Fra steinen viser det seg et godt lager for vaksinasjonMange typer sitrus vokser godt hjemme. Men hvordan å vokse en sitron fra et bein, som ikke bare ville pryde rommet med skinnende mørkegrønne løvverk, men også bære frukt?

Det er fravær av eggstokkene på dyrkede planter som ofte skuffer hjemme citrusfrukter. Tross alt, i beste fall, fra øyeblikket til planting til blomstring av et rom sitron passerer fra 4 til 7 år. Likevel, å få en sitron fra et bein er en spennende og ikke en håpløs yrke. Et solidt tre kan brukes som lager, plante en stilk av et kulturprøve på den, eller skyve det til fruktlagring med lettere omsorg og formgivning av kronen.

Forbereder bein for å vokse sitron

Når du skal vokse en sitron fra et bein hjemme, må du ha tålmodighet og litt kunnskap.

Den største feilen til elskere av innendørs planter som mislyktes i dyrking av sitron eller andre sitrusfrukter var at frøene ble sådd i lang tid, hentet fra frukten og hatt tid til å tørke ut.

Det er mye mer riktig å trekke ut ben fra modne friske citroner, skyll dem med varmt vann og tett dem i underlaget umiddelbart, uten tørking. Dette vil multiplisere antall skudd.Fra kuttet sitron for å få steiner

Og erfarne sitrus produsenter anbefaler en annen måte å øke hastigheten og kvaliteten på spiring. For å gjøre dette, fuktig, designet for å dyrke hjemme, blir beinene av sitroner med en skarp kniv forsiktig løsnet fra hardt overflate skallet, som er det største hinderet for bakterien som finnes i frøet.

Klare bein fra tett peelingEtter dette rådet må du være svært forsiktig og forsiktig. En feil bevegelse truer med å skade cotyledonene eller et ømt embryo, og deretter vil sitron fra beinet ikke vises nøyaktig.

Related  Interessant informasjon om arten av akonitt, reglene for planting og omsorg på stedet

Frø i et skall før planting suge i en løsning av vekststimulerende middelHvis sitronfrøene forblir i skallet, er det nyttig å fordype dem i en løsning av vekststimulanten i flere timer, slik at ikke overflaten av beinene tørker mellom bearbeiding og planting.

Vokser en sitron fra en stein hjemme

Før planting av sitronfrø, velg grunne, brede beholdere med obligatoriske dreneringshull. På bunnen av potten eller annen beholder helles et 2 cm lag med fint utvidet leire eller vermikulitt, slik at all overflødig fuktighet, farlig for ømme røtter, renner ned, ikke hviler og forlater bakken i tide.

Jord for å vokse sitron fra steinen hjemme kan gjøres selvstendig, blande hagen jord, humus og sand. I et slikt substrat er det nyttig å legge til et lite knust trekull, noe som vil redusere risikoen for å utvikle bakterielle infeksjoner. Hvis du ikke har de nødvendige ingrediensene til stede, er det et ferdigstilt sitrusubstrat som er enkelt å kjøpe på en spesialisert butikk.

Plante frø i bakkenAlt forberedende arbeid har blitt gjennomført. Nå er det på tide å begynne å plante. Hvordan vokse en sitron fra en stein hjemme?

Den beste tiden for såing er vinterens slutt. Da vil de spirede spirene få god støtte i form av et økende dagslys.

Frøene er innebygd i en fuktig jord til en dybde på omtrent to centimeter. I en beholder kan du plante flere frø samtidig. Siden den første transplantasjonen venter på plantene, når 3-4 tilstedeværende blader vises på dem, vil plantene ikke forstyrre hverandre.

Beholdere er bestemt i et drivhus eller satt i varme, tidligere dekket med en pakke eller film. Ikke glem at all sitrus er termofil, så du kan bare vokse en sitron fra et bein hjemme dersom visse temperaturforhold observeres.

Related  Kultivere lunefullt faktum – planting og omsorg i det åpne bakken

Sitronfrø skyterFrøplanter kommer ikke til å vokse i vekst hvis luften og bakken er kaldere +18 ° C i rommet. Optimal hvis spiring av frø og etterfølgende vekst passerer ved en temperatur på 22 til 25 ° C, med konstant høy luftfuktighet, ingen utkast og andre negative faktorer. Overholdelse av enkle regler, hvordan du kan vokse en sitron fra et bein, gjør det mulig å få minnelige sterke skudd.

I gjennomsnitt fra såing til utseendet på spirer går fra en uke til en måned. I løpet av denne tiden kan jorda i potten forsiktig sprayes, men den bør bare vannes med åpenbare tegn på uttørking.

Ta vare på frøplanter av sitron fra groper

Plukker plantene i separate beholdereMed utseendet på grønne skudd over overflaten av jorden, begynner de gradvis å vane til romforhold, lufte og åpne drivhuset. Når du ser på en ung sitron fra et bein 3-4 ark, blir filmen fjernet helt, og plantene sorteres og overføres til sine egne små potter.

Siden frøene til hybridfrukter ikke alltid bærer foreldrenes egenskaper, vil citrusfrukter, som søker å få en sitron fra beinene hjemme, risikere å vokse vilt.

For å forstå hvor snart treet vil begynne å bære frukt, og hvilken kvalitet de modne fruktene vil være, kan du allerede ved eksterne tegn. Først og fremst er kultiverte sitrus trær preget av et lite antall pigger på skuddene.

Ytterligere omsorg i det første året av frøplanter er rettidig vanning, transplantasjon og prishchipke for den første dannelsen av kronen til det fremtidige treet. Saplings sprinkles regelmessig med varmt vannI tillegg planter:

  • I sommermånedene, etter 10-14 dager, spiser de, alternerende løsningen av humus og flytende mineralgjødsel;
  • På skyfri dager og i den kalde årstiden er også opplyst med fluorescerende eller LED-fytolampe.

Varigheten av belysning påvirker i stor grad blomstringen og frukten av planter fra den tropiske sonen. Derfor bør kjøp av slike lamper bli tatt vare på før du vokser en sitron fra et frø.

Transplantasjon for unge sitroner utføres årlig, og planten skal overføres svært nøye uten å forstyrre rotsystemet. Hvis røttene ennå ikke har mestret hele jordklumpen, kan du uten å erstatte overflatelaget.

Related  Voksende Abutilone Hjem fra Frø

Etter inokuleringen av stiklinger av fruktbærende plante, vil sitronen bære fruktInteressert i hvordan å vokse en sitron fra et bein, ser mange entusiaster frem til første skudd, og deretter de første blomstene. Men for ikke å svekke planten, må sitron ikke ha lov til å bære frukt til den når opp til 2-3 år. Sitron fra et bein modner for blomstring, når det er på 15 blader av kronen, er det bare en blomst.

Hvis den tidlige dannelsen av eggstokken svekker treet, så knuste i en alder av omtrent ett år, bidrar det kun til dannelsen av kronen og vil legge grunnlaget for fremtidige gode høstår. Derfor må en veldig ung plante fjerne alle skuddene rettet dypt inn i kronen, klemme spissene på for lange skudd, og noen ganger skru potten med et tre slik at det blir opplyst og utviklet så jevnt som mulig.

Å dyrke en sitron fra en steinvideo

Del 1. Planting bein

Del 2. Utseendet til de første spirene

Del 3. Frøtransplantasjon