aprikos sylt med frönDet finns många alternativ för att göra denna söta behandla. Om du tycker att sylt från aprikoser med frön, bryggd från hela frukter, då misstas du. Först måste du bearbeta frukten, ta sedan ut kärnan och extrahera kärnorna från den. Det är dessa ben som ger frukt desserterna en unik smak. Kanske, du kommer att tycka om en mer komplex variant av behandlaren som är framställd av flera typer av frukt. Därefter kommer vi att berätta för dig hur man lagar aprikosjuice från färsk frukt.

Sylt från aprikoser, ägglar och mandel

aprikos sylt med ben och mandelEn original efterrätt av mogna frukter och nötter kan säkert sättas till och med på ett festligt bord. Var noga med att ta vårt recept på en anteckning och prova det under nästa skördssäsong.

Ingredienser för fyra halvliter burkar:

  • aprikoser – 1200 gram;
  • mandel – fyra matskedar;
  • citronsaft – en matsked
  • socker – 800 gram.

Du kan alltid byta mandel med valnötter.

Så vi förbereder aprikos sylt med frön. Tvätta först frukten, skär i fyra stycken och lägg benen åt sidan. Vik bitarna i en djup kastrull, häll dem socker och häll citronsaft. Rör matar och lämna dem över natten på en sval plats.

vi skiljer ossiklarBen delas i hälften och tar ut kärnorna. Skala mandlarna från skalen och torka dem i ugnen.

socker över aprikoserPå morgonen sätter du en panna av frukt på en stark eld och laga efterrätten tills sockret löser sig helt. Därefter minska värmen och laga aprikoser i ungefär en timme, inte glömma att blanda dem. När tiden går, märker du att sirapen har blivit ganska tjock. koka aprikoserStäng av värmen, kyla fast sylt och tänd sedan elden igen. Sätt benen och muttrarna i pannan, mixa efterrätten. Koka frukten i ytterligare fem minuter.koka sylt tills det är klart

Related  Förberedelser för framtida torkade auberginer

Banker steriliserar sig över ångan. För att göra detta, koka vattnet, lägg ett galler på pannan och lägg glaspärlor på den. Sätta sylt från aprikoser och änglar i burkar, stäng dem med lock och vänd omedelbart upp och ner. Täck arbetsstyckena med en varm filt och rör inte dem nästa dag. När syltet har avkyld kan det överföras till ett skafferi eller källare.

Söt sylt från frukt med nötter blir ganska tjock och har en ljus, vacker färg. Erbjud det till dina gäster för en kopp te eller använd den för att laga hemlagade kakor.

Video recept av hela aprikos sylt

Jam från aprikoser och körsbärsplommon

sylt från aprikoser och körsbärsplommonEn doftande efterrätt med lite surt kommer att åtnjutas av vuxna och barn. Den här gången kommer vi att förbereda sylt från aprikoser med kärnor och körsbärsplommon. Vi är säkra på att du kommer att uppskatta detta ursprungliga recept och var noga med att upprepa det i ditt kök.

Om du har turen att samla en rik skörd av frukt, var noga med att använda vårt recept. För att förbereda en vacker och välsmakande behandla behöver du följande ingredienser:

  • färska aprikoser – ett kilo;
  • körsbärsplommon – 500 gram;
  • socker – en och en halv kilo.

förbered aprikoserFrukten tvättas väl, dela vardera i två halvor och ta bort stenen. Ta en stor kruka, lägg på botten av en aprikos och strö dem med socker. körsbärstvätt och avlägsna groparTillsätt plommon och fyll den med det återstående sockret. Lämna ämnena i denna form i ett par timmar, så att de blir mjuka och har tilldelat tillräckligt med juice. Om du använder omogna frukter, måste tiden ökas.

Related  Vi sparar sparrisbönor för vintern på läckra recept

Skal kärnorna av aprikoskärnorAprikosben måste delas och nå kärnan.

Var noga med att smaka på kärnorna som du planerar att använda för att göra efterrätten.

Om de är bittra måste du ge upp den här tanken. Om du fortfarande bestämmer dig för att göra det på din väg, var då förberedd för att beredda sylt från aprikoser och ben kommer att ha en obehaglig eftersmak.

koka ner fruktSätt pannan av frukt på elden och blanda. När sockret är helt upplöst i saften (det kommer att hända ca 15 minuter efter kokning), tillsätt renade kärnor. Ta av disken från spis och kyl in innehållet.

lägg till kärnor och laga vidareHur mycket aprikosjuice kokas i andra etappen? Vi rekommenderar att du returnerar pannan med den framtida efterrätten till elden och laga den i ytterligare tio minuter. Sterilisera burkarna på något bekvämt sätt och behandla locken. Häll den varma söta massan i de färdiga rätterna och rulla den.

En färdig efterrätt kan serveras till bordet med varmt te och friskt vitt bröd. Dessutom ger den en underbar fyllning för hemlagad bulle eller puffer.

Vi kommer vara lyckliga om du gillar den söta aprikosjuken. Recept för vintern, som du kanske har märkt, är inte särskilt svårt. Därför kan du enkelt implementera dem om du noggrant läser våra rekommendationer.

Video recept av sylt med mandelben