aubergine mellanmål med svamp smakBland grönsakens älskare har redan på länge de konserverade äggplantorna som svampar vunnit sitt hjärta med sin ovanliga smak. Denna aptitretare är bra som en sidokål till potatis och porridge, och vissa gillar och gör bara att äta den med ett mellanmål med bröd.

Innan man påbörjar förberedelsen av aubergine är det inte överflödigt att påminna särdragen i deras behandling. De är vanliga för alla recept, bland ingredienserna som är blåa. Som du vet, innehåller dessa grönsaker corned beef, vilket ger dem en bitter smak. För att eliminera bitterhet bör äggplantan förbehandlas. Det finns två sätt att bearbeta:

  1. Med hjälp av salt. Grönsaker hälls över med salt och får stå i två timmar.
  2. Med hjälp av saltat vatten. Förbered en saltlösning med en hastighet av 2 msk. l. salt för 1 liter vatten och fyll det med aubergine i minst en timme.

På båda sätten får äggplanterna juice, med vilken bitterhet är också framträdande. All vätska måste dräneras och sköljas väl under rinnande vatten för att förhindra att saltet kvarstår, annars riskerar man att förstöra smaken av den färdiga produkten. Lägg sedan äggplanterna i en kolv och dränera överflödigt vatten.

Det är bättre att använda inte mycket stora, unga grönsaker – de har mindre bitterhet.

Kokt äggplanter som svampar

kokta äggplanter som svamparBland recepten för aubergine med smak av svamp för vintern är att fördela det snabbaste sättet att laga mat. Detta påverkar emellertid inte smaken av den färdiga produkten. Beräkningar av ingredienserna anges på 7 burkar med en kapacitet på 0,5 liter.

Skär tre kilo aubergine i stora bitar och låt bitterheten komma ut på ett av de sätt som nämns ovan.skära auberginen i kuber

Förbered en marinaden för att laga grönsaker:

  • i en stor kastrull häll 3 liter vatten;
  • häll 1 msk. l. salt;
  • att kasta ett par laurier;
  • i slutändan häll 150 g ättika.

laga marinade för aubergineNär marinaden kokar och löser upp saltet, bada i det i aubergine och koka i 15 minuter. Från pannan överförs grönsakerna omedelbart till steriliserade burkar.

Medan grönsakerna är lagade knivar finhacken vitlök med en hastighet på 2 skivor per burk. För älskare av skarpa snacks i varje burk kan du lägga några bitar av hackade chili peppar.hugga vitlök med en kniv

Related  Förbereder komposten för vintern från en svart körsbär med äpplen

Tillsätt vitlök till äggplanter i burkar och häll kokande marinaden där de bryggdes. Att rulla, linda in.

För att äggplanter är ännu mer som svampar, före servering, smula en frisk lök i en sallad och häll över vegetabilisk olja.

Auberginer stekt i olja

auberginer stekt i oljaEn av de mest populära recepten på konserverad aubergine som svamp kommer också att ta lite tid. En speciell smak av grönsakerna ges genom en kort värmebehandling i kokande vatten, tack vare vilka äggplanter behåller sin form under ytterligare stekning.

För framställningen av de fyra flaskor av “svamp bogus” två kilo aubergine tvätt halv-liters och skars i lika stora bitar av vilken som helst form (kuber eller tjocka kuber). Häll salt eller lägg i saltat vatten för att få bitterhet. Skölj och låt tömma.häll salt

Under tiden förbereda vitlök och varm peppar. Två små vitlökskivor skalas och passeras genom vitlöket.låt oss hoppa över vitlöket genom vitlöket

Skär två skarpa paprikor fint med en kniv.finhackad varm peppar

För att undvika peppar i händerna är det lämpligt att bära engångscellofanhandskar när man arbetar med den.

För marinaden, där grönsakerna kommer att lagas, ta:

  • vatten – 2 liter;
  • salt – 150-200 g;
  • ättika – 300 g.

Vinäger i marinaden efter att ha hällt vatten, och återkok det.

I den kokande marinaden sänker du äggplanterna och kokar inte mer än 5 minuter tills det är mjukt. Sätt tillbaka det i kolven.koka aubergine 5 minuter

I en djup stekpanna eller liten kazanok häll 200 gram raffinerad olja, ge det en bra uppvärmning och stek den kokta auberginen.steka kokta äggplantor

Tillsätt peppar och vitlök till aubergine, simma i flera minuter och sprida den omedelbart över de steriliserade burkarna. Rulla upp, linda den i en varm filt och låt den svalna.

Krukor med äggplanter som svamp för vinterns butik i en mörk, cool plats eller ned i källaren. Om du vill prova dem direkt, är det bäst att göra det några dagar efter förberedelsen, när mellanmålet konsumeras.

Marinerad äggplanter med lök

marinerad med lök auberginerDenna sallad är beredd i två steg. Först och främst är det nödvändigt att marinera lökan så att den kan suga upp medan grönsakerna är kokta. För att göra detta, 300 g lök (det är bättre att ta stora lökar) skurna i ringar och häll 100 ml ättika.marinera lök med vinäger

Related  Enkla hemlagade vinrecept gjorda av björksoppa

Medan löken marineras, kan du fortsätta till andra etappen av äggplantning som svamp. Unga blå (3 kg) skuren i små bitar, släpp ut bitterheten och stek i en panna tills det är guldbrunt.stek aubergine tills guldbrun

I allmänhet skål vika aubergine och syltlök, tillsätt 3 huvuden av vitlök, passerade genom pressen, tillsätt salt smak och blanda väl.

På en gång för att sprida ut förberedelser på kapacitet, att rulla upp och sätta ihop. Marinerade auberginer som svampar innan konsumtionen ska stå i flera dagar. Den här gången räcker för att göra grönsakerna blöt och förvärvat en svamp smak.

Steriliserad kryddig aubergine som svamp med gröna

spetsade auberginer som svamparAv antalet produkter som anges nedan ska 5 burkar med 1 liter mellanmål gå ut.

Äggplanter (5 kg) skärs i kuber, släpp bitterheten.

I en stor kastrull häll 3 liter vatten, häll 4 msk. l. salt och koka. Häll 250 ml ättika i marinaden och koka den igen, koka sedan auberginen i det (högst 3 minuter). Sätt grönsakerna i en stor skål.

Smula ett stort gäng dill (ca 350 gram) och hugg 300 g vitlök med en kniv.smula en massa dill

Tillsätt vitlök, örter och 300 ml olja till kokta äggplanter, blanda och sprid över burkar.blanda ingredienserna i arbetsstycket

Sätt burkarna i en burk varmt vatten, som tidigare har placerat på botten en gammal handduk eller ett lager av gasbindning i flera lager. Sterilisera i 20 minuter. Att rulla. Vik upp det.rulla upp burkar med auberginer

Konservering äggplantor som svampar på vintern steriliseringsmetoden är det nödvändigt att se till att det var möjligt att hålla falsning även i lägenheten: på vinden eller under en säng. Dubbel värmebehandling och närvaron av ättika i salladen skyddar vinterämnenna från svullnad.

Auberginer som svamp för vintern med majonnäs

äggplanter som svamp med majonnäsEtt recept på en sallad från aubergine, rullad med sterilisering, skiljer sig nästan inte från svamp. För en mer levande smak används den vanliga svampkryddatorn. Och hög kvalitet, utan tillsatser, kan majonnäs göra ett mellanmål fullt.

För att göra aubergine med svamp dressing för vintern, 5 kg Sinenky använda slicers Skala och skär i tärningar samma.

Koka äggplantor i saltat vatten i 5 minuter och luta i en kolv. När vattnet dränerar, stek grönsakerna i oljan.stek aubergine i olja

Related  Recept av avokado diskar med svängbaserade bilder

Lök (5 kg) finhackad och stekt separat från aubergine.steka löken separat

Lägg i en skål, stekta äggplantor och lök, 1 litet paket krydda “Svamp” och 800 g fet majonnäs. Rör om nödvändigt, krydda med salt.lägg till svamp kryddor till arbetsstycket

Det lägger ut salladämnen i burkar, sterilisera dem i 20-30 minuter. Rull, vänd upp och ner och täck med en varm filt.

Stekt äggplanter som svamp

stekt äggplanter som svamparHemmeligheten hos auberginer med smak av svamp ligger i själva processen att förbereda dem. Det steker i vegetabilisk olja, utan förkokning, ger grönsaker en speciell smak som påminner om stekt svamp. Och tillsättningen av lök och vitlök kompletterar smakskompositionen.

Till blått ännu mer som svampar bör skalen skäras.

Stekt auberginer som svamp kan kokas för vintern, underkastas ytterligare sterilisering. Och om långvarig lagring inte är planerad, efter att ha blandat alla komponenter, läggs mellanmålet i kylskåpet, där det kan stå upp till 7 dagar.

Så, först 6 kg eggplantskal, skär i kuber (eller cirklar) och häll salt.skal och salt

Medan från dem kommer det att finnas bitterhet, löklök:

  1. 600 g lök skärs i ringar.
  2. Häll lök 200 g ättika.
  3. Låt det brygga i en halvtimme.

Aubergine kuber ska tvättas under rinnande vatten och vrida lite överskottsvätska så att grönsakerna är nästan torra. Smaka i olja tills den är guldbrun och lägg i en separat skål.

Sex huvuden av vitlök (liten) för att skala, passera genom vitlök och lägg den till aubergine. Lägg sedan till syltad lök.

En stor gäng persilja finhackad och skickas också till en skål till grönsaker. Rör arbetsstycket och sätt det i burkar, lite “prataptyvaya”.

Fyll de fyllda burkarna med lock och sterilisera:

  • 10 minuter – en behållare med en kapacitet på 0,5 liter;
  • 15 – behållare med en kapacitet på 1 liter.

Rulla, linda och lämna tills helt kylt.

Konserverade äggplantor som svampar lämnar inte likgiltiga någon av sina älskare av dessa friska grönsaker. Att lägga kryddiga grönsaker av dill eller persilja till sallader eller klä på den med majonnäs kan bara betona sin svamp smak. Överrask dina älskade och gäster med ett ovanligt mellanmål, laga med nöje, njut av aptit!