Puree från anbuds pumpa – de bästa råvarorna för vintern

Puree pumpa för vinternFörberedelse av puree från en pumpa kräver i praktiken inte ansträngning och kommer att verka enkelt även till den mest oerfarna älskarinna. När allt kommer att bli lättare än att baka en pumpa och bryta den ordentligt med en mixer? Det finns dock så många varianter av denna puré som du kan gå vilse – speciellt om du möter dem för första gången. Artikeln kommer att berätta om populära recept av pumpaämnen för barn och vuxna och avslöjar några hemligheter som hjälper dig att bearbeta frukterna på rätt sätt.

Vet du …

pumpa är användbar för människokroppenVarför är pumpan så bra som billets? Det är enkelt: det är fyllt med näringsämnen. Fruktens kött har ett högt innehåll av beta-karoten och A-vitamin, liksom kalium och järn, det är mycket lågt i kalorier, men det innehåller mycket användbar fiber. Förresten, pumpa frön är också mycket användbara och har ett vitaminvärde, så när de lagas kan de inte kastas, men torkas och bearbetas också. Men om du förbereder mosad pumpa för vinteren för barn, då bör den här ideen avstå – barnets kropp kan reagera dåligt på frön.

Förutom de vanliga pumporna finns det också “socker” eller “pumpa babes”. Dessa små frukter har en tätare och söt kött, anses mindre fibrösa och har en ljusare smak. För puree – ett idealiskt alternativ.

Pumpa för potatismos kan kokas, stuvas och bakas – beror på personliga preferenser. Men fortfarande anses den bästa termiska behandlingen vara bakning. Faktum är att med långvarig värmeverk förlorar pumpan (som någon annan grönsak eller frukt) en betydande del av näringsämnena. Och ugnen i jämförelse med stekpanna och pannan – den mindre av onda pumpa puré för vintern kommer att bli mycket mer användbar, och om en liten Strö skivor med olivolja innan gräddningen – läcker.baka en pumpa i ugnen

Om pumpan fångas med stora och styva vener, försök inte att rengöra det omedelbart – skicka det till ugnen med skalan. Efter bakning separerar köttet lätt, det viktigaste är att inte komma för nära “kroppen”. 

Det bästa är för barn

Puree pumpa för barnOm du vill göra potatismos, som kommer att ätas av barnen, så finns det ett antal regler:

  1. Innan du förbereder stora portioner, se till att göra ett allergitest. Det räcker att bryta en liten bit pumpa och ge barnet ett försök med blandningen.
  2. Pumpa är kategoriskt kontraindicerad för de barn som lider av sjukdomar i mage och tarmar.
  3. Tidigare – betyder inte bättre: en acceptabel ålder för införandet av pumpa – 6-8 månader.
  4. Krukorna bör steriliseras så noggrant som möjligt.

Receptet på potatismos för barn är ganska enkelt: endast en sockerpumpa och vatten behövs.

gourd pumpa och hackaPumpan är helt klarad av frön och skärs i små skivor och skickas sedan i 40-50 minuter i ugnen vid en temperatur på 180-200 grader.baka en pumpa i en huff

För att se till att skivorna inte “skuikozhilis” och inte visna, häll lite vatten i pannan eller i kakan. Då kommer frukten att vara mjuk, även om ytan kommer att vara något sammandragande och potatismos med en sådan pumpa blir öm.

att torka en pumpa genom en siktBarnens potatismos rekommenderas att torkas, inte vispad – så du är säker på att alla strimmor och klumpar tas bort.

Variationer är möjliga

anbud pumpa pureeAlla köper en pumpa puree på eget sätt: Ett recept med kondenserad mjölk är söt eller med en känslig kuciar – nästan kaviar. Oavsett om det så småningom blir konserveringsmedel är det en smakfråga. I vissa fall kan puréen till och med utsättas för djup frysning. Det är inte nödvändigt att vara rädd: mest erfarna hemmafruar är överens om att vattnet kan undvikas efter avfrostning.

Pumpa puréOm vi ​​pratar om de versionerna av potatismos, som hänför sig till efterrätt, är den största efterfrågan potatismos och äpplen. På vintern är detta recept lämplig för dem som ansluter sig till rätt kost – är utan överdrift, det bästa lågt kaloriinnehåll sötma, och kombinationen av smaker nästan perfekt.

koka potatismos och äpplenI vissa fall fungera som vanligt, en process liknande framställningen av sylt äpplen pumpa brutna, och sedan kokas vid låg värme med en liten mängd socker (för 2 kg färska frukter kräver 3-5 skedar). Denna puré kan inte kallas ett förråd av vitaminer och ännu mer så – dietary, men om du riskerar, får du en kulinarisk träff.

Det finns en mer användbar väg – puré från en pumpa utan socker, men med tillsättning av kanel. Frukten är bakad (observera att äpplet behöver mycket mindre tid för matlagning!), Och sedan piskad med en mixer med tillsats av kanel att smaka. Förresten, denna mos är lämplig för spädbarn, men med kanel måste du uppträda mycket noggrant.

Om det verkar som om potatisen är för tjock kan du späda den med vatten, men glöm inte att piska igen.

Nu gör vi en 180 grader och titta på pumpa puré för vintern, vars recept är enkelt, men kan användas som ett ämne garnering nästan alla andra skålen.

purveyance för vinter - pumpa pureeFör honom behövs bara tre ingredienser – vatten, lite salt och pumpa-torpedo. Pumpa halveras och, som vanligt, bakas, men med lite olja. Separera sedan från skalen, vispa med salt och vid behov tillsätt vatten – varma alltid!

Och om vinterkylan kommer du vill prova pumpa soppa, behöver du inte springa till marknaden: du öppnar burken (eller lossa en container från frysen) och smaka på smaker av sommaren.

Video recept på potatismos och äpplen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector