Kinesisk plomme i russiske hagerI middelalderens hager ble elfenben eller kinesisk plomme vokst så langt tilbake som det 13. århundre. Kulturen har lenge vist seg upretensiøs, utmerket vinterhardhet og utbytte. For forskjellige regioner i imperiet har kineserne hentet varianter tilpasset forholdene i nordområdene og subtropene i sør.

I varme provinser vokser trær til 8-12 meter, og fruktene av kinesisk plomme kan nå 80-100 gram. I nord dannet Manchuria sitt eget samfunn av varianter. Ussuriyskuyu plomme kan ikke kalles storfruktet, men det er ikke så høyt og uten tap tåler frode vintre.

På grunn av muligheten til å beskjære veksten med andre varianter av planter tiltrukket oppdrettere oppmerksomheten. I dag blir hybrider og varianter oppnådd på grunnlag av amerikanske og europeiske underarter, kirsebærplomme og annen steinfrukt.

Ser på hvordan plommen blomstrer, man kan ikke bidra til å merke sin dekorativitet. Siden knoppene som åpnes i store mengder, samles inn i små blomsterblomster, på våren ser trærne seg helt hvit eller rosa. Ripening plommer er også tett på grenene, som, avhengig av variasjonen, kan være gul, rød eller tett lilla.

Plomme Manchu Beauty

plomme manchurian skjønnhetI første halvdel av forrige århundre ble plantene av denne sorten brakt til det sovjetiske fjerne øst. Trærne fra Manchuria, som kombinerer egenskapene til den kinesiske og Ussuri plommen, viste seg å være ganske gode. De viste gjennomsnittlig vinterhardhet, utmerket toleranse for tørke og verdige smakegenskaper av frukt.

Siden 1947 har plommen blitt anbefalt for private gårder fra Fjernøsten til Vest-Sibirien. Og i dag dvergplommetrær Manchurian skjønnhet er i hagen over hele landet, inkludert sin europeiske del.

Planter med en liten stamme og en tett, som krever regelmessig beskjæring av kronen, kommer inn i fruktsesongen i det tredje året etter planting. Før de glatte, mørkegrønne bladene vises på grenene, blir det vist små hvite blomster på bukettgrenene.

Høsting utføres i de siste dagene i august eller i begynnelsen av september. Fruktene av denne sorten av kinesisk plomme har en rund form, uten synlig sømform og vekt på ca. 15 gram. Amberskall ved modningstid er dekket med en tett lilla rosenblush og et blått voksbelegg. Sorten er estimert som universell, noe som bekrefter den behagelige søte og sure smaken og lette aromaen av saftig grønn-gul masse.

Når man vokser plomme, må manchursk skjønnhet ta hensyn til at sorten er selvfruktbar, og for en anstendig avling i nærheten trenger den pollinertrær.

På våren er det fare for vårutseende på stammen. Til små trær fryser ikke og kan slå rot i de nordlige områdene, det er å foretrekke å plante plommen på våren.

Plomme Alyonushka

rekke plomme AlyonushkaDenne arten med røde frukter, beregnet for Central Chernozem-regionen og flere sørlige områder, er hentet fra krysset plommersorten Red Ball og Chinese.

Related  Foto av sykdommer og skadedyr av erter, kampmål

Trær opp til 2,5 meter høye er mye lavere enn sine forfedre fra Kina, men ikke like tykkere som deres Ussuri-kjære. Åpenbaring av hvite, samlet i trippelknopper knopper foran lysgrønne løvverk og faller på de første dagene i mai. Langstrakte, obovate blader med en glatt, blank overflate utfolde seg på stadiet av eggstoffdannelse.

Alenushka er plomme variasjon anerkjent som en kantine. Avrundet med mørk rød hud, når fruktene 35 gram og er klar til innsamling allerede i midten av august. Den oransje massen har en middels tetthet, et høyt innhold av juice og en lett aroma. Smaken er søt og sur, hyggelig. Hvis sommeren er varm og solrik, og omsorg for plommen gir treet alt som er nødvendig, forbedrer smakens kvaliteter fruktbart. Med mangel på sol, får kjøttet av tidlig type ikke nok sukker og virker vassen.

Som andre varianter begynner denne kinesiske plommen å bære frukt veldig tidlig. De første eggstokkene på treet dannes for det tredje år av livet, men uten pollinatorer blomstrer samtidig, kan ikke høsten forventes.

Selvsterilitet er ikke den eneste ulempen. Alyonushka fra alle plommer av denne underarten er oftere og mer rikelig enn de andre er berørt av bladlus.

Plomme Fruktplomme

plommeblomstDet tidlige dessertet er resultatet av å krysse den amerikansk-amerikanske Kleimax-plommen og Ussuri-røde innenlandske utvalg. Voksenplommetreet Sparven har en gjennomsnittlig høyde og er ikke utsatt for overdreven tykkelse på kronen. Om våren, i den andre uken i mai, begynner blomstringen. Eggstokker er dannet på bukettgrener. Sammen med dem ser langstrakte, bunkefrie grønne blader.

I første halvdel av august, modnet, rund, gul hud og lyse rød blush frukt. Hvis tykt dekket plommer veier ca 25-30 gram faller i solen, blir den rosa-røde fargen i fargen overordnet. Kjøttet under den tynne huden er gul i farge og middels tetthet, saftig konsistens. Mangfoldet av kinesisk plomme er preget av et raskt sett med sukker og en lys aroma av frukt.

Related  Kolon kirsebær – dekorasjon av en liten hage

Deilige plommer blir ikke godt bevart og transportert, men er gode i frisk form. Dessverre krever denne sorten ikke bare kryssbestøvning, men også uregelmessig glede av avlinger. Men allerede i det tredje året begynner plantene å bære frukt og ikke bli eldre i mer enn 20 år.

Plomme Skoroplodnaya tolererer godt vintrene på midtbeltet, er ikke redd for tørke, og for mange varianter sammen med hybridplomme er den beste pollineren.

Plomme Covenant

Plomme Manchu Beautyvariasjonskonvensjon – Et utmerket materiale for oppdrettere. På grunnlag ble mange varianter dyrket for dyrking på Russlands territorium. I 2004 ble statsregistret omfattet av paktens pomme, som hadde samme opprinnelse og ble anbefalt for regionene i Volga-Vyatka-regionen.

Trær opp til 4 meter høy blomst for første gang i en alder av fire, og deretter årlig gi rikelig høsting i 30 år. For å oppnå dette må imidlertid i pleie av plommen nødvendigvis inkludere en foryngende beskjæring og plantet nærliggende pollinerende varianter. Kultur er sykdomsbestandig, men krever beskyttelse mot skadedyr.

Senere, blomstring, som begynner i det siste tiåret, går ikke bare på bukett, men også på vekstskudd. Sammen med eggstokkene vises glatte mørkegrønne blader som er karakteristiske for kinesiske plommer. Modning av rund gul frukt som veier opptil 30 gram begynner i de siste dagene i august. Solen som faller på plommetrærne, flekker huden i rosa og karmintoner, godt synlig under et lett voksaktig belegg. Saftig tett kjøtt har en gul farge, og når det høstes, får den en harmonisk søt og sur smak.

Aromatiske plommer Koven kan lagres og transporteres, forbrukes frisk og brukes til matlaging av hjemmelagde produkter eller konfekt.

Plomme Sissy

plomme variasjon NeshenkaDen slags spisested, behagelig med røde saftige frukter, ble oppnådd som et resultat av å krysse det kinesiske og Sprout plum-sorten.

I motsetning til andre kinesiske plommer, går Sadling inn i fruktsesongen bare for femte år og er samtidig delvis selvbefruktet.

Hvite knopper, samlet i blomsterstand av 5 stykker, tykt dekket med bukettgrener. Blomstring skjer i midten av mai, og modningen av frukt begynner allerede i den tredje uken i august. Nesten røde blommer Sissy er dekket med en rød tynn hud, under hvilken det er skjult et delikat smeltende kjøtt av gul farge. Selv fullt modne frukter knekker ikke, noe som forenkler transporten og forbedrer avlingenes kvalitet. Veier 25-35 gram plommer er gode friske og for å lage kompoter og syltetøy.

Related  Plantering og omsorg for reddik i hyttene i hytta

Fordelen med dette mangfoldet av kinesisk plomme er den høye vinterhardheten i skudd. Hvis frostene treffer treet, lider blomstrene og vekstknoppene.

Plommevifte Rød ball

plomme Rød ballHver gartner vil ha frukt på plommen for å være ikke bare velsmakende, men også vakker, stor. En rekke plommer En rød ball er akkurat det du trenger.

Trær 2-3 meter høy veldig tidlig i fruktsesongen. Frøplanter blomstrer og danner de første eggstokkene i det andre eller tredje året, og deretter gir de sommerboeren en god høst av røde runde frukter som veier fra 30 til 40 gram. Attraktiv plommer med et dekket voksaktig belegg av hud og gul, utrolig saftig masse har en bordformål, kan transporteres og lagres i kort tid.

Blant de tidlige varianter, sammen med dette, er det verdt å nevne den gylne ballens plomme, som avviger fra den røde barken med høyere spredning av trær og lyse gul-gule farger av runde frukter. Vasken på vasken når også 40 gram, men med massefrukting kan en del av eggstokken falle, og de resterende fruktene blir redusert. Høsting utføres i midten av august. I mellombåndet er risikoen for frysing av unge skudd og nyrer høy.

Video om å velge en hagevask