električni kultivatorElektrični kultivator za dahu obavlja nekoliko operacija, oslobađajući vrtlar iz teških iskopa. Proljetna obrada tla sastoji se u buđenju zemlje nakon zimskog odmora, otpuštanja i punjenja kisikom. Teško i dugo iskopavanje polja obrađuje električni kultivator.

Vrste kriterija odabira kultivatora

električni modelIzbor kultivatora ovisi o vrsti posla – tretiranju kreveta u stakleniku i urednom oranju, ili podizanju polja s otpuštanjem u pripremi za kontinuirano sjetvu. Ljeto, kultivator može raditi kao slamka ili koroviti razmak redaka.

Ovisno o vrsti posla koji se izvodi, morat ćete imati različite privitke – rezače i zvjezdice, brežuljke i poliranje. Snaga korištenog motora ovisi o gustoći tla.

Električni kultivator za ljetnu rezidenciju može raditi samo iz mreže, pa je produživač potreban.

Električni kultivatori za vikendice su lagani i jeftin, obavljaju ograničen raspon radova.

Najlakši modeli kultivatora za staklenike

Predstavnik ultra laganih alata je kultivator Zemljak, proizvođač Kaliala u Kini. Glavna prednost je kompaktnost i lagana težina. Uređaj radi s niskim šumom, koristeći različite težine za njegu tla.

Prije rada potrebno je provjeriti zatezanje svih vijaka. Nema maziva u mjenjaču, trebate ga dodati. Trčite na laganom opterećenju.

Kultivator Countryman CE 1300Ako je izbor pao na kultivatoru električnog zemljanog tereta CE 1300, upućuje na ultra-lagane modele. Ovo je popularan model za preradu staklenika, cvjetnjaka i vrtnih kreveta. Svijetlo plastično kućište štiti motor od nečistoća i prašine. Mlinovi rade na dubini od 23 cm, za transport postoje kotači s brzim oslobađanjem.

specifikacije:

 • električni motor, snaga 1,3 kW;
 • Rotacijska brzina glodala je 110 okr / min;
 • promjer rezača – 230 mm;
 • brzina – 1 brzina, nema preokreta;
 • težina – 13,4 kg.

Podesivi stup upravljača i preklopiva ručka dodatna su praktičnost pri transportu električnog kultivatora za ljetnu rezidenciju.

Einheil kultivatorPoznati proizvođač vrtne opreme, tvrtka Einheil, nudi bebu težinu od samo 7,6 kg za obradu laganih tala u vrtovima zemlje i staklenicima. Svijetli kultivator s radnom širinom od 30 cm opremljen je s dva rezača i sposoban je olakšati tlo do dubine od 20 cm, ima jednu brzinu, bez preokreta. Tvrtka osigurava 750W električno 750W jamstvo za 24-mjesečno jamstvo.

Related  Viking Cultivator – pregled modela

Malo dublje će obrađivati ​​svjetlo tlo djeteta iz tvrtke DDE. Namijenjen je za obradu obrađenog tla do 8 hektara. Kultivator je opremljen reduktorom uljnog pumpe, ergonomskom podesivom ručkom i kućištem od prašine. Uz pravilnu njegu, 750W električni kultivator DDE će dugo trajati.

Tvrtka koju je utemeljio izumitelj Daniel Davis od 1990. godine dio je DDE grupe. Tehnologija vrt i park ove američke tvrtke karakterizira pouzdano i učinkovito u svom radu.

Kupujete kultivator s električnim pogonom, morate voditi brigu o produžetku kabela.

Klasa svjetlosnih modela električnih kultivatora

kultivator DDE ET 1200-40Električni kultivator DDE ET 1200-40 ima držanje od 40 cm i radi s šest noževa. Snaga motora od 1,2 kW omogućuje vam da radite na dubini od 22 cm. Alat se može upravljati čak i na platformi koja se gazi. Rezači od legiranog čelika s posebnim oštrenjem kvalitativno su otkopali grudice. Niska razina buke i nedostatak ispušnih plinova omogućuju vam da radite rano ujutro bez uznemiravanja turista. Mehanizmi su pod pouzdanom kapuljačom koja štiti od prljavštine. S uređajem će se nositi s ženskim rukama.

Tehnički parametri kultivara:

 • snaga elektromotora – 1,2 kW;
 • napon je 230 V;
 • reduktor – crv;
 • kotači – dostupni su;
 • rezači – 6 komada;
 • jamstvo – 2 godine.

Podesiva ručka omogućuje vam jednostavno upravljanje alatom osobi od bilo koje visine. Težina uzgajivača je 12 kg.

kultivator DAEWOO DAT 1700EPoznati korejski proizvođač pouzdane opreme nudi električni kultivator DAEWOO DAT 1700E, opremljen vlastitim električnim motorom indukcijskog tipa. Motor s posebnim namjenom ima povećani zakretni moment i veći vijek motora. Tvrtka daje posebnu garanciju motoru, cijela jedinica snage je prekrivena prašinom i vodonepropusnim kućištem s ručkom za nošenje alata.

Crni mjenjač ima aluminijsko kućište. Uređaj radi s visokom učinkovitošću, prenosići 90% okretnog momenta na rezače za mljevenje. Kultivator je opremljen s 16 rezača s posebnim profilom. Oni sami nose tijelo na oranju, bez upotrebe kotača. Postoji cjevčica i kotači koji olakšavaju transport uređaja. Težina kultivača iznosi 13,5 kg.

Related  Prvaci kultivatora – pouzdana tehnologija u sposobnim rukama

Ručka daje upravljačku ploču i gumb za zaključavanje od slučajnog pokretanja. Tehnika može raditi u staklenicima i na mjestu s kultiviranim tlom. Prema korisnikovim povratnim informacijama, kultivator radi i na gustom tlu, šetnje duž zanemarenog mjesta, ali je potrebno odrezati rizome rane na osi mlinova.

Na tvrdom tlu, lagani aparat skoči, ali nakon podizanja kuta nagiba, moguće je obraditi takvo zemljište.

Održavanje opreme tvrtka vjeruje samo svojim centrima u cijeloj zemlji.

kultivator GardenaGardinov električni kultivator prodaje se na tržištu s ekonomičnim modelima s motorom od 600 W. Obrada malih laganih uređaja traku od 20 do 36 cm istom snagom. Njihova težina je od 6,5 do 8 kg. Dubina obrade je 18 cm, ali poseban oblik i oštrenje rezača omogućuju odmak od teškog, tlačnog tla do dubine od 18 cm. Kultivator je opremljen s 4 oštrice koja učinkovito rade.

Uređaj kontrolira jedna ruka, ona se ugrize u tlo i pomiče. Pogon s podmazivanjem kartera osigurava nesmetani rad.

Koristeći jednoručni mehanizam, moguće je dodatno nanositi gnojiva za kopanje. Za sigurno kretanje kabela, alat je opremljen sustavom za ublažavanje naprezanja koji spaja žice.

Rezači rade brzinom od 260 okr / min što pridonosi dobrom brušenju grudica. Sklopiva aluminijska ručka ne ometa transport instrumenta u prtljažniku. Proizvodimo modele u Njemačkoj.

kultivator Hyundai t2000eElektrični kultivator Hyundai T2000E ističe se među ostalim modelima ne samo snagom, povezivanjem. Postojeći pogonski remen doprinosi prigušenju opterećenja. Rezači su pogonjeni lančanim pogonom. Kao rezultat, dizajn omogućuje obradu u jednom prolazu od 50 cm. Krila nad kotačima štite dijelove snage od prljavštine. Kolo upravljača je nagnuto u udoban položaj. Prednji kotač je potreban za vrijeme prijevoza, u radnom položaju koji se podiže.

Tehničke značajke instrumenta:

 • snaga elektromotora – 2,0 kW;
 • promjer reza 280 mm;
 • dubina obrade – 25 cm:
 • radna širina je 55 cm;
 • težina 29,6 kg.

Related  Električna pila za pile Makita za amatere i profesionalce

U usporedbi s dotičnim modelima, ovo je najmoćniji kultivator. Na rubovima radnog mehanizma nalaze se diskovi koji čine ravnomjerni rez. Za početak, morate primijeniti energiju i iscijediti kvačilo. Uređaj se postupno uvodi u zemlju laganim nakupljanjem. Otvarač pada na radnu dubinu. Kod punog opterećenja, s 25 cm uranjanja, stroj je spor, ali pažljivo obrađuje zemljani sloj.

Kultivator ima niz krivotvorenih mlinova i asinkronog motora.

Kultivator PatriotTradicionalni električni Patriot brand marke – Amerika, proizvodnja je osnovana u Kini. Mali vrhunski aparat sposoban za preradu 26 cm obrađenog zemljišta. Snaga motora 1390 W, težina 16 kg. Kultivator je opremljen crnim zupčanikom, pogonom remenom. Mlinovi s dionicom od 230 mm obrađuju tlo na dubinu od 20 mm. Alat se dobro pokazao pri rezanju kreveta i pri radu u stakleniku.

Svi ponuđeni modeli imaju različite troškove. Ali s dovoljno vještine u vodovodima, poznavanjem praktičnog elektrotehnike, možete sakupiti električni kultivator vlastitim rukama.

samonikli kultivatorIspred vas je model električnog mlina za mljevenje. Da biste napravili uređaj, trebat će vam:

 • motor iz mlina za mljevenje, bolje od industrijskog;
 • metalne cijevi i kutak;
 • mogu se uključiti kotači na osovini;
 • vijak, otpad;
 • stroj za zavarivanje i alati.

Na krater reduktora kroz priložene kutove zavaruju metalne ručke, savijanje ih, radi lakšeg korištenja. U istu kutu pridružujemo osovine kotača. Odabiremo dva kotača srednje veličine. Od otpadaka morate rezati osovinu za rezače. U čahuru od električnog stroja postavite osovinu, a na njemu od savijenih ploča skupljajte rezače.

Video o električnom kultivatoru