Iz kamna se izkaže dober zalog za cepljenjeMnoge vrste citrusov dobro rastejo doma. Ampak kako rasti limone iz kosti, ki ne bi samo krasila sobo s usnjavo temno zeleno listje, temveč tudi sadje?

To je odsotnost jajčnikov na gojenih rastlinah, ki pogosto razočarajo domače agrume. Konec koncev, v najboljšem primeru, od trenutka sajenja do cvetenja prostora limone prehaja od 4 do 7 let. Vendar pa je pridobivanje limone iz kosti vznemirljivo in ni brezupna zasedba. Močno drevo se lahko uporablja kot podlago, cepljen na njega pecelj kulturno primerek, ali ga potisnite pristojnemu varstva pridelka in oblikovanje krone.

Priprava kosti za gojenje limone

Ko boste rastejo limono iz kosti doma, morate imeti potrpljenje in nekaj znanja.

Temeljna napaka ljubitelje sobnih rastlin, žrtve ne rastejo limone ali drugih agrumov, ki so bili uporabljeni za setev seme dolgo, pridobljene iz sadja, in je čas, da se posuši.

Je veliko bolj pravilno, da se odstranijo kosti iz svežega zrelega limone, jih takoj sperite s toplo vodo in tako vpeta v podlago brez sušenja. To bo pomnožilo število poganjkov.Od rezane limone, da bi dobili kamne

In izkušeni pridelovalci citrusov priporočajo drugačen način za povečanje hitrosti in kakovosti kalivosti. Da bi to mokro namenjene za gojenje v domačem kosti limone ostrim nožem previdno osvobojeni iz trdne površine kože, ki je glavna ovira za skrit v kalčkov semena.

Jasne kosti iz gostega lupinePo tem nasvetu morate biti zelo previdni in previdni. Nepravilno gibanje grozi, da bodo poškodovali cotyledone ali neželeni embrio, nato pa limona iz kosti ne bo videti točno.

Seme v lupini pred sajenjem namakajte v raztopini stimulansa rastiČe limone semena ostane v lupini, ki so koristne za nekaj ur potopi v raztopino stimulansov rasti, ki preprečujejo sušenje površine semena med zdravljenjem in sajenje.

Related  Skrb za rožo puščave z adeniumom doma

Odraščanje limone iz kamna doma

Pred sajenjem limoninega semena izberite plitve, široke posode z obveznimi drenažnimi luknjami. Na dnu lonca ali drugo posodo zlijemo 2-cm plast fino ekspandirane gline ali vermikulit za vse odvečno vlago nevarne razpisa korenine, teče navzdol, ne pozna in le slabo tal.

Zemljišče za gojenje limone iz kamna doma se lahko opravi samostojno, mešanje vrtne zemlje, humusa in peska. V takem substratu je koristno dodati malo zdrobljenega oglja, kar bo zmanjšalo tveganje za nastanek bakterijskih okužb. Če nimate potrebnih sestavin, je na voljo pripravljen substrat za citrus, ki ga je enostavno kupiti v specializirani trgovini.

Sajenje semen v tlehVsa pripravljalna dela so bila izvedena. Zdaj je čas za začetek sajenja. Kako rasti limone iz kamna doma?

Najboljši čas za setev je konec zime. Potem bodo sproščeni kalčki dobivali dobro podporo v obliki naraščajoče dnevne svetlobe.

Semena so vgrajena v vlažno zemljo do globine približno dva centimetra. V eni posodi lahko naenkrat sadite več semen. Ker prva transplantacija čaka na sadike, ko se na njih pojavijo 3-4 listne liste, se rastline med seboj ne bodo motile.

Vsebniki se določijo v rastlinjaku ali se segrejejo, prej pa so pakirani ali pakirani. Ne pozabite, da so vsi citrusi termofilni, tako da lahko pridelujete limono iz kosti doma le, če opazite določene temperaturne razmere.

Limon seme poganjkiSadike se ne bodo strdile v rastu, če sta zrak in tla v prostoru hladnejši + 18 ° C. Optimalno je kaljivost in kasnejša rast poteka pri temperaturi od 22 do 25 ° C, pri konstantni vlagi, odsotnost prepiha in ostalih negativnih dejavnikov. Spoštovanje preprostih pravil, kako pridelovati limone iz kosti, omogoča pridobivanje mirnih močnih poganjkov.

Povprečno, od setve, dokler videz kalčkov ne mine od enega tedna do meseca. V tem času se lahko tla v loncu nežno razpršijo, vendar jo je treba zaliti samo z očitnimi znaki sušenja.

Skrb za sadike limone od jam

Izbere sadike v ločenih posodahS pojavom zelenih poganjkov nad površjem tal se postopoma začenjajo prilagajati sobnim pogojem, prezračevati in odpirati rastlinjak. Ko se na mladi limenci iz kosti pojavi 3-4 listov, se film popolnoma odstrani in sadike se sortirajo in prenesejo v svoje majhne lončke.

Related  Kako pravilno saditi ananas za pridelavo lepe rastline

Ker semena hibridnih sadežev nimajo vedno starševskih lastnosti, citrusi, ki želijo dobiti limono iz kosti doma, tvegajo rastejo divje.

Da bi razumeli, kako hitro bo drevo začelo prinositi sadje in kakšno kakovost bo zrel plod, se lahko že z zunanjimi znaki. Prvič, pri gojenih citrusih se odlikuje majhno število konic na poganjkih.

Nadaljnja skrb v prvem letu sadik je pravo zalivanje, presajanje in prishchipke za začetno tvorbo krošnje bodočega drevesa. Čebulice, ki so občasno posuta s toplo vodoPoleg tega rastline:

  • v poletnih mesecih po 10-14 dneh krmijo, izmenjujejo raztopino humusnih in tekočih mineralnih gnojil;
  • v motnih dneh in v hladni sezoni dodatno osvetljujejo fluorescentni ali LED fitolamps.

Trajanje osvetlitve v veliki meri vpliva na cvetenje in pridelovanje rastlin iz tropske cone. Zato je treba pred nakupom takšnih žarnic poskrbeti, preden se prideluje limono iz semena.

Presajanje za mlade limone se izvaja letno, rastlino pa je treba previdno prenesti, ne da bi pri tem motili koreninski sistem. Če korenine še niso obvladali celotnega gomolja, lahko storite brez zamenjave površinske plasti.

Po inokulaciji potaknjencev sadne rastline bo limonica prinesla sadjeZanimajo se, kako rastejo limone iz kosti, mnogi navdušenci se veselijo prvih poganjkov, nato pa prvi cvetovi. Toda, da ne bi oslabili rastline, limon ne bi smel nositi sadja, dokler ne doseže starosti 2-3 let. Limone iz kosti zorijo za cvetenje, ko na 15 listih krone obstaja samo ena cvet.

Če prej oblikovanje jajčnikov zmanjšuje drevo, nato štipa pri starosti približno eno leto prispeva le k oblikovanju krono, in postaviti temelje za prihodnje dobro letino. Zato so zelo mlade rastline je potrebno odstraniti vse poganjke, smer globine krone, ščepec vrhovi zelo dolgih poganjkov, in včasih obrniti lonec z malo drevo, ki ga pokriva in ima vrh enakomerno.

Related  Korak za korakom pri presajanju trepalnic doma

Odraščanje limone iz kamna – video

Del 1. Sesalne kosti

Del 2. Pojav prvih kalčkov

Del 3. Presajanje semen