Dienenbachia obarva rumene listeDieffenbachia – lepa dekorativna rastlina, katere skrb je preprosta. Zakaj ima diffenbachia rumene liste in kako popraviti stanje, svetujejo strokovnjaki. Tropska rastlina zahteva pogoje, ki so blizu naravnemu habitatu. Preden poravnate dienenbachia v hiši, morate izvedeti o pogojih pridržanja. Sušilna cvet bo postala neumna sramota za cvetličarja.

Glavni dejavniki pravilne vsebine

Obstajajo trije dejavniki tveganja – neustrezna skrb za rastline, škodljivce in bolezni. Določanje je skrb. Če listi ob diffenbachiji postanejo rumeni, je to znak težav. Če se pri prvih znakih odpravi težava, bo rastlina okrevala in se dolgo časa veselila lepote.

Da bi raste ravno drobljenje, je potrebna enotna razsvetljava. Zato je treba obrat redno vrteti v smeri urinega kazalca proti viru svetlobe.

Kadar je pomanjkanje svetlobe, rastline lahko postanejo rumeni listiNapake v oskrbi vključujejo nesprejemljive pogoje za rožo:

 1. Osvetlitev v poletnih mesecih skozi til zavesa je zelo primerna za obrat. V zimskem času diffenbahia je potrebno osvežitev, trajanje svetlega časa ne sme biti krajše od 10 ur. V odsotnosti svetlobe listi postanejo bledi, nato pa rumeno. Sončni žarki ustvarijo nekrotične lise.
 2. Zalivanje s trdo vodo bo vodilo v bledo, nato pa na žilavost listov. Voda mora biti mehka, Ferrovitova dopolnitev z bledimi listi, na primer rešilca. Listi bodo postali rjavi in ​​suhi, če je rastlina previsoka. Toda zakaj diffenbachia vseeno in nenadoma postane rumena? Rastlina je poplavljena, prst je zakisan, korenin gnil in ne deluje. Če ne odstranite gnilobe in presadite rastlino v nov substrat, se bo po nekaj dneh izsušila.
 3. Mešanica tal mora biti rodovitna in rahlo kisla. Z gosto prstjo, z moteno kislostjo, soli iz tal ne prebavljajo. Rast se upočasni, rumeni listi se začnejo obarvati rumeno. To bo znak motenega ravnovesja hranil v tleh. Če se rumenkastost začne na vrhu – potrebujete vitaminsko obleko z uravnoteženo sestavo za dekorativne listavne rastline.
 4. Temperatura za notranji cvet diffenbachia mora biti enakomerna, brez nenadnih sprememb. Če se kratkotrajno zmanjša na 10-12 stopinj, bo rastlina preživela, listje pa postopoma postanejo rumene in padnejo. Skvoznyaki tudi privede do porumenenja plošče, njegovo sušenje. Ta pojav se imenuje nekroza.

Rastlin intenzivno čisti zrak v prostoru. Zato se na listih nabere prah. Sprati jih je treba pod tušem ali jih obrisati z vlažno krpo.

Treba je upoštevati, da se obrata ne odzove takoj na kaznivo dejanje, spremembe pa potekajo teden ali dva po prejemu možganske kapi. In vsaka taka neutemeljenost oslabi cvet. Diffenbachia nato vpliva na bolezni, postane vir hrane za škodljivce.

Related  Gojimo hiše neobičajne lepote

Listi postanejo rumeni, ko rastlina poškoduje škodljivceŠkodljivci diffenbahia so:

 • pajkovec;
 • škrob;
 • uši.

Vsi jedo sokove rastline, ki ga postopoma uničujejo. S pogostim brizganjem listov in brisanjem z vlažno krpo se pršica ne začne. Ljubi suh zrak. Ampak, če skrbi malomarnost, bodo opazne vdolbine na listih in njihovo porumenelost. Reja zelo hitro, pršica bo zasedla vse rastline. Zakaj listi dienenbachia postanejo rumeni od poravnave klopi? Hitro pomnoži in sesati sok iz listov. Če se ne bo boril, bo rastlina umrla.

Ščit se nahaja na stebelih in žicah, izgleda kot rjave pike, očistimo z alkoholno-milo raztopino. Ušesa se sperejo, očistijo z milnico. Ampak, če je veliko žuželk, potem boste morali uporabiti kemikalijo.

Diffenbachijeve bolezni

Vzrok za rumenenje listja je lahko virusne, glivične ali bakterijske bolezniKakršna koli sprememba v videzu cvetlice označuje bolezen. Le postopno porumenelost spodnjih listov in njihovo izsuševanje je normalen fiziološki proces. V drugih primerih je videz kakršne koli madežev ali razbarvanosti signal. Bakterijske, virusne in glivične bolezni lahko prizadenejo rastlino.

Gljivične bolezni vključujejo:

 • antracoza – črno-rjave pike na listi, rumena meja;
 • lističi listov – se začnejo z majhnimi pikami z oranžno mejo;
 • korenasta gniloba – vidna kot temni rob na dnu trupa, od zgoraj svetlo sive plošče;
 • Fusarium wilt – vpliva na koren, vaskularni sistem, obrat izginja, postane rumen, umre.

Vse te bolezni zdravimo z zdravili, ki vsebujejo baker. Toda kot preventivni ukrep je treba pri presajanju uporabiti sterilizirano zemljo. Fusarioza se ne zdravi, rastlina se uniči skupaj s posodo.

Baktericidne bolezni se imenujejo diffenbahia, ki se manifestirajo kot vlažne lise in rane z neprijetnim vonjem. Prav tako niso primerni za zdravljenje. Rastline se odstranijo, posode se razkužijo.

Virusne bolezni se lahko določijo s spremembo barve listov. Lahko postane bronasta, pojavijo se nečistoče. Viruse prenašajo žuželke. Obrat se ne zdravi.

Related  Vrste in sorte scindapsusa za gojenje hiše

Video o škodljivcih diffenbahia in posledicah njihovega habitata