för ett festligt bord björkvinVin från björksoppa är en gammal slavisk tradition. Initialt använde hemmafruerna färsk juice och honung istället för socker, men nu är denna teknik mest anpassad till moderna möjligheter. Om det är önskvärt, i det traditionella receptet för björkvin kan du lägga till andra ingredienser för att göra smaken original.

Recept för björkvin på jäst

i måttliga kvantiteter är vin från björksaft användbartEtt av de klassiska recepten för vin från björksoppa hemma är vin på jäst. Du kan köpa speciell vinjäst i butiken eller använd russin (200 g). Förutom denna ingrediens behöver du färsk björksaft (25 liter), 5 kg vitsocker, 10 tsk. citronsyra och honung efter vilja.

  1. För 3-4 dagar måste du förbereda en surdräkt av russin. Han är täckt i en behållare, tillsätt 50 g socker, 400 ml vatten, stäng och lämna i ett varmt rum. Fermentering av en starter från russin
  2. Birkjuice, socker och citronsyra kombineras i en stor kastrull och kokas över låg värme. Skum avlägsnas periodiskt och övervakas tills ca 20 liter flytande kvarstår.avlägsna skum från kokande urt
  3. Eftersom det här är ett recept på vin på björksoppa på jäst, fungerar det inte utan surdeg. Det sättes till vätskan och omröres. Om jäst används – det är nödvändigt att späda ut dem enligt anvisningarna. Från en stor kastrull hälls vätskan i en behållare där vinet kommer att jäsas.
  4. Vid halsen på flaskan är en vattenfälla installerad. Om det inte är tillgängligt kan du byta ut det med en medicinsk handske med ett litet hål i fingret.flaska med en hydraulisk tätning för vin
  5. Vinet ska vandra i en månad. När processen är över kommer ett sediment att visas på botten, som ska separeras. För att tömma vinet i en annan behållare, använd ett rör.vi häller vin genom ett halm
  6. Behållaren är stängd med ett förseglat lock och skickas i 2-3 veckor i ett mörkt, kallt rum. Därefter dräneras vätskan återigen från fällningen. Vin från björksoppa är klart för användning

Förberedelse av vin från björksoppa är en lång och tidskrävande process. Du måste välja en frisk färsk juice och följa alla regler och övervaka temperaturen i alla steg, annars kan det hända att produkten inte fungerar.

Förfarande för framställning utan jäst

insamling av björksoppaReceptet på björkvin hemma utan jäst är något annorlunda än jäst. För dess beredning, björksaft (30 liter), 7,5 kg socker och citronskal (det räcker för att avta 3 stora frukter). Du kan göra utan det, men zest ger ljusstyrka efter smak.

Related  Allt är enkelt och enkelt – läckra mellanmål från puffdekor

Björkjuice placeras i en stor kastrull och kokas. Sedan tillsätt socker och skal av citron och håll det på låg värme ett tag. När vätskan i pannan börjar avdunsta, avlägsnas den och kyls till rumstemperatur. Därefter skiljer sig inte beredningsprocessen och dess villkor från det klassiska receptet på jäst: vinet måste jäsas, det tas bort från sedimentet och lagras under en tid i ett mörkt rum. Efter det andra avlägsnandet är drycken redo att användas.

lagring av vin i källarenHemma kan du prova olika variationer av detta recept. Detta vin ska inte lagras för länge, det är bättre att använda det omedelbart efter beredningen. Hållbarhet på en sval plats (i kylskåp eller källare) kan vara upp till ett år.

Björkvin med apelsin istället för citron är ett utmärkt alternativ till den vanliga smaken.

Vin från björksoppa utan kokning

Om möjligt, försök att göra hemlagat vin från björksoppa utan kokning. Detta recept kommer att kräva björksaft (5 liter), socker (1-2 kg), 1 liter av något starkt vin och citronmassa.

träkål för vinUnder beredningen av drycken behöver du en fat, beräknad minst 7 liter vätska. I det måste du hälla i saften och tillsätta alla övriga ingredienser. Fatet är igensatt och skickat till källaren i 2 månader. Om det inte finns någon källare, kommer något mörkt och kallt rum att göra.

Vid slutet av denna tid hälls vätskan från fatet i glasflaskor som kan förseglas. De ska lagras i 3 veckor i vågrätt läge (i samma rum). Då kan du öppna flaskorna, ta ett prov från vinet och lägg det på bordet.

Vin från björksoppa serveras i glas för vitt vinDet finns en stor mängd vin recept från björksoppa som alla kan göra. Det viktigaste är att välja högkvalitativ och färsk björksaft. Det borde inte vara märkbara tecken på surning. Under matlagningen kan du experimentera och kombinera olika ingredienser. Varje älskarinna kommer att få en speciell drink som skiljer sig åt i färg, sötma och styrka.

Related  Urval av de läckra recepten av köttgryta

Förberedelse av vin från björksaft – video