kajmanski kultivatorNapunite i zasitite tlo kisikom prije sijanja biljaka pomoći će kultivatoru Caymanu. Tehnika za zemljane radove francuskog proizvođača opremljena je japanskim četverotaktnim motorima, ekonomičnim, s velikom snagom snage. Novim se razvojem opskrbljuju ruskom tržištu, budući da se u novije vrijeme razvijaju od 2003. godine.

Opis kajmanskih kultivatora

kultivator u raduMeđu mnogim tehnikama istog imena, teško je zamisliti brand s najpovoljnije strane. Sofisticirani kupac više nije iznenađen vijestima. Potrebno je privući njegovu pozornost isključivo. Dakle, s obzirom na kultivatore benzina iz Kajmana, potrebno je uzeti kao temelj informacijama proizvođača:

 • svi Caiman kultivatori koji se isporučuju u Rusiju opremljeni su četverotaktnim benzinskim motorima Subaru-Robin, Kawasaki;
 • Bušaći brusilice su izrađene od otvrdnutog čelika;
 • okvir s okvirom s ručkom, podesiv u dvije ravnine;
 • reduktor zapečaćen cjeloživotnom podmazivanjem, ako je potrebno demontiran, pogonski lanac;
 • sustav smanjenja opterećenja na kralježnici Right Balance;
 • široku mrežu servisnih centara;
 • jamstveno razdoblje od 5 godina za amatere, 3 godine za profesionalce.

Ispravno je odmah primijetiti povratne informacije o alatu ove marke na korisničkim forumima. Postoje mnoge primjedbe, navodimo neke od njih:

 1. Uputa je izdana uobičajena za sve benzinske modele. Navodi pojedinosti, postupak popravka i sigurnost. Propust za radom na tehnologiji je propušten. Oni koji prvi put vide tehniku, mnogo su patili, prilagođavajući se radu.
 2. Kajmanski kultivatori se skupljaju u Kalugi, kaže informirani korisnik.
 3. Kultivator Cayman s Subaruovim motorom japanske proizvodnje proizveden je serija “Subaru EX-16 premium”, motor iz Kine “Subaru EP-16”. Pogledajte što je na predloženom modelu. Trošak je isti.
 4. Izgled je neugodan, svjećica se može dobiti tek nakon što se cijev za dovod plina odvoji.
 5. U početku, kada se raspakirao, pronađeno je da kabeli spojke nisu bili u redu.
 6. Motor zahtijeva kvalitetu goriva, ruski benzin od nepoštenih dobavljača stvara puno problema, ali razumijevanje dolazi nakon ponovljenog čišćenja sustava za opskrbu gorivom i uljem.

Ovo nije potpuni popis, sigurni da postoji više komentara, pozitivne recenzije su vrlo kratke i rijetke. Cijene za kajmanske kultivatore su iznad prosjeka.

motor za kultiviranjeVodoravna osovina Subaru motora u potpunosti prenosi opterećenje na radni alat. Rad mehanizma prati manje buke zahvaljujući motoru. Motor je pričvršćen na okvir, a veza s mjenjačem na dnu je remenski pogon. Reduktor kultivara Cayman prenosi okretni moment od vodećeg lanca do pogonskog zupčanika. Ako je model opremljen preokrenutim stupnjem prijenosa za vo nju unatrag, gore se postavlja konična spojka. Osovina pogonjenog zupčanika proteže se dalje od kućišta mjenjača, što vam omogućuje da ugradite utičnice i kotače. Kod praznog hoda, remen Caiman ne prenosi okretni moment na spojku. Da biste to učinili, potrebno je stisnuti držač na ručki, kako bi se stvorila napetost. U tom slučaju, valjak za zatezanje mijenja putanju rotacije remena i prenosi silu na reduktor.

Strukturne značajke mehanizma omogućuju uzgoj djevica i pada zemljišta. Međutim, noževi kajmanskih kultivatora nisu oštri, pa korijeni grmlja i višegodišnjih korova pronađeni su na način na koji su se suzili, bez da se drobili.

Gotovo svi modeli imaju obrnuto, što precizno kontrolira jedinice i okret. Međutim, modeli prilagođeni za obradu gustog tla i djevičanskog zemljišta ne mogu biti lagani, a njihova težina je 46-57 kg. Prijevoz automobilom je teško.

Usluge održavanja kultivatora

održavanjeUzgajivači Caiman su složena tehnika, radeći u teškim uvjetima. Čak i uz pravodobno održavanje, moguće je zamijeniti ne samo potrošne materijale, već i uklanjanje kvarova. Slijedite upute za uporabu. Ako omogućava samopodesivanje, upute upućuju na niz operacija. Popravak kultivara Cayman tijekom jamstvenog razdoblja obavlja se u servisnom centru. Tehničko održavanje provode stručnjaci ako je jedinica već uklonjena iz jamstva. Servisne radionice imaju dijelove za popravak isporučene opreme. U online trgovini, desni dio ne može biti, u sredini mora biti. Postoji nada da se u radionicama rezervni dijelovi za kajmanov kultivator pravilno prodaju. Ovdje možete kupiti marke:

 • povratni kabel;
 • kotači – uobičajeni, pneumatski, spojnici;
 • pojaseve odgovarajuće veličine i profila.

Ovdje će također prodavati šarke za opremu. Na vještom pristupu, bilo koji posao u kuhinjskom vrtu može posuditi nekoliko sati umjesto višednevnih tjelesnih vježbi s kapom i lopatom. Plugovi se mogu koristiti za oranje gustog tla.

Hiller će rezati brazde ispod sadnje, u ljeto rake zemlju na kukuruz i krumpir. Polonnik će proći razmak reda, bez štete na kultiviranim biljkama. Spojevi i adapteri pomoći će proširiti opseg korištenja opreme.

Primjeri kultivara motora

Treba napomenuti da modeli koji se razmatraju mogu biti klasificirani kao profesionalni na snazi ​​i funkcionalnosti.

kultivator caiman 50sKultivator Cayman 50S u ocjeni istih alata ove tvrtke zauzeo je 6. mjesto. Model ima Robin-Subaru EP16 motor, u usporedbi s ostalima, kompaktan, teži 46 kg, ali bez preokreta. Ovaj model nema mogućnost postavljanja stražnje opreme na spojnik. Izlazna snaga je 3,7 litara. s., volumen spremnika goriva od 3,4 litre. Širina prerade od 60 cm na dubini od 320 mm čini kultivatoru prikladnu ako morate ploviti do 15 hektara. Instrument košta 23,990 rubalja po proizvođačevoj cijeni.kajmanski 50s c2

Kultivator Cayman 50S C2 mnogo je više funkcionalan. U ocjeni modela njegove tvrtke zauzeo je vodeću poziciju. Razlikuje ga od prethodnog modela po mogućnosti preokrenutosti.

S istim energetskim pokazateljima, gibanje unatrag stvara značajnu jednostavnost upravljanja. Osovine koje djeluju iz reduktora omogućuju vam da koristite stražnji klip i pričvrstite plug kao skup u čistaču krumpira. Cijena kultivara iznosi 28.990 rubalja.

Samo jedan od predstavljenih modela kultivatora – Cayman 60S D2, opremljen je pneumatskim pogonom. Bogatyr lako grije gustim tlom mlinovima s hvatom od 90 cm.

Kako bi cijela cjelovita dubina preuzela, uređaj će zahtijevati 2 poziva. Po prvi put će razbiti zdjelu za dubine 15 cm, a zatim će ponovno plati za 32 cm.

Sve pričvršćene uređaje na stroju su izvedive. Pneumatski pokretač s lakoćom omogućuje mijenjanje mlaznica. Jedinica teži 57 kg, košta 33.990 rubalja.

kultivator caiman vario 60s twkTu su i moćniji kultivatori Vario 60S TWK, Quatro Junior V2 60S TWK +, koji rade na istom motoru, ali imaju još jedan hibridni mjenjač. Strojevi su opremljeni s 2 brzine naprijed i natrag. A to vam omogućuje da koristite prednje i stražnje tende, obrađuju se do 30 hektara zemlje. Vagati proizvode 72, 75 kg, trošak 37, 44 tisuća rubalja.

Kultivator Caiman kod ruskih stanovnika ljetnih mjeseci – video