bjørk sopp chagaChag Chag og dets gunstige egenskaper er kjent for folk siden begynnelsen av XVI århundre. I folket kalles det også svart, tinder eller bjørk. Han refererer til familien Trutovikov. Ofte vokser soppen på stammen av en bjørk, men den kan også ses på alder, fjellaske, bøk og elm. Fra andre arter har chaga sine egne helbredende egenskaper. På grunn av dette er birkebark ofte brukt til å behandle mange sykdommer.

Funksjon av Chaga-sopp

sopp chaga evigTrutovik vokser på de skadede delene av kofferten. I diameter kan den vokse opp til 40 centimeter, og i tykkelse – 15 centimeter. Vekten av en voksen oppbygging når 5 kg. Dens indre del er en mørk brun nyanse med fine lysårer. Sprer seg ved hjelp av sporer som er under bark av et tre. Den unge utveksten har en lys farge, men over tid får den en svart nyanse.

Birch sopp chaga brukes til å bedre assimilere vitaminer og medisiner.

Svarte sopp tilhører sakte voksende parasitter. For å gjøre det av middels størrelse, vil det ta ca 10 år. Ofte dør træret som tinderen har avgjort.

Nyttige egenskaper av chaga sopp:

 • har antiinflammatoriske bakteriedrepende egenskaper;
 • senker arteriell trykk;
 • fjerner smerte;
 • forbedrer metabolismen;
 • gjenoppretter arbeidet i fordøyelseskanalen;
 • rydder kroppen av giftstoffer;
 • positivt påvirker nervesystemet;
 • senker blodsukkeret
 • normaliserer søvn;
 • bremser utviklingen av kreftceller.

Også bjørketreet har en gunstig effekt på nyrene og leveren. Den har en vanndrivende effekt og hjelper rask heling av kutt. I tillegg er det tatt med sår og gastrit i varierende grad.

Birch sopp chaga er rik på harpiks, vin, maursyre, eddiksyre. Takket være slike mikroelementer bidrar infusjonen fra tinderen til å normalisere syrebasen i kroppen. Det inneholder også slike kjemiske elementer som sink, magnesium, kalium, nikkel. I tillegg har soppen en stor mengde melanin, phytoncid, flavonid.

Hvordan klargjøre og hvem kan bruke den?

sopp plukkingBirk kan høstes i en hvilken som helst periode av året, men det er best å utføre en slik prosedyre i løpet av våren eller høsten. På denne tiden inneholder soppen mest nyttige stoffer. Klipp oppbyggingen følger bare med en levende bjørke. Før du skiller fra bagasjerommet, bør du sjekke strukturen. En bjørkebark med lett kjøtt vil være nyttig.

For billet er det nødvendig å bruke den sopp som ikke smuldrer.

Klipp oppbyggingen med en skarp kniv. Siden massen raskt blir fast, anbefales det å kutte det straks i de riktige delene og tørke det. For å gjøre dette bedre ved hjelp av et elektrisk apparat ved en temperatur på ikke over 50S.

Dekoksjon av sopp chaga ta på:

 • onkologi av forskjellig grad;
 • patologier av leveren;
 • nefrit og pyelonefrit;
 • skade på mageslimhinnen;
 • hudsykdommer;
 • stomatitt;
 • periodontitt.

Det største antallet nyttige egenskaper i bjørkesvampen til chaga er funnet i veksten, som ikke er mindre enn 10 år. Mindre nyttig er en bjørkebark, tatt fra et tørt tre. Ikke bruk en tinder som vokser i bunnen av kofferten. Det er best å skyte den som vil være så høy som mulig.

Til tross for alle de nyttige egenskapene til bjørk sopp chaga, anbefales det ikke for personer med kronisk kolitt, dysenteri. Også bør man avstå fra å bruke infusjoner til pasienter som tar antibiotika og glukose.

Hvor riktig å bruke en bjørk sopp?

terapeutisk infusjon av Chaga-soppDet er mange måter å brygge bjørkebark på. Ofte knuser folk bare oppbyggingen og heller kaldt vann. Dessverre vil denne metoden ikke tillate at soppen åpner helt og gir bort alle sporelementene. En slik blanding vil kun være effektiv for å forebygge sykdommer.

Infusjon på vodka

vodka infusjon av sopp chagaDenne metoden er effektiv i sykdommer i mage-tarmkanalen. Også, infusjonen brukes til å behandle søvnløshet.

ingredienser:

 • 100 gram hakket sopp;
 • 2 kopper vodka.

I en 1 liters krukke sett alle ingrediensene og gå på et mørkt sted i 14 dager. Hvert 2-3 dager, rist godt. Etter to uker kan du begynne behandlingen. En teskje væske kombineres med 30 ml varmt vann.

Det mottatte produktet skal tas tre ganger daglig i 20-30 minutter før måltider. Behandlingsforløpet er 14 dager. Ta en pause i to uker. Etter hvile må du kjøre på nytt.

Vi anbefaler å lese en nyttig artikkel om te-sopp og dens egenskaper.

Sjampinte te

Chaga sjampinjong teFor matlaging trenger du 50 gram tørket ut oppbygging og 0,5 liter rent varmt vann. Legg ingrediensene i en keramisk tallerken, bland godt. Rør blandingen i 48 timer ved en lufttemperatur på 20С til 25C. På slutten av tiden, fyll filteret og trykk kaken godt.

Væsken skal tilsettes med samme mengde vann. Det skal være 0,5 liter ferdigprodukt.

Ta ett glass i en halv time før måltider. Behandlingsforløpet varer i tre måneder. Hver måned, ta en pause i 14 dager.

Før hvert inntak skal infusjonen ristes.

Infusjon med onkologi

sopp chaga i kampen mot onkologiFor å stoppe utviklingen av kreftceller, brukes ikke bare infusjoner fra sopp, men også inhalasjoner. Den andre metoden brukes ofte til neoplasmer i strupehodet.

For forberedelse er det nødvendig:

 • håndfull bjørk bark;
 • 500 ml kokende vann;
 • panorere.

Fjern sopp, legg i en beholder og tilsett vann. La dette stå i 10 minutter. Deretter bøyes over fartøyet, og overfra, dekke deg selv med et badehåndkle eller et teppe. Pust i par i 5 minutter.

Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen i 3 måneder. På slutten av hver 30 dag, ta en pause i 2 uker. Effektivere og raskere vil være behandling, hvis pasienten parallelt med innåndinger vil drikke infusjonen fra soppen. Med kombinert terapi, bør legemidlet tas i hver dag, og puste inn parene en gang hver annen dag.

Etter anbefalingene kan du bli kvitt sykdommer i mage, lever og andre organer på kort tid. Men før du begynner behandling, bør du konsultere en lege.

Vi samler sopp chaga – video