blomstre gladiolus i goschkeNaturen selv har lagt kjærligheten til planter og blomster i mennesket. Folk er fascinert av planting og omsorg av gladiolus i potter, de beundrer de flotte blomster, inhalerer blomsterduften, observerer veksten og utviklingen. Selv innendørs, en person har en tendens til å omgir seg med vakre levende planter. Gladiolusblomsten på grunn av den voluminøse og lange roten tilhører høstavlingen. Men oppdrettere var i stand til å hente spesielle varianter av gladioli, egnet for dyrking, både hjemme og på gaten.

Regler for planting av gladiolus i potter

spiring av knollerGladiolusblomsten, på grunn av sin prakt og skjønnhet, kalles “gladiatorens drøm”. Ifølge en gammel legende, er gladiolen ansett som en blomst av gladiatorer, som ikke ønsket å gå i kamp med rivaler. Inntil nå er gladiolen et symbol på vennskap, adel og minne!

Hvordan plante gladiolus i en pott:

 1. Valg av landingskapasitet. Det bør være romslige potter, blomsterpotter, potter eller beholdere i diameter fra 20 til 30 cm og en dybde på 30-40 cm.
 2. Avløp er obligatorisk. Overflødig fuktighet er skadelig for gladioli, så dreneringsmateriale på bunnen av tanken og spesielle hull i bunnen av potten er avgjørende for en vakker og kraftig blomst.
 3. Jordfunn. For planting og pleie av gladioli i gryter, er luft og strukturell jord egnet. Selv for en god vekst i anlegget, må landet være næringsrik og fuktkrevende.
 4. Plantemateriale. For planting, bør du bare velge hele sunne pærer, egnede varianter med en stammehøyde på ikke mer enn 50 cm (miniatyr eller småblomstret).
 5. Tidspunkt for avstigning. Tidsområdet for planting av gladioli er stort nok – fra slutten av mars til midten av mai.

planting gladiolus i en grytePlantering av gladiolus i potter utføres i mars, det er ikke forbudt, og landingen er nærmere sommeren – i midten av april og begynnelsen av mai. Pæren er forsterket til landingsjorden for 10 eller 12 cm, mens avstanden mellom dem ikke skal overstige 5-6 cm. Etter 2 eller 3 uker blir du fornøyd med de første skuddene. Det ideelle stedet for gryter med gladioli hvor det ikke er vind, sol og varme, regnvann skal ikke falle på plantene. For bedre å forstå teknologien, se en video av planting gladiolus i potter.

Voksende gladioli hjemme og på gaten

gladiolus ColvileiGladiolus tilhører familien av iris, i verden er det omtrent 5000 varianter, forskjellige i form, utseende og farge. En karakteristisk egenskap ved gladioli er en lang blomstringstid og et langt liv etter kutting.

Er det mulig å plante gladiolus i potter? Ja, denne blomsten er flott for landskapsarbeid av balkonger og loggier, potter med blomster kan legges på stiene i hagen og i forstedet området, en frodig blomst kan forvandle en leilighet og et privat hus. For hver amatørgartner eller profesjonell blomsterhandler vil voksende gladioli være en interessant og spennende aktivitet, og hvis alle regler er oppfylt, kan du oppnå en fantastisk effekt – langvarig og frodig blomst til høsten.

Kontinuerlig blomstring av gladiolus opprettholdes ved å legge til ekstra frøstamme hver annen uke til gryter, potter eller beholdere. Denne metoden er ideell for et lavt voksende utvalg av gladiolus.

Ta vare på blomster med gladioli uten feil

skudd av gladiolus i en gryteDyrking av gladiolus i potter er egnet for dvergfisk, miniatyrer, småblomstrede og mellomstore varianter av gladioler. Dette gjør at en person kan dekorere huset og balkongen, bygge vakre gladioler i landet og i blomsterbedet, plante blomster i suspenderte blomsterpotter og utendørs potter. Dekorative egenskaper av gladioli vedvarer under tilstrekkelig fuktighet i jorda, overflødig fuktighet kan ødelegge anlegget. Vanning hjemme bør gjøres med intervaller på 3 ganger i uken. På gaten på varme dager er det nødvendig å vanne blomster to ganger om dagen – om morgenen og kvelden. Det vil være nyttig å sprute en jord av mulch, som godt holder fuktighet og beskytter mot mugg.

Riktig fôring er et løfte om en lang og vakker blomstring av gladioli.

For dette er mineralblandinger basert på nitrogen, fosfor og kalium, organiske gjødsel og vekststimulerende stoffer egnet. Den første fôringen kan gjøres på det tredje arkets utseende, den andre gangen gjødsel blir introdusert når den sjette brosjyren vokser. Videre er det hensiktsmessig å utføre befruktning med dannelsen av blomsterstand.

Gladiolus i gryter på gaten – krav:

 1. Fremstilling av. Eksperter anbefaler å suge frømaterialet før planting i en løsning av kaliumpermanganat med en konsentrasjon på 0,1% i en halv time.
 2. Planting. Regler for planting i gatesituasjonen forblir uendret: En tilstrekkelig for fartøyets bredde og dybde for avstigning, dreneringsdrenering til bunnen, fruktbar og løs jord. Plantering er tillatt til en dybde på 10-12 cm fra slutten av mars til slutten av mai, med et lite intervall mellom gladiolusløkene.
 3. Vanning. Landet i beholderne tørker raskere enn det åpne bakken, så jorda i potten eller potten skal være godt fuktet, men uten overflødig fuktighet. Derfor bør vanningsanlegg være basert på omgivelsesforhold og fuktighet. Rødsystemet av gladioli krever en systematisk løsning av jorda, dannelsen av en skorpe påvirker utviklingen av planten og kvaliteten på blomstene negativt.
 4. Topp dressing. Gjødsling av gladioler bør være under roten og utenfor rotsystemet. Mineral gjødsel påføres 4 ganger – på 3. blad, på 6. blad, følgende – med spirende og tidlig blomstring. Organiske stoffer innføres om nødvendig, vekststimulerende midler blir introdusert to ganger i sommersesongen – disse kan være Zircon og Epin-preparater.
 5. Beskyttelse. Sykdommer angriper ofte gladioler i potter når de plantes og omsorg for dem. Forebygging og nøye observasjon av blomsten vil unngå gladiolus død fra skadedyr.
 6. Løsner. En unik gladiolusblomst liker lys og luftmettet jord. Når en skorpe dannes på overflaten av skorpen, kan rottingprosessen begynne, som et resultat vil planten dø eller miste sitt spektakulære utseende. Løsne bakken rundt stammen rundt omkretsen av potten.

På grunn av den ydre likheten til gladiolusarkene med sverd, er hans andre navn et sverd. Disse delikate og elegante blomstene er universelle – de kan dyrkes ute på gaten eller i hagen, så vel som i rommet på vinduskar, balkong eller loggia. Utrolige blomster av gladiolus kan bevare seg hele sommeren til det kaldeste, forutsatt at de er samvittighetsfulle og umiskjennelig omsorg for dem.

Video om gladiolen i blomsterkrukken