Izvajanje obrezovanja geraniumovŠtevilne vrste geranijev so znane po svoji nezahtevnosti in svetlem cvetenju. Ampak s skromnimi zahtevami za tla, zalivanje ali temperaturo, glavni korak v oskrbi je obrezovanje geraniumov za bujno cvetenje. Če se zanemari, se bo kmalu število socvetja zmanjšalo, se poganjki raztegnejo in postanejo golo, cvet pa bo postal brezmadežen in neprivlačen.

Kako pravilno zmanjšati geranije? Kdaj je bolje ščepati in odstraniti poganjke?

Zakaj je obrezan geranij?

Ker med geranije v zaprtih prostorih in vrtu obstajajo rastline s pokončnimi in stojnimi stebri, visokimi in pritlikavimi oblikami, ampelnimi in polmestnimi vrstami, bo vsaka rastlina morala izbrati lasten pristop.

Cvetni geranij po obrezovanjuToda glavno pravilo orezanih geranij ni težavno. Določa, da mora biti pozornost na dolžino in širitev stebla trajna in obrezovanje redno. Začetek kmalu po zasaditvi sistematične tvorbe geranium grm bo pomagal:

  • povzroči nastanek stranskih poganjkov in nastanek novih popkov socvetja;
  • dati rastlini kompaktno, celo obliko;
  • cvetenje bolj bujno, dolgo in stabilno;
  • pridobite visokokakovosten sadilni material za razmnoževanje vaše najljubše sorte.

Ni potrebno čakati, če se za sezono ali dva runaways podaljša, in listje na njej ostane samo na vrhu. Posebna značilnost geranije je, da ta rastlina redko daje stranske veje brez zunanjega posega, v vsakem vozlišču pa so spalni brsti. Obrezovanje geranije povzroča, da se ti popki prebudijo in ne samo, da bi oblikovali novo steblo, temveč tudi postavili cvetni brsti.

Tehnika za obrezovanje geranija za bujno cvetenje

Kako zmanjšati geranij, da bi cvetel? Cvetoče in dobro stanje rastline je najprej odvisno od kakovosti obrezovanja. Zato je treba odstraniti presežne ali suhe stebla z ostrim, razkuženim orodjem:

  1. V ta namen je najbolje, da vzamemo rezilo, če ne, bo naredil pisarniški ali občutljiv kuhinjski nož.
  2. Škarje ne bi smeli uporabljati, ker ščetko ustreli in zlomijo tkivo na mestu reza.

Related  Koristne lastnosti in vitaminski čaj iz listov jablane

Izrežite geranij nad vozliščemRez je izveden preko vozlišča, ki je obrnjena proti zunanji strani grmovja. V tem primeru se nastajajoče poganjke ne bodo vmešavale med seboj in ne bodo povzročale prekomerne gostote krone.

Če želite odstraniti mlado steblo, lahko brez orodja. Pryshchipku suhih čistih prstov, poskuša ne potegniti ustrelil in ne poškoduje površinske plasti.

Da bi preprečili razpad ali poškodbe škodljivcev, položite rezine, posejane z zdrobljenim aktiviranim ali ogljem. Doma, ko obrezujejo geranije spomladi in po cvetenju, je prikladno uporabiti prašek naravnega antiseptika – cimeta.

Po obrezovanju geranija se rastline lahko gnojijo s sestavo, ki vsebuje dušik. To bo povzročilo pospešeno oblikovanje zelenja in poganjkov.

Kako zmanjšati geranije v jeseni?

Jesensko obrezovanje geranijevKo je oblikovanje novih pedunčkov končano, in že obstoječe socvetje postopoma zbledi, je čas za jesensko obrezovanje geranijev. Pred tem postopkom cilj ni le tvoriti čudovit grm, temveč tudi izboljšati rastlino.

Najprej odstranimo vsa oluščena cvetja, poškodovane ali izsušene stebla in listje. To bo omogočilo lažje nadaljnje delo in ohranjati moč rastline, ko se začne aktivna rast novih poganjkov. Po vizualnem pregledu geranije za bujno cvetočo obrezovanje in skrajšanje se podvrže podolgovatih, šibkih, golih stebel, ki pokvarijo videz grmovja.

Pri izbiri mesta reza je pomembno vedeti, da poganjki nastanejo iz spalnih brstov v vozlih in vam ni treba zapustiti dolgih internod na vrhu.

V jeseni se upokojitvene rastline zmanjšajo na približno tretjino. Ne bojte se takšnega globokega obrezovanja geranijev. V zimskem času, z dobro osvetlitvijo in opazovanjem pogojev rastline, bo vse dohitelo in oblikovalo novo zdravo streljanje. Bush geraniums za boljše razvejanje poganjkov ščepec po vsaki četrti ledvi.

Ščetke in geranije posnamete do decembraPostopek obrezovanja in bruhanja je brezbarven za geranije do decembra. Nato rastline ostanejo same. V najtemnejšem času leta je kultura najranljivejša, še slabša, vsi zunanji vplivi pa se zaznavajo kot stres.

Related  Uporaba grozdnega kisa za kulinarične in medicinske namene

Pomladni obrez geraniuma doma

Ko pomladno obrezovanje, oslabljen in dolgih stebelSpomladi cvetenja geranije obrezovanje ni tako kardinalno kot v jeseni. Začeti taka dela bi morala biti v zadnjih dneh februarja ali v začetku marca. V tem primeru je nevarno zamudo. Kasneje se odstranijo presežne poganjke, nastanejo kasnejši cvetni brsti in se pojavijo cvetenja.

Kako spomladi izrezati geranij, tako da posledice ne vplivajo na poletno cvetenje rastlin? Če želite to narediti, je dovolj, da odstranite le dolge ali oslabljene steblo, ga izrežite tako, da se od spodaj ohranijo vsaj 2-3 ledvice.

Kako zmanjšati geranije, da bi dobili rastlinstvo stamen?

Oblikovanje geranijPreden odrežete geranij in od nje oblikujete miniaturno drevo za odtis, se iz grma odstranijo stranske veje, izbrano steblo pa je na več mestih pritrjeno na močno podporo poleg nje.

Stebla geranijev so precej krhka, zato je treba zelo natančno paziti do podlage centralnega ustrelila do navpične podpore. Prtljažnik je pritrjen na več mestih, tako da nosilec zadrži težo in ustrelil ter narašča krono.

Na tej stopnji obrezovanje ne potrebuje obrezovanja, dokler njegova višina ne presega podpore. Pikčenje osrednjega snemanja bo povzročilo njegovo razvejanje. Iz nastalih stebel pustite 5-7, da na njih ustvarijo bujno, celo krono prihodnjega drevesa.

Kot pri obrezovanju geranija v obliki grmičevja, po nastanku vsakega četrtega listja so poganjki poganjani, kar s časom omogoča ustvarjanje živega in izjemno originalnega dekorja za notranjost ali vrt. Ker je rastlina intenzivno obrezana, počakajte, da prvo cvetenje ne prej kot eno leto kasneje, ko se krono oblikuje. Za bujne cvetice obrezovanje geranium in njene prishchipku za nekaj mesecev pred prenehanjem, da bi rastlina, da postavi brsti.

Related  Odraščanje na primestnem območju različnih vrst plavuti

Pravilno obrezovanje geranij – video