rad u vrtuPrije ili kasnije, svaki vlasnik daše ili privatno selo odlučuje kupiti motornu pilu. Zaustavljanje benzina, ili bolje, električna pila motora, koju odabir, ovisi o mnogim čimbenicima. Razgovarat ćemo o električnim pila, rasporedu, upotrebi, održavanju. Izbor alata će biti vaš.

Opseg lančane pile

piljevinaGdje je prethodno upotrijebljena pila za piljenje, kao nož s uljem rezanja drvena sabljasta pila. Sjeckanje su male, možete raditi u pretrpanim uvjetima. Motorna pila, električna ili benzinska, zamijenit će električnu pilu i običnu dvosjedu. Ako se rad odnosi na rezanje šume i rezanje grebena u šumi, nema alternative, samo će vam snažno snažno benzinsko profesionalno oruđe pomoći.

Benzinske pile su skuplje, nisu vezane za mrežu, rade bučno i još uvijek pokvarili zrak ispušnim plinovima.

Kako odabrati električne pile za kućanske poslove:

 • piljenje trupaca na churochki;
 • rezanje ploča, ploča, drvo, drvni otpad;
 • formiranje krune stabala.

Ako postoji električna mreža, ulični rad neće izazvati probleme susjedima. Rezanje električne pile može se provesti u zatvorenom prostoru, nema ispušnih plinova. Jedan tabut – za rad s vlagom ili kišom strogo je zabranjen. Što odabrati električnu pilu motora u smislu snage i izgleda ovisi o svojoj svrsi. Ako morate povremeno raditi, a ne dugo, trebate kupiti pilu za potrebe kućanstva. Ako je rad s drvetom struka, trebat će vam još jedan alat.

Proizvođači građevinskih alata

lančana pila MakitaDugo vremena i čvrsto vođe u proizvodnji lančanih pila su tvrtke Makita, Bosh, Stihl, prvak. Njihovi proizvodi su ergonomski i jednostavniji za rukovanje. Kakva vrsta električnog lanca vidjela odabir amatera – preporučujemo, marke Champion, vrijedne i jeftine.

U ocjenama najboljih proizvoda ove kategorije, “Makita” i “Bosch” se natječu. Obje proizvode profesionalne i amaterske high-end modele.

Ali uvođenje inovacija, interlocka, elektronike razvijeno je kao know-how upravo na ovim stranicama. Izbor lančane pile nije ograničen na navedene tvrtke. Nakon eminentnih brandova pilana proizvodila se i postigla dobru izvedbu tvrtke Interskol, Zenit, Forte, Efco, ovo nije potpuni popis proizvođača. Potrebno je znati koji pokazatelji biraju instrument.

Tehnički parametri napajanja

odabir snage motoraSnaga motora je pokazatelj odabira električne motornog pila. Rad izvan grada i na dachi ne jamči da je mreža stabilna 220 V. Alat ne može raditi punim kapacitetom, pregrijava se i može prerano propasti. Zato morate koristiti stabilizator ili kupiti moćniji uređaj. Što je pila moćniji, to je skuplji i teži.

Prihvaćen je kućanski aparat snage do 2 kW, veći – profesionalni alat. Potrebno je odabrati snagu uređaja prema stanju mreže.

Izgled tijela, ovisno o mjestu motora. Pogledajte bliže opseg pile. Ako je proizvod uski i dug, motor je smješten uzduž osi, ravnoteža je u redu, možete dugo raditi neumorno. Univerzalni uređaj zbog uzdužnog mjesta motora. Instalirana prijelazna konična spojka povećava trošak uređaja za nekoliko tisuća

Related  Električna pila za pile Makita za amatere i profesionalce

izbor mjesta motoraS poprečnim rasporedom, pila postaje kraća za istu duljinu gume. Ovo je amaterska verzija instrumenta. On savršeno drži drvo i sve od vrha do dna. Takav kompaktni uređaj prikladan je za profesionalce koji rade s montažom rešetke. Ono što motornu pilu treba odabrati prema izgledu, imajući u vidu da će uzdužna pila trajati dva puta duže.

Nemojte koristiti električni alat na vlažnom vremenu izvan. Uvijek držite pilu s obje ruke. Nemojte biti omamljeni tijekom rezanja za razgovor, budite oprezni.

Što je duže bila guma, to je deblje, a vidio je pile. To će koštati više. Za kućanstvo, najbolja verzija platna je 30-40 cm.

Za udoban i siguran rad potrebno je opremiti:

 • lančana kočnica;
 • zaštita motora od pregrijavanja;
 • glatko pokretanje;
 • kočnica motora.

Ne možete kupiti pilu ako nije opremljena bravom protiv slučajne aktivacije. Ovo je krivotvorena!

Savjeti za odabir pile od profesionalca

električna pila motoraAko je planirana izgradnja kuće iz okruglog stupa, onda bi u arsenalu trebao biti benzinska i električna pila. Svaki je alat dizajniran za vlastiti sektor rada. Kako odabrati motornu pilu s vezom na mrežu:

 1. Nakon što ste odabrali model, pitajte postoji li servisni centar u vašem području za servisiranje proizvoda s potrošnim materijalima, rezervnim dijelovima. Pročitajte recenzije ne o tvrtki, već o radu alata za robnu marku. Pazite da instrukcija nije fotokopija, normalna tipografska kopija.
 2. Pila bi trebala ležati udobno u rukama, nemojte izazivati ​​nelagodu;
 3. Što je moćniji električni pile, to je veća nada da će povlačenje napona ne ometati rad.
 4. Srednja farmerova pila je najpouzdanija opcija, međuprostor između profesionalca i amatera. Električne pile su jeftinije, jednostavnije za rad i omogućuju rad u zatvorenoj petlji.

Savjeti za njegu alata

oštrenje lancaImajte na umu da se motor može pregrijati zbog povećanog opterećenja. Razlog tome je da se ulje ne pojavljuje na podmazivanju lanca. Prije rada i procesa potrebno je provjeriti opskrbu uljem lanca i njenoj razini. Provjerite lako strujanje – postavite rezač na traku novinskog papira ili kartona i pokrenite pilu. Ako mikroboj iz lanca ostavio uljnu zraku na papiru, ulje ulazi. Koristite preporučeno ili mineralno ulje.

Prije rada provjerite sve vijke za pričvršćivanje, razinu ulja u spremniku. Ako je pila uklonjena iz hladnog skladišta, mora ostati najmanje 2 dana na sobnoj temperaturi kako bi se kondenzat ispario iz namota.

Vjeruje se da oštar lanac određuje rad pile. U početku, pila ulazi u drvo bez napora, a zatim se počnete nagnuti na nju. I samo trebate izoštriti posebnim uređajem, datotekom ili datotekom. Ne znam kako se izoštriti, staviti novu, i dati ovo nožem za brusnicu u blizini kioska.

Related  Kajmanski kultivator za jakog domaćina

Zapamtite, dosadni lanac nije samo opterećenje na rukama, nego i na motoru! Ako postoji duga stanka, spremite lanac u ulje.

Lančana lančana lanca – video