kosilica VikingMeđu poznatim brandovima koji predstavljaju opremu za vrtnu njegu, Vikingova kosilica nije izgubljena. Njegovi moderni oblici, tijelo boje mladog zelenila, elegantni travnjak privlače oko. Tek tada saznate da ta njemačka tvrtka sastavlja model u Austriji, potvrđujući njemačku kvalitetu. Osam serija, 40 modela kosilice – izvrstan izbor, od ručnih asistenata do robota.

Ono što privlači Vikingove kosilice

jednostavan za rukovanjeKorisnik je doveo novu opremu u radno mjesto, pročitao jasne upute, postavio mehanizam i pokrenuo uređaj. I to nije bitno, ručni rotirajući kosilica, električni ili benzinski model – odmah će se pokazati:

 • jednostavna, razumljiva kontrola;
 • lijep dizajn i udoban sklopivi ručki;
 • niska razina buke;
 • veliki kotačići od prigušenja, minimalno oštećujući travnjak;
 • veliki sakupljač trave.

Čak i ručne rotacijske kosilice su prikladnije i učinkovitije od kosa ili srp. Raspon modela uključuje električne kosilice Viking, samohodne i ne-samohodne benzinske modele s pouzdanim američkim motorom Briggs. Svi kultivatori imaju čvrsto kućište, izvrstan nož od posebnog čelika. Posljednja serija predstavljena je robotom koji je u daljnjem radu uključen u rad.

Za dugotrajni rad bez problema s kosilicom potrebno je pridržavati se radnih uvjeta, posebno zahtjeva za čišćenjem sklopova na kraju rada. To će spriječiti koroziju palube. Motor ima hlađenje zrakom, s začepljenim rebrima pregrijava i neće uspjeti.

Politika tvrtke temelji se na postulatu – kvalitetni strojevi ne mogu biti jeftini. Cijene za Vikingove kosilice ne potiskuju, ali prisiljavaju se na poštovanje prema instrumentu. Nepostojanje negativnih pregleda potvrđuje da je proizvođač savjesno obavio svoj posao.

električni viking modelU liniji Vikingovih kosilica, jasno označavanje će pomoći u rješavanju. Prvo slovo M označava travu, E ili B vozilo, električni ili benzinski. Prva figura je serija proizvoda, što znači da su karakteristični položaji za ovu vrstu alata. Broj 2 znamenke označava širinu rezanja, samo morate oduzeti 2. Ukupno serija od osam, zadnjih 7,8, odnosi se samo na profesionalnu upotrebu.

Related  Električna pila za pile Makita za amatere i profesionalce

Dakle, kosilica Viking CF 248 ukazuje na to da je to ne samohodnih kosilica s benzinskim motorima za rotaciju i promjera rezanja noža od 46 cm, dok 48 označava tijelo palube pokriva nož. Nakon što brojevi mogu stajati slova:

 • K je motor Kawasaki;
 • T-kotači s jednim pogonskim stupnjem, jednom brzinom;
 • V-variator, glatka kontrola brzine;
 • M je mulching funkcija;
 • E – započinje ključem paljenja, bez pokretača;
 • S – nož se može uključiti i isključiti neovisno o motoru.

benzinski vikingPoznavajući ove oznake, možete samostalno prema marki razumjeti što funkcionira proizvođač je dao alat. Najviše kupljene serije četvrta je samohodna benzinska kosilica Viking.

Serija 4-6 ima mnogo zajedničkog. Podešavanje visine rezanja ima 7 položaja, a postavlja se polugom s opružnim graničnikom. Ručka je udobna, možete voziti samostalno opremljenu opremu sa strane, držeći ručku. Istodobno je mekana guma ugodna na dodir i ublažava vibracije.

Nosači trave opremljeni su indikatorom za punjenje, trava u spremniku je čvrsto zapakirana, dok su otvori za zrak usmjereni prema dolje i odjeća nije zaprljana prašinom.

Električno pokretanje motora omogućava pokretanje motora okretanjem ključa, radi na bateriji.

Tehnička dokumentacija i održavanje kosilice

kvalitetne noževeNedavno se spajanje dogodilo, Viking tvrtka prestala postojati, pridružio se moćnijoj udruzi Stihl, a sada centri za usluge Stihl služe Viking opremu. Rezervni dijelovi za kosilice Viking se ne može kupiti. Na vlastitoj web stranici tvrtke nude se rezervni dijelovi za sve izmjene opreme. Bez obzira na činjenicu da je proizvod uklonjen iz proizvodnje, dijelovi za njega su na lageru ili će biti isporučeni unutar 3-5 dana. Ali, kada naručujete čvor, važno je znati broj modela, a jedna je serija dostupna u nekoliko razina opreme. Isto vrijedi i za motor.

Vikingove kosilice proizvode se pod vlastitim imenom. Svaka jedinica proizvoda ima putovnicu i servisni priručnik na ruskom jeziku. U njemu detaljno, s crtežima zasebnih elemenata, daje se specifikacija. Veliki dio se dodjeljuje sigurnosnim pravilima pri radu s opremom. Upute za kosilice Viking propisuje održavanje radnih jedinica prema rasporedu. Benzinski modeli dobivaju upute za servisiranje četverotaktnog motora. Važno je upotrijebiti potrošne materijale preporučene ovim uputama.

Posebna pozornost treba posvetiti uporabi Vikingovog motornog ulja.

tehničko održavanje vikeraNeki tipični kvarovi mogu se ručno ukloniti:

 1. Ako se u Vikingovom kosilici pojavila neobična buka, pričvrsni vijci su se oslobodili. Potrebno je provjeriti i zategnuti sve pričvršćivače, ukloniti igru.
 2. Alat je počeo vibrirati i skakati tijekom rada, provjeriti stanje noževa i nepropusnost njihova pričvršćenja.
 3. Kosilica je zazvižda puštala valjak u aeratoru iz letjelice.
 4. Ako se kotači zaustave tijekom rada – vrijeme je da promijenite remen.

Related  Ocjena najboljih modela kosilice za benzin

Ako motor ne počne ili se zaustavlja, postoji gorivo i mazivo, tada će stručnjaci trebati pomoć.

Prije očuvanja zimi poljoprivredne kosilice Viking, mora se razraditi sva goriva iz spremnika. Filtar za zrak također treba zamijeniti ili očistiti. Zatim u proljeće motor će lako početi.

Primjeri Vikingovih kosilica

viking 248Među mnogim modelima kosilice, razmislite o samohodnom i ne-pogonskom stroju. Oni se razlikuju po tome što, u modelu koji nije samopropusan, snaga motora ima za cilj osigurati rezanje. U samohodnom modelu, do 30% energije se troši na kretanje kotača. U drugom slučaju, operater jednostavno zahvaća ručku, pokazujući uređaj u željenom smjeru.

Viking 248 kosilica lako upravlja gustom travom. Posebna ručka na tijelu omogućuje podešavanje visine rezanja trave u 7 varijanti tijekom pomicanja. Trava se skuplja u plastičnom spremniku pomoću usmjerenog protoka zraka. Veliki krilni kotači s dvostrukim ležajevima su stabilni, imaju dobru kuku s tlom. Tijelo uređaja izrađeno je od čeličnog lima. Volumen plastičnog nosača trave je 55 litara. Snaga motora 2.2 litre. s., težina alata 27 kg. Cijena modela je prosječno 26 tisuća rubalja.

viking 448Viking 448 kosilica opremljena je moćnijim motorom BS 500 E, kao dio energije koja se troši na vožnju. Prednji kotači su pogonjeni, dobro kontrolirani. Širina košnje je 46 cm, u ovom modelu postoji funkcija mljevenja tla s lomljenom travom. Sedam položaja omogućuje namještanje rezanja na 25-75 mm. Tijelo je izrađeno od polimera. Moguće je prilagoditi brzinu kretanja. Pogon na kotačima je jednostupanjski. Snaga motora 4 litre. s., teška kosa 26 kg. Trošak instrumenta je 34-38 tisuća rubalja.

Uvod u kosilicu Viking MV 248 – video