zucchini sås och ananasjuiceSquash i ananasjuice för vintern är en läcker behandling. Dessutom kommer knappast någon att kunna förstå att det är köttet på grönsaken som ersätter, i ett kulinariskt mästerverk, bitar av söt ananas. För att förbereda en maträtt är det viktigt att välja högsta ingredienser, ha tålamod och tid.

Få människor vet att för beredning av ananas sylt kan du använda saften av exotisk frukt och … zucchini! Ja, ja, det är de mest oattraktiva, men så ofta hittas i köket trädgårdarna och i butikerna. Naturligtvis kan du använda dig själv och ananas, men denna gula frukten har ett högre pris på marknaden än zucchini, och vid någon tid på året det är svårt att hitta i butikerna, medan den stora grönsaks finns alltid. Dessutom, odlas på trädgården i sin egen grönsaksgård courgette alltid säkrare än importeras från de heta ananaslanden.

Hur man väljer rätt ingredienser?

val av ingredienserFör en skål som marmelad från zucchini med ananasjuice behöver vi några ingredienser, men det enklaste är ju juice av ananas och zucchini. Vi lär oss hur du väljer kvalitetsprodukter.

Ananasjuice

Eftersom den läckra maträtten kommer att lagras i skafferi minst hälften av hösten, bör du välja den mest högkvalitativa saften av exotisk frukt.

Det skulle vara trevligt att pressa saften ut ur ananas, men om det inte är möjligt, så vänder vi oss till de färdiga produkterna. För att välja en god juice, titta först på förpackningen. Vätskan lagras längre i hela glasburkar med ett oskadat lock eller i en kartong med folie på insidan av förpackningen. Var uppmärksam på kompositionen. Det bör finnas så mycket som möjligt naturliga produkter. När det gäller utgångsdatumet lagras den mer naturliga produkten mindre än saften med många tillsatser.

squash

Det är denna intressanta grönsak som kommer att ersätta ananasmassan i vårt kulinariska mästerverk, och därför bör kvaliteten på kucchini vara särskild uppmärksamhet. Återigen odlas på sin egen grönsaks trädgård mer pålitlig än varorna från affärshyllorna, men i sin egen grönsaks trädgård är korgar annorlunda. Så vilken att välja?

Zucchini – det här är ett av de små grönsakerna, som bör konsumeras före fostrets fulla mognad.

Du bör inte välja de största exemplen. Vikt av den mest lämpliga courgetten är 120 – 230 g och längden ska vara minst 11 cm och inte mer än 20 cm. Om det finns mycket frön i frukten kan det sägas säg att grönsaken är överdriven.

Var uppmärksam på skalen. Det ska vara tunt (!) Och smidigt. Repor, marker, skrapor och annan skada kommer att leda till en snabb försämring av grönsaken.

Det är nödvändigt att inspektera varorna och för en sådan faktor som färgen på frukten. Gulgrön, grönbrun, övergången från ljusgrön till mörk eller samma solfärg i någon nyans av grön tyder på att kucchini är bra. Skarpa övergångar, såväl som gula eller bruna fläckar på skalet indikerar att grönsaken börjar rotna.

Peduncle ska vara grön, frisk. Om den redan har vissnat, har en mörk färg eller helt enkelt saknas, så klippades squashen för länge sedan.

Anskaffning av zucchini i ananasjuice för vintern

välsmakande syltNär zucchini väljs, och ananasjuice väntar redan på sin tur, är det dags att förbereda zucchini i ananasjuice för vintern. Receptet på denna läckra, söta maträtt är ganska enkel, och ingredienserna kan erhållas vid vilken mataffär som helst.

För ananas från zucchini i ananasjuice behöver vi:

  • zucchini – 2-2,5 kg;
  • ananasjuice – 0,5-0,7 liter (beroende på hur mycket du föredrar sylt);
  • granulärt socker – 1,2-2 koppar;
  • citronsyra – en halv tesked eller en halv citronskiva.

För en mer intressant smak kan du lägga till en nypa vaniljssocker, men det här alternativet är valfritt.

Alla produkter ligger före värdinna och väntar på sin tid. Och inte för ingenting, för att de måste bli ett läckert kulinariskt mästerverk – en sylt från zucchini med ananasjuice. Det är dags att börja!

Tvätta noggrant alla produkter. Med en kniv (speciell eller konventionell) skär vi skinnen från zucchini. Nästa är ett ganska intressant steg – skivar grönsaken. Du kan göra detta med ringlets, tärning, någon skar även ut intressanta siffror med hjälp av speciella stenciler. Ge utflykt till din fantasi, men glöm inte att det inte borde finnas frön!klippa squashen

Placera kakan i en kastrull, häll socker och häll ananasjuice. Låt det brygga i några minuter, tillsätt sedan en halv bit citron- eller citronsyra (beroende på vad du har valt i ditt recept).

häll ananasjuiceVi sätter arbetsstycket för medeldrift. Efter kokningen av blandningen reduceras kraften, kokas i 15-20 minuter och stänger behållaren med lock. Kom ihåg att bitarna ska vara mjuka och saftiga, och inte svåra, så du får inte laga mindre, men mer – snälla, överdriv det inte. Annars bryggas kucchini och kommer att se mer ut som gröt än på ananas bitar. Det bästa alternativet är att prova det kulinariska mästerverket att smaka. På samma sätt kan varje hemmafru lätt förstå om skålen inte plötsligt räcker för att äta.

Ett par minuter före avlägsnandet från elden lägger du till ett nypa-två vaniljsocker, om du plötsligt bestämde dig för att använda denna ingrediens för att ge en mer söt smak och intressant smak.

färdigmonterad syltFör att se att blandningen är klar, kommer utseendet att hjälpa oss. Delar av “ananas” får en gyllene färg och sylt blir mer visköst och tjockt. Dessutom, i matlagningsprocessen, inte bara köket, men hela lägenheten är fylld med en underbar doft av exotisk frukt.

När den läckra skapelsen är klar tar vi bort det från värmen och låt det svalna i några minuter.

I bankerna steriliseras i förväg lägger vi en citronskiva i skivor, häll ut en nypa vanligt socker eller vanillin. Häll sylt från courgetter i ananasjuice på glasbehållare, vrid locket och låt det vara upp och ner för natten.

Det är bäst att låta det kulinariska mästerverket branta ett par dagar, så att zucchinen absorberar aromen och ananasjuice ännu mer, och blandningen infunderas.

Det är en ovanlig och vansinnigt läcker skapelse du kan behandla och överraska släktingar, bekanta till nästa säsong för att skapa ämnen.

Vårt kulinariska mästerverk är klart, men hur och med vad man ska betjäna det? Eftersom skålen är en söt efterrätt serveras ofta sylt med zucchini med ananasjuice helt enkelt för te. Denna behandling är dock lämplig som fyllning för pannkakor, pannkakor, alla slags rullar. Med en sådan sylt kan du baka en paj. Förresten är zucchini i ananasjuice en vegetarrätt, så du kan äta den utan något.med ananasmerg

Komposit av zucchini och ananasjuice

Vet du att förutom den läckra sylt, förbereder sig några hemmafruar kompot från zucchini i ananasjuice? Receptet är enkelt och enkelt, och alla ingredienser kan fortfarande lätt hittas på butikshyllor. Vi behöver följande:

  • 1-1,5 kg courgetter;
  • 1 liter ananasjuice;
  • ett halvt glas socker;
  • en halv tesked citronsyra;
  • orange.

utsökt efterrättSom i receptet med sylt rengör vi och skär korgsringar, kuber, trianglar eller någon annan lämplig form. Glöm inte att ta bort alla onödiga frön. Sprid i en kastrull, häll ananasjuice. Därefter pressa saften från orange, häll i den resulterande blandningen.

Låt oss brygga i ungefär en timme och sedan somna med socker, citronsyra, sätt på medeldrift. När kakan börjar koka, lite mer kraft och lämna pannan i 5-10 minuter.kompott av courgetter och ananasjuice

Efter tillagning fyll i kompoterna i steriliserade banker i förväg, stäng locken och lämna i några dagar. Komposit av zucchini med ananasjuice är klar!

Bara två grundläggande och ett par extra ingredienser hjälper till att skapa både en ung och en värdinna med upplevelsen av en utsökt maträtt som kan överraska alla!

Ett intressant recept på komposit “Ananasmärg” – video

Squash som ananas – video