Mynt kan samlas och torkasSommaren slutar snabbt, och endast skörden kommer att hjälpa till på vintern med hjälp av läkemedelsegenskaperna hos hembiträdet. Hur man torkar mint och andra doftande örter för att bevara eteriska oljor, det finns flera sätt. Huvudvillkoren är tidig samling av växter och överensstämmelse med rekommendationer från specialister.

Villkor för mintskörd för vintern

För att få mediciner behöver du blommande mintTermen för att skörda råvaror är scenen när den har uppnått marknadsmognadhet. Detta innebär att beredningen av grön massa bör bibehållas vid den tid då det kommer att finnas en maximal koncentration av näringsämnen. När ska man samla mynt för torkning för vintern? Tiden för insamling av medicinska råvaror är blomningstiden. Det är vid denna tidpunkt växten är fylld med livskraft. Pepparmynt växer på en enda plantage till fem år, medan avkastningen i det andra tredje året är högst.

Skärning av mintfärger på plantagerFör mynta sker skördeperioden för löv och stjälkar i juni och juli, beroende på region. Om första gången att skära av plantans toppar med en tredjedel, då i slutet av juli växer den andra grödan. Rengöring ska ske under den första halvan av dagen, före värmen, för att bevara så många eteriska oljor som möjligt. Mellan klipptiden ska växten och början av torkningen inte ta mer än två timmar. Senare kommer bladen redan att förlora sin ljusgröna färg och den torkade massan blir gråaktig.

I gamla tider i Ryssland var mint en oumbärlig egenskap hos badet. Björkbroom med en pepparmyntsdamp i ett bad svart folk uppstod själv och tsar Peter jag själv. Efter badet drack de en “kall”, en infusion av mynta.

Den skördade myntsgrödan kommer att vara botande om reglerna observeras:

  • Växten behandlades inte med bekämpningsmedel under tillväxtperioden;
  • Bilupptagen spår passerar inte närmare 200 meter från platsen för samling av växter.
  • broschyrer samlas inte tidigare än början av blommande buske;
  • grenar med löv skärs vid full blommande plantage;
  • rengöring utförs på morgonen vid torrt väder.

Related  Några enkla recept, hur läckra att baka bägare i ugnen

Hur man torkar mynt för vintern hemma?

Torr myntaTorkning är bevarande, ett sätt att avlägsna fukt. Samtidigt stoppar biokemiska processer. I torrt material utvecklas inte mikrober och mögel, de är endast aktiva i fuktig miljö. För att hålla doften av kryddiga örter behöver du torka dem korrekt:

  • utan tillgång till solljus;
  • i ett ventilerat, mörkt rum med en lufttemperatur på upp till 30 0;
  • stamknippen suspenderas av en kvast;
  • löv lägger ut ett tunt skikt och periodiskt ted.

Ett sätt att torka medicinska växter hemmaDet finns flera sätt hur man torkar mynt hemma. Den gamla klassiska metoden involverade hängande bjälkar på rep på ett vindsolerat ventilerat rum. I gott väder torkar sådana strålar i ett naturligt tillstånd i en vecka. Samtidigt rör alla aromatiska ämnen under torkning i bladblad. Växten anses vara torr om löven lätt slår av och skiljer sig från stammen. Det här är vad du behöver göra efter torkningens slut.

Om bara bladen samlas, måste de torkas på en mörk plats och snabbare. Helst, om torkningen är klar på två dagar. Det skulle vara överflödigt att använda en fläkt för att snabbt ta bort fukt.

Torktumlare för frukt och grönsakerFör att torka samlingen hemma kan du använda en specialtork för grönsaker och frukter. Enheten har olika värmeformer, du måste använda de svagaste. Dessutom bör skiktet av löv vara tunt, så att torkningen är snabbare.

På länge har växter i lanthus torkat över en rysk spis. Varm torr luft torkar idealiskt kostnaden för medicinska avgifter. Det enda som förhindrar att bli ljusgrå, kommer att vara frånvaro av blackout. I det här fallet täcker buntarna dagsljus med papperskåp.

Torktumlare med fläktHur man torkar mynta för vintern, om gatan är ett långt dåligt väder? En mikrovågsugn kan användas. I det här fallet är bladen utlagda i ett lager, ugnen slås på periodiskt i 10 sekunder. På totalt 15-45 sekunder kommer löven att torka. Korrekt torkad pepparmynt förblir grön.

Related  Universella recept av kompott från äpplen till vintern

Så torkade mint och andra örter i gamla dagarOm myntet torkas i ugnen måste det värmas till minsta temperatur och ventilationsläget är påslagen. Överhettning av den gröna massan kommer att ändra inte bara färgen, men kommer att förstöra doften. Löv, torkar upp, börjar varpa, kanterna stiger. För att undvika att överdriva materialet måste du kontrollera bladens fuktighet oftare. Det är optimalt om torkningen tar cirka 20 minuter.

Mynt, ugnstorkadDet är möjligt att använda en hushållsdehydrator för torkning vid lägsta temperaturregimen. Fyll inte alla brickor samtidigt för att säkerställa snabb torkning. Löv i dehydratorn bör torkas i fem minuter.

Bladen avlägsnas i en glasbehållare med ett smutsigt stopp, i denna form behåller de aromen i upp till två år. Du kan lagra skörden i buntar i papperspåse tätt knutna med dukväskor. Hur man lagrar mynt beror på antalet ämnen. Om olika örter är beredda, blir glasvaror det bästa lagringsalternativet. Men du kan göra en samling av flera örter, som kommer att vara vitaminte. Mint för te att torka som vanligt, senare blandat med andra – timjan, oregano, kipreem.

Torr mint för teLagringen av mynta på en torr, mörk, kall plats möjliggör lång användning av växten som smakämnen eller för medicinska ändamål. Vid det första är det nödvändigt att kontrollera produktens fuktinnehåll, om det behövs, torka det.

Myntskörd i jordbruksföretag

Du kan köpa torr mint i apotekFör stora områden utförs mintplockning med hjälp av specialanordningar som klipper växterna och samlar dem i behållare. I framtiden placeras den lösa massan i speciella skåp med blåsning, till cyklontorkare eller dehydratiserade i vakuumapparater. Därefter krossas råvarorna och skickas för vidare bearbetning. En del av massan används i medicinska samlingar eller förpackad i sin rena form. En större mängd riktas till framställningen av doseringsformer.

Related  Sallader med valnötter

Video: Hur man torkar mint för vintern i Isidri-torken?