På hösten planterades en körsbärsplommon på dacha med det ovanliga namnet på Julie Rose. Säljaren försäkrade om att sorten är stor och söt. Jag skulle vilja veta mer om denna art. Var god ge en detaljerad beskrivning av sorten av alycha juli ros. Vad är hans utbyte och vinterhårdhet?

cherry-plommonI jämförelse med de vilda, grunda och sura körsbärsplommonets hybridavelsorter är en storleksordning högre. Genom att korsa olika arter har forskare härledas ett plommon, vilket är storleken på deras egenskaper frukt och smak är inte sämre än vår trädgård plommon, medan resistenta mot frost och de flesta sjukdomar. En av de populära företrädarna för stora fruktiga sorter är bara plommon juli steg.

Föräldern till julirosen är Alycha Kuban Comet, som gav henne mest av sina bästa egenskaper, och den kinesiska plommon.

Botaniska egenskaperträ

Beskrivning av sorter av körsbärsplommon Julens ros är värt att börja med det faktum att det är en tidig ort med kompakta träddimensioner. Kronan är rundad och något platta, förtjockningen är medium. Grenarna är placerade horisontellt, grenen svagt, den centrala stammen är jämn. Bladen är stora, i form av en oval, mer än 6 cm lång, med skarpa kanter.

Sorten har delvis självbefruktning.

SmakskvaliteterJuli steg

På mitten av våren är trädet täckt med vita doftande blomställningar, och redan i mitten av sommaren mogna gula med rosa nyansfrukt, täckt med en ljus beläggning. Vikten av en plommon är mer än 30 g, huden är tät, det gulaktiga köttet är surt sött. Skörden mognar ojämnt, frukterna ska skördas i flera uppsättningar.

Benet växer fast i en liten massa, och det är svårt att ta ut det, men det är karakteristiskt för alla typer av körsbärsplommon.

Fördelar med sorten

Trädgårdarna som valde julirullen kommer inte ångra det, eftersom sorten har ett antal fördelar, nämligen:

  • Den första skörden kan försökas efter det tredje året av livet.
  • körsbärsplommon mognar i juni;
  • avkastningen är bra och årlig;
  • plommon är ganska stor för sin art;
  • sorten är resistent mot sjukdomar och frost;
  • Kompakta dimensioner gör det enkelt att ta hand om trädet och skörda.

Related  Kubar från mineralull för plantor

Särskilda egenskaper för att växalandning

Plantera plantor bättre att börja på hösten, lägga till landningspit humus och kalium-fosforgödselmedel. Formning av körsbärsplommon bör utföras på sommaren, förkorta unga långa kvistar. När de växer i norra regioner, ska kronan formas tätare, annars finns det risk för frostskott. 10 år efter planteringen är det nödvändigt att föryngra körsbärsplommon.

Video om att odla en plommon