Vad skiljer sig åt ängsskärning för gräsmatta från andra gräsmattor? I vilka fall är det bättre att använda endast svingning för gräsmatta, och när det är bättre att kombinera det med andra gräsmattor. Vilka är fördelarna med fescue som gör att du väljer ett val i hennes favör när du dekorerar en gräsmatta.

När man väljer gräsmatta bör gräs vägledas främst genom utnämning av gräsmatta. Kommer det att användas som en lekplats, för sport, eller blir det en gräsmatta som kommer att dekorera din dacha. Fescue Fescue är ett flerårigt gräs som växer mycket snabbt, är inte rädd för frekvent klippning och har mjuka skott. Även efter flera svängningar försvinner svängningen inte, dess stammar blir inte prickiga.

svängningsskruvFescue äng för gräsmatta kan vara ett utmärkt val om:

  1. Gräsmattan kommer att användas för att dekorera platsen. Fescue stramar mycket fast jorden i det första året. Ljust grön vegetation ser ut som en fluffig matta. Det här är en mycket dekorativ växt, och används av de flesta designers för landskapsplaner, vilket gör gräsmattor i vilket landskap som helst.
  2. Behöver snabbt växa en gräsmatta. Under det första året, om du planterar det på våren, kommer höstens grädde att glädjas i tätt grönska och friskhet. Tio dagar efter plantering, under vattning växer svängningen kvalitativt och i en månad får du en full, tät och saftig grön matta.
  3. Du vill göra en gräsmatta mellan fruktträd. För att säkerställa att trädgården med träd hade ett välvårdat utseende var det inte nödvändigt att bearbeta eller gräva det från ogräs. I detta fall behöver du bara haircut mellan träden.
  4. Du planerar att ha en gräsmatta i mer än tio år. Om korrekt vård: vattning, gräsklippning, mown progrebat, att klippa gräset inte kompostmaterial marken, gödsla – gräsmatta kommer att glädja dig mer än femton år.
  5. Du ser sällan ut i landet. Fescue upplever lätt en torka. Om gräset behöver byggas i landet, där du inte är permanent, kommer gräset att överleva bra i två veckor utan att vattna. Men det är bättre att undvika sådana avbrott, eftersom en mycket ljus sol kan brinna ut. I sådana fall är det bättre att bilda en gräsmatta i skuggan – det blir juicier och ljusare.
  6. Du vill inte välja växter för marken som du har på platsen. Fescue är inte nyckfullt, och om det fertila lagret har en sandbas, kommer gräset fortfarande att spira.

Med alla plusser är nackdelarna med att använda svängning, som mono såning, uppenbara:

  1. Fescue tolererar inte trampning. Om du vill aktivt spendera tid på gräsmattan, det finns barn som leker, djur, gå för picknick – gräset snabbt vytopchetsya och kala fläckar, vilket dramatiskt förvärra utseendet.
  2. Det är bättre att producera grödor på våren, så att gräset har tid att ta rot, grilla och ha ett bra rotsystem.
  3. Om det under sommarsäsongen är inte Sträng gräsmatta fescue börjar samlas i små knölar sedan fallit långa skott blir att kompostmaterial rotzonen kommer att bildas kala fläckar.

Användning av fasadgräs i gräsblandningar

Svängning i gräsblandningar har olika procentsatser. Det utgör ofta grunden för sådana uppsättningar av örter. Beroende på vilken typ av gräsmatta du vill få – det läggs mer eller mindre. Om gräset är planerad som en plats för rekreation, är dess komposition mindre än om torv används som en dekoration i trottoarkanten, som bandet som separerar de olika zonerna – dess kvantitet i blandningen mycket mer än andra frön. Oftast blandas det med rajgräs och änggräs. I vissa fall är det blandat med klövervitt.

fescue äng som en gräsmatta

Ordentlig vård som vattning, systematiskt klippning, gödsling och särskilda beredningar, på våren och hösten, kommer att ge en möjlighet att njuta av den vackra gröna gräsmattan minst femton år.

Videotips för att välja en gräsmatta