Fransk senapPå hyllorna hittar du burkar med korn i såsen. Detta är fransk senap. Det är konstigt, för vi är vana vid en homogen pasta av senapsfärg. Här är all uppmärksamhet fokuserad på korn. Det är den här sorten som är mest populär i matlagning.

Svart senap, annars kallad Brassica Nigra, är känd för många under samma namn som äkta franska. Växten är en årlig och tillhör Kålfamiljen. Huvuddistributionsområdet är Asien och Afrika i tropiska zoner. Vissa sorter av växter finns i Europa. Trots det odlas den i Turkiet, Indien, Italien, Rumänien, Frankrike, Kina, England. I Ryssland växer också en av sorterna av senap. Det kallas också gräs eller vild. Typiskt kan växten ses i deponier, på floderna av sjöar.

Trots att det hör till kålen, ser det väldigt ut som växten som den andra senapet. Längden av plantans stam når en meter. Det sprider grenade löv. Det blommar med upplösningen av ljusgula blommor uppsamlade i blomställningen. Efter blommande pods bildas, fyllda med blanka svart ovala frön.

Frön av fransk senap (bilder bifogade) har funnit bred tillämpning. Så är det gjort allyl-senap och eterisk olja. Den senare är en viktig ingrediens för senapsmatsalen. Den franska kocken från sin dijons senap brukade förbereda många rätter.

Förresten, konstigt nog, är senapet en honungsväxter. En ganska stor volym honung erhålls från den, som inte bara är läcker men också användbar.

struktur

Senapskorn innehåller många användbara ingredienser. Så innehåller sammansättningen av fransk senap vitaminerna D, A, E. aminosyror, aska, eteriska oljor, fibrer, fettsyror, sådana mineralkomponenter som järn, fosfor, magnesium, koppar, natrium.

Det bör noteras att produktens kaloriinnehåll är ganska hög, så det är inte rekommenderat att använda det okontrollerat. Annars påverkar detta din hälsa negativt.

Matlagningstillämpning

Svart senap kallas annars äkta, fransk, ibland indisk. Korn har en måttlig grad av bitterhet, stark brinnande och en ljus, men lite skarp smak.

Related  Brownie med frusen eller färsk körsbär

Användningen av fransk senap i korn är stor. Oftast används fransk senap i beredningen av grönsaker och kötträtter. Det skördar alla kött, eftersom senap har egenskapen att “blockera” fukt. Som ett resultat är köttet mycket saftigt.

Rena frön av fransk senap, som i hammaren, och hela formuläret som används för kött, svamp, fisk, i korv, tillfogade marinaderna som behövs för konservering eller betande svamp, grönsaker, olika förband.

Fransk senap som är hemliknande

hemlagad fransk senapFransk senap är den mest populära i matlagning jämfört med andra sorter. Det är inte konstigt att många är angelägna om att lära sig att göra fransk senap hemma.

Tror du att det är svårt att förbereda fransk senap? Inte på något sätt. Förberedd sås kan användas i många rätter på grund av mångsidighet. Du behöver senapkorn av två nyanser (vit och svart) för 40 g vardera. Används också senapspulver i mängder på 40 g. Dessutom behöver du 2 vitlöksklyftor, 0,18 kg lök och 0,4 liter vin (vita, torra sorter). Under receptet för beredning av fransk senap bör också ta honung i mängden 2 msk. l, salt (2 tsk) och 1 msk. l olivolja.

Matlagningsprocess:

  1. Vitlök och lökskal, skölj med vatten och skär i skivor. Lägg dem i en kastrull, häll vin i det och koka efter att ha satt ut en liten eld och efter tillagning i 5 minuter.koka i lök och vitlök
  2. Den resulterande vätskan bör filtreras och får svalna. Efter tillsats av salt, honung och ge det helt upplöst.dränera buljongen
  3. Efter häll senapspulver och häll i olivolja och blanda noggrant.tillsätt senap och rör om
  4. All den flytande massan hälls i en kastrull, tillsätt kornen, blanda och sätt på spisen efter att ha sänkt elden till ett minimum. Koka såsen tills den är tjock. Det är någonstans 7-10 minuter.tillsätt hela korn och koka
  5. Klar fransk senap hälls i burkar, kyls helt coolt och placeras i kylskåp i två dagar.Fransk senap är klar

Related  Matlagning i hemlig läcker senap från pulver

Fransk senap på snabb sätt

Fransk senap på ett snabbt receptFransk senap har viss skillnad från det vanliga till oss – det innehåller hela frön. Och deras nyans kan vara annorlunda. Sådan senap är något svagare än vår.

Om du föredrar ett mer akut alternativ, kan du blanda två typer senap på en gång – franska och vårt.

Det föreslagna receptet på fransk senap i hemmet innebär användning av 0,1 kg senapskorn, 3 matskedar. honung och 50 ml av alla fruktjuicer och äppelcidervinäger. För att få smaken till idealet hjälper saltet.

Matlagningsprocess:

  1. Senapskornen tvättas noggrant och hälls med ättika. I det här tillståndet lämnar de ett par dagar efter att ha satt dem i kylskåpet. Efter två dagar tas senap ut, skickas till en kruka med vatten. Den senare måste täcka kornen. Dessutom kan du kasta i närheten av söta peppar ärter. När vattnet kokar, kokar innehållet i pannan i en minut och tar bort från hällen.Koka korn senap
  2. När frön svalnar, sätt 3 msk i en mixerskål. Där tillsätts fruktjuice, salt och honung och allt är grundligt grundat på homogenitet. Den resulterande massan hälls i hela korn. Samtidigt hälls buljongen inte från fröna men lämnas kvar.Slå senapskornen
  3. Innehållet i pannan blandas noggrant och skickas till kylskåpet för en dag. Det är nödvändigt att senapet brygger och avslöjar alla dess smaker.senap är klar för användning

Nu vet du hur fransk senap är förberedd i hemmet. Med hjälp av det som en ingrediens för salladsdressingar, kommer du att ge maträttens förfining och betona smakämnena.

Video recept för beredning av granulär senap