Što se razlikuje za travnjak od travnjaka? U kojim slučajevima je bolje koristiti samo vlasulje za travnjak, a kada je bolje kombinirati s ostalim travnatim travom. Koje su prednosti lutnje što vas čini prilikom ukrašavanja travnjaka.

Prilikom izbora travnate trave treba voditi prvenstveno imenovanjem travnjaka. Hoće li se koristiti kao igralište, za sport, ili će postati travnjak koji će ukrasiti vašu dahu. Fescue Fescue je višegodišnja trava koja raste vrlo brzo, ne boji se česte košnje i ima mekane izbojke. Čak i nakon višestrukih obrisa, vlasulja se ne gubi, njezine stabljike ne postaju šupljine.

mačkicaZelena livada za travnjak može biti odličan izbor ako:

  1. Travnjak će se koristiti za ukrašavanje stranice. Fescue vrlo čvrsto zategne tlo u prvoj godini. Svijetla zelena vegetacija izgleda poput pahuljastog tepiha. Ovo je vrlo dekorativna biljka, a koristi ga većina dizajnera za uređenje krajolika, stvarajući travnjake u bilo kojem krajoliku.
  2. Trebate brzo rastu travnjak. U prvoj godini, ako ga posadite u proljeće, jesen će travnjak uživati ​​u gustom zelenilu i svježini. Deset dana nakon sadnje, tijekom zalijevanja, mačevica raste kvalitativno, au mjesec dana dobit ćete pun, gust i sočan zeleni tepih.
  3. Želiš napraviti travnjak između voćnih stabala. Kako bi osigurali da vrt s drvećem ima dobro njegovan izgled, nije bilo potrebno obraditi ili kopati od korova. U ovom slučaju, trebate samo šišanje između stabala.
  4. Planirate imati travnjak više od deset godina. Ako se pravilno brinuti: zalijevanje, košnja, pokošene progrebat, za košenje trave ne mulch tlo, oploditi – travnjak će vam ugoditi više od petnaest godina.
  5. Rijetko se pojavljujete u zemlji. Fescue lako doživljava sušu. Ako travnjak treba biti izgrađen u zemlji, gdje niste stalno, trava će preživjeti dobro za dva tjedna bez zalijevanje. No, bolje je izbjeći takve prekide, budući da vrlo svijetlo sunce može izgorjeti. U takvim slučajevima bolje je oblikovati travnjak u sjeni – to će biti suznije i svjetlije.
  6. Ne želite odabrati biljke za tlo koje imate na mjestu. Fescue nije ćudljiv, a ako plodni sloj ima pješčanu podlogu, trava će i dalje savršeno klijati.

Related  Uzgoj ruža iz ručke: kako to učiniti

Uz sve pluse, očigledni su nedostaci u upotrebi mačja, kao što je mono sjeme,

  1. Fescue ne dopušta gazište. Ako želite aktivno provesti vrijeme na travnjaku, postoje djeca koja se igraju, životinje, ide za piknike – trava brzo će vytopchetsya i ćelav spotova, koji je dramatično pogoršati izgled.
  2. Bolje je proizvoditi usjeve u proljeće, tako da trava ima vremena za korijen, klijati i imati dobar korijen.
  3. Ako tijekom ljetne sezone nije Swath travnjak vlasulje počinju okupljati u malim izbočinama, jer će pali duge mladice bi mulch korijen zona će biti formirana ćelav mjesta.

Korištenje trave travnjaka u travnatim smjesama

Fescue u travnatim smjesama ima različite postotke. Često predstavlja osnovu za takve skupove bilja. Ovisno o vrsti travnjaka koje želite dobiti – dodano je više ili manje. Ako je travnjak je planirana kao mjesto rekreacije, njegov sastav je manja nego da je travnjak se koristi kao ukras u rubnik, kao bend razdvaja različite zone – njegove količine u mješavini za mnogo više od drugih sjemenki. Najčešće je pomiješana s grmljavinom i livadnom travom. U nekim slučajevima, pomiješana je s bjelinom djetelina.

livada divljači kao travnjak

Pravilna briga tko je zalijevanje, sustavno košnja, gnojidba i posebne pripreme, u proljeće i jesen, pružit će priliku uživati ​​u prekrasnom zelenom travnjaka najmanje petnaest godina.

Video savjeti za odabir travnjaka