De bästa recepten av tomatjuice genom köttkvarn för vintern

tomatjuice för framtida användningRecept av tomatjuice för vintern genom köttkvarn hjälper dig att förbereda en riktig behandling för dig själv och dina nära och kära. Denna dryck hjälper till att ladda batterierna i hårdaste förkylningen. Det innehåller ett stort antal vitaminer och spårämnen som är nödvändiga för hälsan. Förbered saften är väldigt enkel, lägg viktigast upp på färska tomater och välj ett lämpligt recept.

Klassiskt recept

utmärkt juice för vinternFörbered en drink med den vanliga smaken lätt. Receptet på tomatjuice för vintern genom köttkvarn föreslår att du använder följande ingredienser:

 1. Tomater – 10 kg.
 2. Socker – 100 gr.
 3. Salt till smak.

Färska tomater är beredda för bearbetning. För att göra det, skölj dem noggrant i rinnande vatten. Skär ut alla de korrumperade platserna och stjälkarna.Tvätta tomaterna Skär tomaterna i små kuber.skära tomater Passera genom köttkvarnen. färsDet är bäst att använda en speciell juicer-juicer. Om det inte är så måste du filtrera den resulterande vattnet med en sikta. Så du kan frigöra saften från frön och skal.att gråta

Häll saften i en stor behållare och sätt på en flamma. Tillsätt salt och socker. Rör hela tiden, vänta tills vätskan kokar.brygga juice

Tomatjuice genom köttkvarn lagras hela vintern i ukuporennyh glasburkar. Innan du häller saften i dem, bör de noggrant steriliseras. Behandlingstiden för två-liters burken är ca 20 minuter. Glöm inte att sterilisera och täcka.

Att spilla saften är bäst i en eller två liter burkar.

När saften börjar koka, ta bort skummet från det. Koka i ytterligare två minuter. Häll över de förberedda bankerna. Tätning med lock. Lägg locken på locken, sätt dem i en varm filt och låt dem svalna i detta tillstånd.kan fylla banker

Efter att bankerna har helt svalnat, ta bort dem för förvaring. Det är bäst att lagra tomatjuice genom köttkvarn hemma i en källare eller en sval garderob.

Recept med kryddor och ättika

tomatjuice med kryddorEn drink med en rik kryddig smak kan göras med ett annat recept. Följande komponenter krävs för beredning:

 1. Tomater – 11 kg.
 2. Socker – 500 gr.
 3. Salt – 180 gr.
 4. Sött peppar – 32 ärter.
 5. Kanelpulver – 3 tsk.
 6. Nötkött – 8 knoppar.
 7. Muskot – en nypa.
 8. Vitlök – 3 kryddnejlika.
 9. Rödjordpeppar – 0,5 tsk.

Tvätta tomat i rinnande vatten. Ta bort alla stammar och platser där spår av förstörelse är synliga. Skär tomaterna i små skivor.hugga tomater Bläddra igenom köttkvarnen. Stam med en sikt.

Förberedd juice häll i en gryta och laga i 30 minuter på en liten flamma. Ange salt och socker. Koka i ytterligare 10 minuter. Ange sedan alla andra komponenter. Koka i ytterligare 10 minuter.kanistersterilisering i mikrovågsugnHäll den beredda saften över de tidigare steriliserade burkarna. Tätt locka locken. Wrap med en varm handduk eller matta och låt svalna.juice är klar

För att förbättra detta recept på tomatjuice för vintern genom köttkvarn är det möjligt att ha lagt i den hackade bulgariska pepparn. Därefter blir smaken av drycken mjukare och mer intensiv.

Förvara burkarna med en drink på en sval plats.

Recept med basilika

utsökt tomatsaftOm du gillar den klassiska italienska kombinationen av basilika och tomater, så kommer en sådan juice säkert att passa dig. Förbereda det, förbereda komponenterna:

 1. Tomater – 5 kg.
 2. Grön eller lila basilika – 1 stort gäng.
 3. Salt ca 100 gr.
 4. Socker – 100 gr.

Skölj alla tomater väl. Ta bort alla bortskämda delar och stammar. Skär i kuber. Bläddra igenom köttkvarnen och slipa genom en sikta.

Häll den beredda juiceen i en kastrull och koka i 20 minuter. Därefter matas salt, socker och basilikat.

För detta recept kan du också använda torkad basilika, men det är bättre att ge företräde åt färska gröna.

häll i burkarHäll den beredda saften över noggrant steriliserade burkar och dra åt locken ordentligt. Placera burkarna med locken nedåt. Vik det i en filt. Vänta på fullständig kylning.

Tomatjuice med lök och peppar

stor drink för vinternDe som vill veta hur man gör tomatjuice genom köttkvarn mer piquant är det värt att uppmärksamma detta recept. Det kräver följande komponenter:

 1. Tomater – 9 kg.
 2. Bulgarisk peppar – 3 st.
 3. Vitlök – 5 tänder.
 4. Lök – 1 huvud.

Grönsaker tvätta och ta bort alla bortskämda delar. Ta frön ur paprika. Skala tomaterna från skinnen och krossa dem i kuber. Grind lök och paprika.

För att snabbt skalla tomaterna från skalen, sänk dem under några sekunder i kokande vatten och kyl sedan omedelbart i isvatten.

Alla grönsakerna vrids genom en köttkvarn. Den resulterande vattnet gnids genom en metallsikt. Häll saften i en kastrull. På en liten flamma vänta på koka.

tomatjuice utan steriliseringAvsluta saften på steriliserade burkar och kapa dem med lock. Vik i filten och vänta tills den svalnar helt. Därefter kan du ta bort saften för förvaring i ett coolt rum.

Välj ett lämpligt recept för dig själv och laga en god och hälsosam juice för hela familjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector