Ove godine imamo dugo očekivani objekt u zemlji – alpski kliznik. Budući da su ga kasno, gotovo prije mrazova, “naseljavanje” biljaka odgodilo se na proljeće. Reci mi, što mogu staviti na alpsko klizanje? Supruga želi nužno barem jednu crnogoricu, i cvjetne grmlje.

alpski kliznikAlpinski brdo popularan je element dizajna krajolika koji sve više i više privlači popularnost. Ne samo da ukrašava mjesto, već i daje prirodan izgled. Različite biljke, od cvjetanja do pokrova na zemlji, okružene stjenovitim stijenama, izgledaju vrlo impresivno, ako ih odaberete i kombinirate ispravno. Prije nego što odlučiš što staviti na alpsko brdo, vrijedi upoznati s općim preporukama.

Neki savjeti o mjestu biljakaplava kelj

Prije svega, za alpsko brdo potrebno je odabrati samo one usjeve koji mogu rasti u lokalnoj klimi. Bolje je da se biljke cvjetnice međusobno zamijene, rastvarajući ih jednu po jednu. Posebnu pažnju treba posvetiti uskim i susjednim bojama. Važno je uzeti u obzir stope rasta, tako da susjedne, više i brzo rastuće kulture ne ugrožavaju kompaktne plantaže “spora” grmlja.

Prilikom sadnje trajnica u slobodnom prostoru između njih, možete organizirati godišnje cvijeće – oni će se sakriti ispod praznog područja, sve dok trajnice ne rastu.

Odličan izbor za alpsko klizanje je patuljasti četinjači. Njihove zelene grane tijekom cijele godine postat će glavni “čip” stjenovitog cvjetnjaka, pogotovo ako se kombiniraju s različitim nijansama (smreke, thuja, čempres).

U intervalima između četinjača može se uzgajati nisko uzgoj usjeva ili sagovi.

Načela plašta brežuljka s biljkama

Odabir usjeva za brdo Alpine, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da neće rasti na ravnoj površini, što znači da će osvjetljenje i vlaga biti neravnomjerno primljeni. Vizualno, brdo se može podijeliti na tri razine: vrh, srednji i stopalo.

Kako bi se osiguralo da svi sadnjaci imaju priliku razviti se, svaki “kat” bi trebao biti popunjen svojim biljkama, na temelju takvih načela:

  1. Na vrhu brijega potrebno je posaditi usjeve svijetloljubičastog tla, koji ne zahtijevaju puno vlažnosti, a kontinuirano cvjetanje osigurava biljke s različitim razdobljima otvaranja pupoljaka. Nije loše kombiniraju se ovdje Iberis i višegodišnji karanfil, puževa timijana i alpine edelweiss.iberisrunolist
  2. Za srednji sloj možete odabrati cvjetove koji vole svjetlost, ali su u mogućnosti rasti i u djelomičnoj sjeni. Od kulture cvjetnice, koje su ugodne za kasno proljeće, to će učiniti phloxes. Lijepo na njihovu pozadinu izgledat će poput pelina Schmidt ili vunenog pročišćivača. Dodaj dodir “zelenila” pomoći će obrieti svojim ukrasnim lišćem. Nije loše korijen na “drugom katu” i različitim lukom, pršutima i geyherom.floksobriettavuneni pročišćivač
  3. Podnožje alpskog klizača treba ostaviti na vlažnost i kulturu koja voli ljude. Ovdje je najbolje posaditi patuljaste četinjače. Lijep izgled i šik rododendroni. Još uvijek na donjemu nizu moţete saditi morske trave saxifrage ili lyatris, dodavajući sjajnu notu.kamenika

Related  Gnojiva školjka od jaja: prijava za rajčice i krastavce

Postoji mnogo načina za stvaranje lijepih kompozicija, glavna stvar je ne pretjerivati, inače će biljke biti pretrpan. Budite kreativni i stvorite svoja remek-djela.

Biljke za alpske slajdove – video