årlig coreopsisSolsikke i miniatyr eller uvanlig kamille. Dette er den ettårige koreopsis som vises før amatørgartnere. Fra latin er navnet på blomsten oversatt bizarrely – “bug’s fruit”. I utseende ligner glatte esker med frø disse insektene.

frodig blomstringAnlegget er bemerkelsesverdig for sin vitalitet. Frost og tørke, vind og penumbra overføres til dem uten betydelige tap. Gartnere har blitt glad i denne sorten av Astrovs for deres upretensiøse omsorg og luksuriøse blomstring, som fascinerer vertene i nesten 5 måneder. I juni blomstrer buskene, og med de første frostene frigjør det knoppene. dobbel coreopsisTradisjonelt utføres dyrking av coreopsis fra frø. Hvordan plante en kultur, vil bli fortalt etter en kort beskrivelse av de mest populære artene.

For en ett år gammel, lys, drenert og næringsrik jord er egnet. Når dehydrert dør planten ikke, men stopper bare med å blomstre.

Ett år

årlige coreopsis i sammensetningI motsetning til stauder refererer den ettårige (et annet navn “girlish eyes” eller “gypsy girl”) til en dverggruppe. Samtidig blomstrer det i 2 måneder lenger enn sine “slektninger”. Maksimal høyde på stammen er 30-50 cm, og i kort stengel – 15-25 cm. Av 70 sorter av Astro-familien blir bare ti dyrket.

Om mulig blir bushen kuttet etter blomstring i en avstand på 10-15 fra rotkraven. Som et resultat frigjør stammen knoppene igjen. Så du kan nyte den “solrike eng” til høsten.

Fargerikt – naturlig fargestoff

coreoresps fargingFrø av girlish peepholes før planting er gjennomvåt for en dag i vann, som får en gul nyanse. Dette er en av grunnene til at anlegget mottok et slikt navn.

Vannprosedyren bidrar til å øke veksten av forgreningsstammen. Selv om den er tynn, men likevel elastisk nok til å strekke seg opp til 100 cm i høyden. I basalbunten er de fleste bladene konsentrert. Deretter ligger de vekselvis. Frodige blomstrer av coreopsis-fargestoffet presenteres i form av frodige kurver opp til 5 cm i diameter. Kronbladene har tannkanter og en flettet farge. Det kan være enten brennende gul eller mørk rød. Alt avhenger av variasjonen:

 1. Crimson King. Spektakulære karminblomster med mørkebrune striper / flekker. Busken vokser til 30 cm.Coreopsis Crimson King
 2. “Red Tiger” eller “Bengal Tiger”. På lyse gule kronblad vises røde flekker med ujevne kanter. Høyden på planten er 15-20 cm.Bengal Tiger
 3. “Golden Severin”. Store oransje blomster (4 cm i diameter) pryder stunted stems (20 cm).Golden Coreyopsis Severen
 4. Gull Teppich. Inflorescences er gul gul i fargen. Paraplybredden er opptil 5 cm.Coreopsis av Gold Teppich

Related  Metoder for reproduksjon av forskjellige plantearter asplenium

Når man vokser coreopsis av ettårig frø, blir det særlig oppmerksom på vanning. Skyll plantasjen bare hvis jorda er helt tørr. Med vanlig og rikelig nedbør er dette ikke nødvendig. Kultur tolererer ikke overflødig gjødsel. En liten mengde kompost er laget på vår eller høst i en periode med turbulent blomstring. Topp dressing utføres umiddelbart etter beskjæring.

At busken var fantastisk og tett blomst, er det nødvendig å rydde det fra visne / tørre blader, og også prosesser. På grunn av jordens løsring er røttene mettet med tilstrekkelig oksygen.

Roulette er ikke i det hele tatt russisk roulette

blomstrende rouletteEn spesiell plass i hagen er gitt til en annen art av farging årlig – coreopsis “Roulette”. Han er kledd og nydelig, i stand til å overraske selv den sofistikerte blomsterhandleren. Kronbladene er malt i en rik, skarlet farge. Deres ribbede kanter passer perfekt inn i det ytre av hagen. Dessuten har raffinerte paraplyer (diameter – 7 cm) et flere antall fortynnede kronblad. Disse smale gule antennene er høydepunktet av sorten “Roulette”. Å skape et himmelsk hjørne i nærheten av dem satte:

 • cornflowers;
 • asters,
 • solhatt;
 • kamille;
 • Gaillardia;
 • zinnias.

Roulettens coreopsis

Slik sortiment skaper en original glade, over hvilken 50-centimeter “sigøynekvinne” stiger. Egenheten ved denne sorten er at den vokser raskt nok, er ikke redd for tørke og kaldt snap. Den beste måten å vokse coroopsis roulette er fra frø. Såing utføres enten sent på høsten til vinteren (oktober), eller om våren, så snart snøen kommer ned.

Dypingen av plantingen er 0,5-1 cm. De første skuddene i form av 2-3 blader skal tynnes ut.

Drummond er alltid på mote

Høyden på kultur -. 40-60 cm Coreopsis blomster skiller seg ut største størrelse og sin gule farge med hårete hjertet av burgunder farge. Det kan være enten bredt eller smalt. Bølgepapp i form av en tunge ser elegant på de elegante stilkene. Bladene av en lys grønn kultur ligner fjær av varmefugler. Blomstringsperioden starter i juli og varer til oktober.

Related  Vi følger reglene for planting og omsorg for tulipaner i det åpne bakken

Coreypsis Terry Earley SunriseMange gartnere vil komme til som en av varianter av Drummond – “Earley Sunrise.” Coreopsis terry fascinerer ved første øyekast. Hans furry botanikk blomst er knyttet til den stigende solen. Mirakel blomstLuksus tufts består av mange kronblad, som har lindringskanter og forskjellige lengder. En slik spektakulær “sky” skaper en sjarmerende atmosfære i kveldshagen. I de lyse bjelkene blomstrer blomsten med gule farger.

Hva de så, da vil det stige

frøplanter av årlig coreopsisI det åpne grunnanlegget plantes tidlig sorter i mars eller april. Avstanden mellom individuelle prøver er 20-30 cm. Før dette er det nødvendig å løsne jordbrønnen. Det er ønskelig at det var litt vått. Stedet skal være koselig, uten utkast.

Noen produsenter har vellykket dyrking av frøplanter. Denne metoden er spesielt relevant for lokaliteter, hvor en kort og kul sommer. Boksene er fylt med jordsubstrat. På en avstand på 5 cm er frøene plassert, litt presset inn i bakken. Deretter helles et tynt lag sand blandet med jord og vannet. Du kan bruke torv tabletter, i hver planting noen få korn. For en vellykket spiring, er beholderen dekket med en film eller et glass. spiring av frø av den årlige coreopsisNår fremveksten av frøplanter kutter de svakeste. Aktiv vekst er umulig uten de rette klimatiske forholdene:

 • Planter er plassert på vinduskarmen eller i et godt opplyst rom;
 • regelmessig drysset, vanning etter behov;
 • periodisk ventilere rommet;
 • Frøplanter er krydret 14 dager før planting (daglig ta ut en eske med frøplanter for frisk luft og sol).

anlegget er klart for plantingBildet viser planting og omsorg for blomstene koreopsis. Det er viktig å vite at ly er fjernet når 1-2 spirer vises. Til frøplanter i separate reservoarer er når fulle blader dannes (2-3 store stykker vil vises).

Bær inn i det åpne bakken, jentens øyne står med en jordklump, da vil røttene forbli intakt. Hullet er 2 ganger større enn rotsystemet.

Pleie – et skritt for utvikling av planter

rikelig vanningVanning, beskjæring og gjødsling er viktige skritt i omsorg for kultur. Som nevnt tidligere, trenger busk rikelig vanning bare i tørr sommertid. Løsne kun fuktig jord, mens du unngår ugresset. Selv om årlige varianter utgjør utrolig motstand mot sykdom, men noen ganger blir de påvirket av rust, samt virus- og soppsykdommer. stempling blomst stengelBladene kuttes derfor umiddelbart, og hele bushen blir behandlet med en slags soppdrepende middel. Hvis det oppstår tegn på skade igjen, blir planten fjernet fra stedet sammen med røttene. I kampen mot bladlus bruker insektmidler.

Related  Kan jeg spise melon i pankreatitt?

Koreopsis ett år – en utmerket blomsterbed dekorasjon. Selv i overskyet og regnfullt vær, vil disse blomstene ligne en majestetisk og mektig sol.

Sunshine Koreopsis i landet – video