Clivia cinnabarKo sem videl amatersko zimsko cvetenje clivia na fotografiji, skrb v domu zapletenosti ne bo ustavil pridobitve čudežnega. Sopotnik hippeastrums, nima žarnice in ne potrebuje počitka. Zelnata rastlina ne potrebuje posebne oskrbe, cveti pozimi. V notranjosti notranjosti se lepi clivis goji in kvačkanje kvačkanje.

Značilnosti vzdrževanja in skrbi za klistir v domu

Veliki listi so podolgovate in so podobni koži. Prihajajo iz korenin, tesno ovijejo drug drugemu in tvorijo rozeto. Krona je cvet puščica z veliko cvetov, podobno kot lilije iz zbranih v enem samem šopku. Cvetoči cvet pozimi, nekatere sorte oddajajo sekundarno puščico poleti.

Cleavia je lepa. Dežnik oranžnih lijakovZ ustrezno nego doma, cvet fotografije Clivia je lepa in dišeča. Trajanje cvetenja je 20-25 dni.

Rastlin v mlečnem soku vsebuje strupeni lycorin! Nenamerno zaužitje sokov lahko povzroči hudo paralizo pri otrocih in hišnih ljubljenčkih. Manjša je masa telesa, večje so posledice zastrupitve.

Agrotehnika pokrajine

Z dobro skrbjo za cepitev, bo ustvarila rozeto listov in vrgel cvetni konič z veliko zvonovi. Če želite to narediti, morate ženin in undead cvet.

Postavite namig, tako da nič, razen svetlega senčenja, ne ovira svetlobe. Za to je v bližini oken stojalo. Če svetlobe ni dovolj, so listi zdrobljeni, clivia bo cvetel. Velikost v višini in število zvoncev v šopki je neposredno odvisna od pogojev rože.

Poleti je rastlina nezaželena, da ostane na okencu tudi zato, ker potrebuje temperaturo 17-20 stopinj za nastanek peduna. Udobno za cvet je 19-25 stopinj.

Čas počitka Cleavije se po cvetenju pojavlja, pri čemer je v tem času poseben. Umetna omejitev bo mobilizirala rastlinske sile za sprostitev novega peduna. Vsakič, ko potrebujete zmanjšati zalivanje, temperaturo in gnojilo nekaj tednov, dokler se na napravi ne pojavi nova puščica. Po tem ustvarite ugodne razmere za razvoj. S puščico dolžine 15-17 cm se rastlina napolni s toplo vodo, vendar postopno povečuje zalivanje. Iz puščice, ki jo bo cvetni steber pozneje izšel, se izplača.

Related  Cute cvet s skrivnostnimi lastnostmi – dope

V obratu je počitekPri negi doma, je zelo pomembno, da organiziramo pravilno namakanje in gnojenje rastline. Voda za namakanje je poravnana več dni, v obdobju mirovanja je vlaga malo, kasneje pa čez mesec se poraba postopoma poveča, le z uporabo tople vode. Koren je mesnate, nevarnost razpada je visoka. Zato je zalivanje zmerno, le, ko se zgornja plast zemlje suši. Odvodnjavanje mora dobro delovati, pri čemer se izogibajte stagnaciji vode v loncu.

Vrhunsko oblačenje se opravi dvakrat mesečno, v intenzivni vegetacijski dobi, poleti. Istočasno je treba upoštevati ravnovesje med gnojenje, ki spodbuja cvetenje in niz listov.

Če listje raste nasilno, bo cvetenje šibko in kratkotrajno. Morate najti zlato sredstvo za cvetni cvet, ko domuje. Običajno nadomestijo organska tekoča gnojila in sestavke za cvetoče rastline v zaprtih prostorih. Za vsako cvet se odmerjanje izbere glede na videz rastline.

Tudi počasi vstopajo, postopoma, rezanje zalivati ​​za en mesec.

Transplantacija, reprodukcija klivije

Najprej morate najti pravo zemljo. Preprosto je, v enakih razmerah je mešano travnato površje, listno humus in pesek se doda s petino sestave. Če želite presaditi čiščenje, je potrebno pospraviti na pripravljeno posteljo v večji posodi. Istočasno mora biti drenažna plast najmanj 4 cm, tla pa se previdno zlijejo na vsaki strani, stisnjene z rahlim tresenjem. Če so korenine poškodovane med presaditvijo, se začnejo razpadati v tleh.

Najpogosteje se otroci med transplantacijo očistijo iz matične rastline. Rastejo s strani. Te rastline, ki so že oblikovale 4-6 listov, so pripravljene za samostojno življenje. Te so skrbno ločene in postavljene v majhno posodo v sestavo peska in listnega humusa. V dveh letih mora rastlina cveteti.

Razmnoževanje cepitve otrokPri negi doma, klinika sedi z otroki, kot je na fotografiji.

Related  Učenje presaditve kaktusov samostojno doma

Mlade sadike lahko dobite iz semen, pridobljenih doma ali kupljenih. Za razmnoževanje se vzamejo semena iz mehkih, zrelo jagode. Seja vodi v šolo. Sadike se pojavijo po mesecu in pol. Sadike so posajene v ločenih skodelicah po videzu teh listov.

Bolezni in razbitin Cleavia in njihov nadzor

Vsako bolezen rastline povzročajo nepravilnosti v pogojih pridržanja. Zato je pri prvih znakih potrebno izvesti analizo, da primerjamo življenjsko dobo obrata s priporočeno skrbjo za klistir.

Tako je postopno porumenelost spodnjih listov fiziološko neizogiben dejavnik. Treba je odstraniti liste staranja. Ampak, če masa porumenel, je lahko:

  • nepravilno zalivanje;
  • nepravilno krmljenje;
  • izčrpanost rastline, v kateri sadeže plod;
  • premik cvet na novo mesto.

S prelivom se lahko zgodi korenasto gnilišče in rastlino je treba takoj presaditi. Korenine se prerežejo v zdravo tkivo in dezinficirajo rastlino ter spremenijo tla. To prav tako predlagajo posušeni nasveti listov.

Plant ne pogosteje cvetijo zaradi tople vsebine v času počitka. In iz istega razloga so pridobljeni nerazviti pedunci. Drug razlog za pomanjkanje barve na novo presajenih rastlinah je lahko dodaten volumen lonca. Zato se presaditev opravi le, če so korenine vzpenjane v odtočno luknjo in so vidne od zgoraj.

Listna plošča je prekrita s suhimi pikami iz sončnih žarkov, ki neposredno spadajo na pločevino.

Na krvnem listu, glivici, povzročitelju stagospazmozeToda veliko slabše, če se listi pojavijo rdeče črte. To je delo glive, povzročitelja bolezni stagonosporoza. Bolezen amarijevih čebulic, vendar se pojavlja v kliviji. Gliv se pomnoži z sadilnim materialom. Kontrolni ukrepi – zdravljenje z bakrenimi fungicidi.

Fungicide je treba obdelati tudi, ko se listje listov po celotni dolžini izsuši.

Običajno je oslabljena rastlina lahko naseljena s črevesjem ali mealybugs. Od smeti bodo prihranili drgnjenje z milno raztopino mila. Vonj kerozina je škodljiv za črve. In če obstaja veliko škodljivcev, potem boste morali uporabiti Actellyk.

Related  Zanimivosti o Abutilone Room Maple

Tukaj so tako preprosti načini, da skrbijo za cepitev, bo pripomogla k ohranjanju lepote rastline.

Skrb za hišo – video