Lubenica, ova sezonska bobicaBogata žetva dinje za ljetne stanovnik – to je dobar razlog za radost i ponos, i okolnosti, čini se pitate kako zadržati dinje u zimskim mjesecima. Ako su susjedi lubenice u vrtu – bundeve se lako pohranjuju čak i kod kuće, a zeleni i prugasti divovi zahtjevniji su.

S nadležnim pristupom i pažnjom na plodove, možete zadržati lubenicu sve do Nove godine. Ali da se ljetna delicija u svježem obliku pojavila na blagdanskom stolu usred zime, potrebno je unaprijed pripremiti.

Međutim, kako bi do lubenice i zimi ispalo sočno i slatko voće ležala u podrumima, gdje je važno kako bi se osiguralo da su uvjeti temperature i vlage, izdvojiti dovoljno prostora lubenice, pa čak i pohranu div bobice platiti određenu količinu pažnje.

Temperatura i vlažnost za skladištenje lubenice

Lubenica se može pohraniti u podrumu pri optimalnoj temperaturi i vlažnostiOptimalni uvjeti za očuvanje lubenica za zimu mogu se stvoriti u podrumu. Ovdje, na temperaturi od 1-4 ° C i vlažnosti od 75 do 85%, lubenice ne gube suhe ili okus.

  • Ako je pozadina temperature veća, konzistencija lubenice varira, proces fermentacije može započeti unutar nje, a kvaliteta plodova će se nepovratno izgubiti. Na temperaturi ispod nula zamrzavanje lubenica.
  • Slično tome, s padom vlage, lubenice gube juiciness, ali ako je zrak u podrumu previše vlažan, plodovi truleži.

Prostorije u kojima se pohranjuju lubenice i drugi povrće i voće nužno su opremljeni ventilacijom.

Odabir lubenica za dugoročno skladištenje

Lubenice u kasnom sazrijevanju ostaju svježe do 5 mjeseciKoliko lubenica je svježa?

Obično, uz održavanje odgovarajuće temperature i vlažnosti, dinje ne gube svojstva do tri mjeseca.

Ako se rano ljeto sorti i hibridi češće koriste za ljetnu potrošnju, tada je bolje zalijepiti sorte kasne sazrijevanja. Uostalom, lubenica će biti položena u podrum, to je duži rok trajanja.

Primjer takvih kasnorodnih lubenica može se smatrati različitim Lezky, seljak ili Excellent Black. Koliko je lubenica takvih sorti pohranjena? Vođa u mogućnosti pohranjivanja nakon uklanjanja iz bičeva je lubenica vrste Kholodok koja ne gubi kvalitetu do 5 mjeseci. Važno je odabrati najsnažnije, glatke i zdrave plodove srednje veličine i redovitog oblika.

Related  Суптилности припремања булгура

Lubenica kora – to je jedina zaštita sočna pulpa, tako, želeći zadržati lubenicu prije nove godine, za svoj integritet i kvalitetu treba uzeti s najvećom pažnjom. Ako na površinskom sloju ima ogrebotina, odbijaju se tragovi oteklina, udubljenja ili drugih grešaka, poput lubenica. Mora ih se jesti bez odgađanja ili poslati na obradu.

Salata od vitaminaUklonite lubenice s kreveta bolje u rukavicama, i uklonite iz bičeve bobice uredno stavite na mekanu čistu površinu, ostavljajući između pojedinih plodova mali slobodni prostor.

Samo zdrave lubenice ostat će sve do Nove godine i zadovoljit će članove obitelji takvim poznatim ljetnim okusom.

Kako zadržati lubenicu za zimu svježe?

Možete pohraniti lubenice u pijesak ili drvo jasenU podrumu lubenice se pohranjuju na policama i kutijama za povrće, koristeći razne punila kako bi se spriječio razvoj bakterija i gljivica koje se gube, kao i apsorbiraju suvišnu vlagu. Najpristupačniji materijal za punjenje kutije je suhi pijesak, na sloju koji je pažljivo postavljen lubenicama. Zatim se pijesak ulijeva, puni prostor između plodova.

Ista metoda se koristi ako se namjerava držati lubenice za zimu u sloju drvenog pepela. Glavna stvar u ovom slučaju, unaprijed provjeriti da je punjenje nije bilo velike frakcije kao što su unburned iverja ili oštrim komadima ugljena koji može oštetiti koru lubenice.

Bolje od drugih materijala s vlagom i štetnim florom, suhom močvarnom mahom sphagnum borbi.

Ima prirodnu baktericidnu snagu i dobru upijanje, mekom i sigurnom za voće i da lubenicu zadrži zimi u takvom okruženju nije teško. Lubenice su položene na sloj mahovine i oni također kompaktirati udaljenost između bobica.

U skladištu lubenice su potrebne dobre ventilacijeDobar učinak je površinska obrada lubenice s otopinom gline glina ili alabastera, voska ili parafina. Za koru lubenice nanose se zaštitne tvari kako bi se dobio sloj do debljine centimetara. Ne dopuštajući zraku, svjetlu i pokrovu vlage da štite lubenicu od vanjskih utjecaja i od gubitka vlastite vlage.

Ako je moguće, možete spremiti lubenice prije Nove godine, kao što to čine u središnjoj Aziji s kasnim sortama dinje. Bobice, omotane prirodnom tkaninom ili tankom netkanom tkaninom, suspendirane su u rešetkama na suhom i suhom mjestu.

U takvim uvjetima, prije nove godine lubenice i dalje, međutim, bilo bi suvišno osigurati i od vremena na vrijeme provjeriti kvalitetu ploda u vrijeme uočavanja početak kvarenja i ukloniti loše kvalitete bobica.

Related  Začinjen dodatak za jelo – avokado umak

Skladištenje lubenica kod kuće

Desert lubenicaI koliko je lubenica pohranjena u uobičajenom stanu? U stanu se mogu pohraniti debeli, zreli plodovi umotani u neprozirnu ili papir za umatanje. U daljini od uređaja za grijanje i redovitim prevrtanjem, lubenica može leći oko mjesec dana, a zatim slatki plod je bolje jesti.

Ako seljak ima dovoljno sreće da raste velike slatke lubenice, prije ili kasnije morat će se suočiti s problemom skladištenja tih ukusnih voća. Pa, ako cijeli lubenica u podrumu preživi do sredine zime, ali ponekad čak i sa svim pravilima, plodovi se moraju odbaciti i poslati na stol.

U tom slučaju, često se postavlja pitanje, koliko ih se može pohraniti u krumpir sjeckanom u hladnjaku? Nažalost, na slatki pulpe tako brzo razvijaju patogene mikroorganizme, da lubenica u hladnjaku ostaje sigurna ne više od jednog dana. Kako se nositi s kvalitetnijim voćem? Kako zadržati lubenicu zimi, i što se može kuhati za budućnost od celuloze ovog zdravih voća?

Je li moguće zaleđivati ​​lubenicu?

Uklonjena iz kora i sjemenki, pulpa se može smrznutiIako je kao posljedica izlaganja niskim temperaturama sočno meso dinje gubi svoju teksturu i postati tekućina nakon odmrzavanja, zamrznuti u mogućem zimske dinje. Smanjiti štetu uzrokovanu od smrzavanja lubenice mesa što je više moguće, ako očistili od sjemenki i kore komada proizvoljnog oblika staviti na ravnu ladice i stavite ga u zamrzivač. Zahvaljujući sveobuhvatnim učincima hladne lubenice zamrznuti što je brže moguće kako bi zadržali oblik, miris i okus, kao i sočnosti. Komadi smrznute lubenice s jagode, trešnje, ribizle, maline su odličan dodatak prehrani u zimi

Zamrznuti dijelovi se stavljaju u vrećice ili spremnike za zatvaranje. U ovom obliku možete zadržati lubenicu sve do Nove godine, i do sljedeće berbe, i koristiti je za izradu deserta, koktela, voćnih kreme i sokova. Još je lakše zamrznuti sok od lubenice s pulpom. Ako koristite a la carte, ovaj sok možete pretvoriti u osvježavajuće i korisne sladolede, kockice leda za koktele ili kozmetičke postupke.

Related  Bundeve bomboni su neobično ukusni desert

Voće desert u zimiPostoje i drugi načini, koji dopuštaju bez puno vremena i truda, spasiti lubenice za zimu i zadiviti članove obitelji i goste sa originalnim delicijama:

  • Lubenica se temeljito peru i rezati u komadiće trokuta zajedno s korom.
  • U kriške kroz rez na gustu kožu staviti na umetak za sladoled.
  • Pulpa s obje strane umočen u šećer u prahu.
  • Lubanje lubenice su postavljene na lim za pečenje tako da se komadi ne diraju jedni s drugima.
  • Posudu se stavlja u zamrzivač, gdje ostaje sve dok proizvod potpuno ne zamrzne.
  • Gotovi sladoled, prebacujući komadiće pergamenta, stavljaju u posude i pohranjuju na temperaturi ne većoj od -18 ° C

Prekrasan sladoled lubeniceTakva poslastica poslužuje se smrznuta. Ako trebate otopiti komade lubenice za pripremu kulinarskog jela, učinite to bolje u hladnjaku, na temperaturi blizu 0 ° C.

Kako spasiti lubenicu – video