Auberginer på koreanska för vinternBland vinterberedningarna på hyllorna av vårdande hostessar är äggplantan stolt, men det här är inte det enda sättet att bevara det blå för vintern. För de som gillar heta mellanmål är det värt att prova på äggplantans recept på koreanska.

För det koreanska köket präglas av användningen av kryddiga kryddor och kryddor, såsom rödpeppar och koriander. Rätter är mottagliga för den minsta värmebehandling som krävs för att få grönsakerna till beredskap. Därför är ingredienserna finmalda med en kniv eller rivare.

För att laga äggplanter på koreanska, förbehandlas de med salt. Som du vet, innehåller äggplantköttet solanin, vilket ger den en bitter smak. Saltad med grönsaker börjar saften att avge, och med det kommer bitterhet.

Grönsakerna själva bör ha en tät skal, utan spår av skada och förfall. Färsk, nyligen revet aubergine, en grön svans, inte upptorkad. Om stjälken är trög, brun, är det bättre att avstå från att använda sådana grönsaker.

För att tillaga snacks, är det bättre att ta unga blåa, inte mer än 15 cm långa, – de är inte så bittra.

Aubergine sallad med sojasås

aubergine med sojasåsAtt laga en skarp aubergine i koreanska, grönsaker i mängden 4 st. skära längs, sätt på en bakplåt och baka i ugnen. Se till att köttet är elastiskt och kan klippas. Om så önskas, kokas grönsakerna, men i detta fall måste äggplanterna sättas under pressen efter tillagningen så att överskottsvattnet är glasigt.baka aubergine

Färdiga grönsaker skärs i tunna men långa plattor och vikas i en salladsskål.hackad bakad aubergine

Lägg till 6 hackade vitlöksklyftor.hugga upp vitlöksklyfta

Och gröna lök, prehackade.hugga de gröna lökarna

Med en hel citron pressa saften och häll den i salladen.juice från en citron

Häll grönsakerna med sojasås (ca 6 matskedar), strö lite med rödpeppar och 2 tsk sesamfrön friterad.sojasås och konjut

Rör salladen och låt den brygga i två timmar.

Han från äggplanter

hee från aubergineSkarpa koreanska snacks hittade sin beundrare i vår region. Med speciella kryddor (till exempel för morötter) kan du snabbt laga hea från auberginer på koreanska. Denna maträtt är en kryddig sallad av auberginer, morötter, lök och paprikor, som har en söt och sur smak tack vare en speciell marinaden. Andelen grönsaker bestäms ungefär 1: 1, det vill säga varje frukt är en enhet, och tunn skivad skärning motsvarar koreansk mat.

Related  Hur man förbereder mint för vintern

Förbered blå: Skär dem i tunna plattor med en tjocklek av högst 0,5 mm. Varje platta krossas snett med halm, ströts med en liten mängd salt och låt stå i 20 minuter.hugga auberginer med strån

Medan äggplantor får juice, hugg morötterna med en speciell rivare.morötter på en tallrik

Lök skärs vackert i halva ringar.lök tunna semirings

Bulgariska paprika är också tunna skuren.söta paprika sugrör

Tillsätt grönsakerna i en vanlig skål, häll 0,5 tsk. socker och samma mängd salt. Vik försiktigt händerna och lämna i en halvtimme. Då saften som kommer att separera under denna tid, dränera, häll grönsaker morot kryddor i koreanska (2 msk.).

Nu är det dags att börja auberginer. Kram ut ur den skivade sugrörsaften och koka dem i 2 minuter. När vattnet rinner, lägg i en skål till grönsakerna. Lägg till 4 strimlad vitlöksklyfta och en matsked sojasås.koka aubergine

Förbered en tankning: en halv kopp olja värms väl i en panna och hälls i grönsaker. Till slut häll 2 matskedar vinäger, mixa salladen och låt den sitta i tre timmar i kylskåpet.blanda ingredienserna i salladen

Om äppelcidervinäger inte var till hands, kan du ersätta den med 6% alkohol.

Egenheten hos dessa auberginer i koreansk snabb matlagning är den för alla ingredienser i salladen, bara de bearbetas. Resten av grönsakerna tillsätts råa.

Akut aptitretare

kryddig aubergine mellanmålHemligheten med detta mellanmål är att åldras: ju längre det tar desto mer utsökt blir det. Därför äter grönsaker bättre nästa dag efter matlagning. En speciell smak av sallad från auberginer på koreanska kommer att lägga till vitkål.

Först måste du förbereda morötter och kål. För att göra detta, rista 3 morötter och kål (500 g) – hugga fina nudlar. Blanda dem i en vanlig skål och strö över salt och socker efter smak. Lätt smula med händerna och stå i 20 minuter. Visas juice – dränerade.hackad kål och morötter

Lägg till kryddor grönsaker:

 • 5 hackade vitlöksklyftor;
 • varm peppar efter smak;
 • koriander – på knivens spets
 • 3 matskedar vinäger.

Rör och låt marinera i två timmar.

Vi kommer att arbeta med aubergine. Med 1 kg grönsaker, ta bort med en skarp kniv eller grönsakskotikeshud (du kan inte ta av om frukten är ung) och skärs i stänger längs en matchbox. Tjockleken får inte överstiga 1 cm. Rör om med salt och låt stå i 40 minuter. Töm vätskan efter den angivna tiden. Stek de blåa i olja i en stekpanna och låt svalna.salt aubergine

Related  Låt oss ta reda på hur man plockar vattenmeloner för vintern och bekanta sig med intressanta recept

Och nu slutförandet av aubergine receptet på koreanska – att kombinera alla produkter, strö över olja och skicka insistera.att kombinera ingredienserna i ett akut mellanmål

För att servera ett mellanmål för morgondagens festliga middag, bör det vara beredd idag.

Koreanska auberginer för vintern

Koreanska äggplanter för vinternAtt äta en sallad inte bara för säsongen, du kan lätt förbereda sig för framtida äggplanter på koreanska för vintern utan sterilisering. Snack förbereder sig snabbt, tiden krävs oftast för att skära grönsaker. Tack vare värmebehandlingen och tillsatsen av vinäger är salladen väl lagrad under lång tid.

Förbered först det blåa – 10 stora unga fruktklippet med skalen på långa remsor. Rör om 1 msk. l. salt och lägg åt sidan.

Nu förbereder vi resten av ingredienserna:

 • 5 morötter rist på en koreansk rivare;
 • 5 lök skuren i tunna halvcirklar;
 • Bulgarisk peppar i mängden 10-15 st. (beroende på storlek) uppdelad i två halvor och även finhackad;
 • 1 hugga den röda paprikan fint.

Hackade fyra grönsaker i stek i olja, började med lök. Lägg sedan gradvis till varandra.

Vi återvänder till aubergine: vätskan som släpptes in i grönsakerna, häller ut och förvandlar de blåa till en vanlig kittel till resten av ingredienserna. Lägg till en halv kopp vatten till lagret, 2 msk. l. salt, 3 msk. l. socker och ett par ärter. Koka och simma, med att ha hällt hällen till ett minimum, i en halvtimme.Blanda ingredienserna och säsong salladen

Under tillagningen, se till att vätskan i blomkålen helt täcker grönsakerna när de pressas med en sked. Om det avdunstar, lägg till lite mer.

Lägg till i Kazan 0,7 msk. ättika, 8 strimlad hackad vitlök och en massa hackad persilja. Skydda i ytterligare 10 minuter och sätt i steriliserade burkar. Rulla, vänd, täck med en varm filt och lämna en dag att svalna.

Aubergine i marinaden

auberginer i marinadeProcessen för framställning av betade äggplantor på koreanska kan delas in i två steg:

 1. Skär grönsaker. 1 kg auberginer skärs i kvadrater, kokas i saltvatten (högst 3 minuter) och viks i en kolv. Morötter (250 g) galler med långa nudlar, tre lök slumpmässigt hugg och 250 g paprika skuren i remsor. Ett huvud vitlök krossas i garlicket.
 2. Förbereda marinaden. Häll en halv kopp olja i en kastrull, ättika (75 g) och förvärmas. Att somna 2 matskedar socker, en halv matsked salt och en halv tesked peppar. Värm upp över låg värme tills salt och socker upplöses.Framställning av marinaden

Related  Tomatjuice genom juicer för vintern: Snabba och enkla recept

Kombinera alla komponenterna i salladen och låt marinera i 12 timmar, omblandning ibland under denna tid.

Ett färdigt mellanmål lagras i kylskåpet. För vinterskörd ska det steriliseras ytterligare.

Äggplanter med morotfyllning

Fyllda auberginer på koreanska inte bara läckra, men har fortfarande en mycket vacker utsikt. Ett sådant mellanmål är inte synd att sätta på ett festligt bord.Aubergine fyllda med morötter

Så, två kilo aubergine ska tvättas, prickas med en gaffel och klippas ut, inte föra kniven till slutet (grönsakerna skulle vilja öppna). Koka hela frukter i saltat vatten. När du lagar mat måste du vrida dem, eftersom grönsakerna kommer att flyta upp och inte kokas. Klarhet kontrolleras med en kniv: om den kommer in lätt – det är dags att ta ut. Kokta äggplantor läggs under pressen i 3 timmar.

För fyllningen:

 1. Hacka grönsaker av persilja, koriander och selleri.
 2. Morötter i en mängd av 0,5 kg rist på en speciell rivare.
 3. Olja (100 ml) koka i en panna och häll i en morot.
 4. I fyllningen fyll i den koreanska kryddan för morötter, 5 skivor hackad vitlök, gröna. Salt och peppar – baserat på smakpreferenser.

I grönsakerna sätter du på fyllningen och lägger äggplanter och morötter tätt på koreanska i en kastrull eller djup skål.

Gör saltlösning:

 • vatten – 1 liter;
 • salt, ättika, 2 matskedar.

häll aubergine saltlösningHäll saltlösningen i de fyllda grönsakerna och täck den med en tallrik så att den kommer in i skålen. Top på plattan sätta förtryck. Lämna för att marinera för en dag vid rumstemperatur, och ytterligare två dagar – i kylskåp.

Enligt de ovan beskrivna aubergine recepten på koreanska kan du laga inte bara en utsökt maträtt till middag. En mängd olika sallader från skarp aubergine kommer att vara ett välkommet tillskott till nyårsbordet. Gör dem ganska enkla, viktigast av allt, överdriv inte det med kryddor. Var uppmärksam och ha en trevlig aptit!