je skrb za kalatei povezana z uporabo posebnih metod za vlaženje zraka.

Če se v globoki skodelici, na kateri je pritrjen lonec kalateja, se izlijejo kamenčki, majhni kamniti kamni in prekrižim z mahovim sphagnumom, nato pa se voda v posodi enakomerno izhlapi. Okrog rastline se ustvari poseben sloj zraka. Ampak tukaj ne morete pustiti, da dno lonca pride v stik z vodo, korenine bodo gnile.

Za vlaženje zraka se lonec položi v ponev vodeManj radikalno bo lebdelo s široke plošče vroče vode ali pa uporabiti sosesko z velikimi cvetovi, kot so krošnjami tropskih dreves. Enkrat ali dvakrat v popoldanskem času okoli grmov, morate iz brizgalne pištole narediti majhen brizg. Sijajni listi se obrišijo z vlažno krpo.

V skrbi za kalatei se ravnovesje med prekomerno in pomanjkljivostjo stalno opazuje, slediti pa moramo še ostrem grebenu.

Tla, presaditev in temperatura vsebine

Ne glede na čas v letu mora biti temperaturni režim 18-24 stopinj, ne glede na sezono. V tem primeru lahko nenadna sprememba temperature in prepiha povzroči smrt kalateja.

Za transplantacijske rastline uporabite poseben premazIzbira tal je ena od zahtev, kako pravilno skrbeti za kalatei. Če upoštevamo, da so korenine rastline površne, rastejo v širini, je treba izbrati ustrezne lončke. V globokem vedru se ustvari večja drenažna plast, tako da tla spodaj ne kisajo.

Podlaga kupiti pripravljen za kalatej, ali senpolii, vendar je dodal velik pesek. Samostojno lahko sestavite:

  • listov humus – 6 delov;
  • šota – 3 deli;
  • pesek – 1 del.

Sestava tal mora biti rahlo kisla, pH 6.

Kako skrbeti za cvet kalatej, ko raste? Potrebno je presaditi, tako da se pri sajenju lepo razdeli korenike. V tem primeru mora vsaka deklica imeti cvetni brsti.

Reprodukcija kalateja po delitviObičajno je grmičje razdeljeno na dva, rezanje z ostrim nožem in dezinfekcijo svežega reza. Po sajenju rastline, je treba pokriti, ustvariti mikroklimo v listih, vendar s prezračevanjem. Ko se začnejo pojavljati novi listi, odstranite zavetje. Pomembno je, da je bila temperatura v tem času približno 250 C, in obrat je bil v senci.

Gnojilo in obrezovanje kalatejev

Ko skrbi za kalatei doma, se hranijo samo cvetoče okrasne rastline. Za njih je sestava izbrana iz topnih gnojil, v katerih je malo ali nič vsebnosti dušika in sledi kalcija. Ponavadi se takšne spojine prodajajo za nego notranjih cvetov.

Posebnost kalatov je, da njihove korenine oddajajo snovi, ki spreminjajo sestavo zemlje in njegovo kislost. Najboljši preliv je pravočasna obnovitev substrata. Za mlade rastline se presaditev opravi letno. Po štirih letih se odrasla rastlina presnavlja vsaki dve leti.

Za začetek lahko raste lepa kalatheia v florariju, visoka posoda s prozornimi stenami. Torej je lažje ohraniti mikroklimo.

Pogoji kalatei – video