druvsaft för vinternDruesaft är så användbar och välsmakande att det säkert kan kallas en livgivande elixir för kroppen. Följaktligen ska varje värdinna göra druvsaft för vintern hemma. Denna dryck uppmuntrar aptit innan du äter och är uppfriskande hela dagen. Juice från druvor är användbart för friska människor att upprätthålla immunitet och rekommenderas till patienter. Sedan antiken har läkarna fått råd att dricka det med njurarna, leveren, lungorna och halsens drabbade sjukdomar. Dolma i druvbladet är ett utmärkt recept från våra läsare!

De viktigaste sätten att få juice från druvbär

vit druvsaftSmaken av en druvdryck beror till stor del på dess sortiment, mognad och matlagningsförhållanden. För att förstå hur man gör druvsaft behöver du se något av följande alternativ:

 1. Manual. Denna metod innebär mottagande av juice med händer eller av en press, vars ansträngningar återigen ges av händerna. Efter manuellt pressad juice filtreras den genom cheesecloth eller sikt. För snabbhet att pressa vätskan kan du använda köttkvarn eller en bländare, men följande filtreringssteg kommer att vara desamma.
 2. Juicer är den vanligaste sättet att extrahera druvsaft. Den resulterande vätskan kräver ingen ytterligare filtrering, och tiden går helt igenom hela processen.
 3. Sokovarka. Specialister som arbetar med att tillverka vin eller juice varje år har länge haft juice. Det bästa alternativet, där endast du behöver skörda skörden och tvätta den under vatten, då är det upp till en speciell elektrisk apparat. Bär i bunkar placeras inuti maskinen och blandas ibland under tillagningen.

Recept av druvsaft enligt betyg

För druvjuice hemma för vintern behöver sådana verktyg: sil, durkslag, kruka, juicer, hand masher, en gasbinda patch.

Stegen för att bevara saften av olika sorter är nästan lika, men alla måste följas noggrant.

Huvudskillnaden i förberedelsen är de instrument som används vid framställning av arbetsstycket.

Related  Urval av de bästa recepten bakade i ugns kalkon

Druvsaft “Cabernet”

druvsort CabernetDenna druvsort är mest populär för att göra juice och vin. Den är motståndskraftig mot temperaturfall, ger mycket skörd och kräver inte ytterligare gödselmedel. Den saftiga sorten ger mycket flytande och liten oljekaka, vilket är vad som är nödvändigt för att få juice från druvor hemma.

Steg-för-steg beskrivning:

 1. Tvätta druvorna under rinnande vatten.mina druvor
 2. Kram saften med en träkrossa.pressa saften
 3. Tryck massan för att sätta på elden i en kastrull och koka.koka druvsaften
 4. Efter 5 minuter, stäng av elden och filtrera saften genom gasbind eller en sik med fina hål.vi filtrerar saften
 5. Sprid saften i flaskor eller burkar, sterilisera i en kastrull i 15 minuter och sluta.vitamin druvsaft
 6. Druvsaft är klar för användning.

Den genomsnittliga vikten av cabernet är 70 gram.

Juice gjord av druvor “Lydia”

druvsort LydiaJuicy variety Lydia opretentiös i vården, vacker i utseende och behaglig för smaken. Med sådana druvor erhålls oöverträffad söt juice. Utöver sina konsumentegenskaper kompletterar och pryder druvorna perfekt trädgården, personliga tomter, en gård nära huset. Druvsaft, ett recept från Lydia-sorten, visar sig vara mättad med en tårtsöt eftersmak.

Steg-för-steg beskrivning:

 1. Riva av druvorna i rinnande vatten, separera dem från gröna och placera dem i en juicer. Om det finns många bär, bör juiceren periodiskt stoppas och rengöras från kakan, eftersom det kan bli bortskämd av sådant matavfall.kross
 2. Den resulterande flytande blandningen filtreras genom en gasduk eller en fin sil.
 3. Om den ansträngda saften är tillräckligt koncentrerad kan den spädas med vatten – 1: 2.
 4. Blanda druvvätskan i en kastrull och tillsätt socker med en hastighet av: 1 liter juice kräver 50 gram socker.tillsätt socker
 5. Koka i 15 minuter.
 6. Häll kokande juice över burkarna och omedelbart kork. Om någon tid har gått, häll sedan saften i burkarna utan att täcka dem med lock och sterilisera i 10 minuter och anslut sedan dem.
 7. Elixir av druvor är klar!juice för vintern

CSteriliseringen av flaskor med juice är obligatorisk, eftersom innehållet kan jäsas.

Recept av juice från druvor “Bianca”

druvsort BiancaGröna druvsorter är inte mindre läckra och saftiga än blå. För att få en söt drink med ljuston är det möjligt i slutet av augusti. Juicen är så koncentrerad att det kräver obligatorisk utspädning med vatten tills den lusciously söta smaken blir till ett ömt, kryddigt och raffinerat.

Related  Vi förbereder sylt från japanska kvitten för de läckra recepten

Steg-för-steg beskrivning:

 1. Mogna buntar med kvalitetsbär för att riva av buskarna och skölja. Från grenarna kan inte frisläppas, de kommer vidare att ge en ovanlig smaksättning till saften.tvätta bär
 2. De tvättade druvorna ska placeras i saftmaskinens godkännandekammare, utan att nå de övre kanterna.
 3. Om så önskas, tillsätt den nödvändiga mängden socker.
 4. Koka bären i ungefär en timme.druvsaft från juice
 5. Den resulterande heta saften ska vara flaska eller flaska. Samma timme till kork. Trevlig förbrukning!

Juice från druvor “Delight”

druvor av DelightBordsklassmediumdensitet fördelas rikligt i vårt territorium. Läckra färska bär blir helt till långvarig surt sötjuice.

Steg-för-steg beskrivning:

 1. Brutna druvor måste separeras från grenarna. Senare kan den gröna kan mörka juiceens ljuston och ge också en obehaglig eftersmak.vi skiljer bären
 2. Krama de tvättade bären i juicepressen. Eller pressa saften manuellt och passera sedan genom en sikta.finfördelades genom en sikt
 3. Pasteurize i 15 minuter, koka saften i en kastrull.
 4. För att erhålla en ljusgrön nyans lämnas den pastöriserade vätskan i några dagar så att fällningen sätter sig fast. Hälldes sedan i en kastrull och kokades igen i 15 minuter, hälldes i flaskor, strax åtspända med lock.
 5. Saften är klar!aromatisk juice

Några tips för att få kvalitet juice

I processen att göra juice från druvor är det nödvändigt att utföra detratrationen – rening av saften från vinstenen.

Vinsten är kaliumtartrat, som ingår i druvor på 0,7%. Denna procedur utförs på grund av turbiditeten hos vätskan under långvarig lagring av bunten. Därför, efter tre månader, när tartaren fäller, är flaskorna okorkade och pastöriserade, saften hälls tillbaka i samma behållare och rullas upp.

Druvsaft för vintern hemma kan användas som bas för vin, och den skärmade tårtan under matlagning används ofta för chacha. För att få en riktigt värdig druvsaft bör du alltid följa alla stadier av dess förberedelse. Om jäsningen av någon anledning fermenteras, bli inte avskräckt, men börja omedelbart bearbeta den till vin.

Related  Enkla recept av sylt från druvor hemma

Förberedelse av naturlig druvsaft – video

Varim juice – video