kål for kålbladDet vanskeligste stadiet i å lage kålruller er å skille kålbladene fra hodet slik at de ikke går i stykker, men de er ikke for myke. Kål for kålruller i mikrobølgeovn er mykgjort nok slik at den kan vikle fyllingen, men den forblir elastisk. I motsetning til standardmetoden med en panne med kokende vann, vil mikrobølgeovnen helt bake bladene og beholde sin styrke.

Oppskriften til mykning av kål i mikrobølgeovnen

Måten å myke kål for kålruller i en mikrobølgeovn er mye enklere enn standardmetoden med kokende vann. I nærvær av en mikrobølgeovn er det ikke nødvendig å spesifikt velge myke varianter, varme en stor beholder med vann og forsøk å motstå riktig tid slik at bladene ikke skiller.

Du kan til og med myke den unge kålen for kålruller i en mikrobølgeovn. I kokende vann koker bladene seg raskt og modnes, mens de bryter hakket kjøtt, i motsetning til den mer moderne måten.

For å forberede kålruller er en kål som veier 1,5-2 kg egnet. Den kan settes direkte inn i ovnen eller pakkes inn i matfilmen.

 1. Før du kan lage kål til kålruller i en mikrobølgeovn, må den rengjøres. Cobs kan forkortes, og de øvre bladene fjernes til de vises rene og ubeskadigede. Resterne kan kastes vekk – de vil ikke være nødvendig for kålruller.fjern de øverste bladene av kål
 2. På undersiden av kålstubben er innsnitt laget med en lang kniv som skiller bladene. Kålbladene er ikke nødvendige for å demontere. Kålbladene for kålruller i en mikrobølgeovn vil myke og blir lett separert. Kniven er forsterket til maksimum, og prøver å ikke skade kålen.kutt en kålkål
 3. Kochan sendes til ovnen i 8-10 minutter og slår den på for maksimal effekt. Det kan også pakkes inn i en plastpose eller matfilm. Bladene vil miste mindre fuktighet ved bearbeiding ved høye temperaturer.sett kålhodet i en mikrobølgeovn
 4. Hvor mange minutter kål for kålruller i en mikrobølgeovn vil bli forberedt, avhenger av størrelsen og antall bladene. Etter 8-10 minutter blir hodet tatt ut av ovnen og skilt fra det av overflatebladene, som hadde tid til å myke. De som holder fast på stubben, forlater.oppvarming av blader
 5. Neste kål skal settes tilbake i mikrobølgeovnen i 5-8 minutter. Etter det kan du fjerne det neste laget av blader, som myker under påvirkning av høy temperatur. Alle blader må ikke fjernes – de minste av dem vil ikke fungere for kålblad. De kan etterlates og legges til en annen tallerken (kok borsch eller stewed kål).fjerntykkelse
 6. Hårde blader kan forbli på bladene. De kan trimmes pent med en kniv og holder den parallell med bordets overflate. Det er viktig ikke å skade arkets integritet, ellers vil en slik due falle fra hverandre.vi rengjør arket

Varm kål etter at du kommer ut av mikrobølgeovnen, er umiddelbart å passere kaldt vann. Så bladene er lettere å skille fra stubben, og i dem kan du umiddelbart vikle hakket kjøtt.

Forbered kål for kålruller i en mikrobølgeovn er mye lettere enn i en gryte med kokende vann. Bladene myke, men forbli fast og elastisk. I den tilberedte parabolen vil deres smak bli følt, men det vil ikke forstyrre smaken av hakket kjøtt. I tillegg sparer denne metoden for å lage kål betydelig tid. Mens kålhodet er slankende i mikrobølgeovnen, kan du raskt fylle de første bladene med hakket kjøtt.

En annen kåloppskrift på kålruller

Kåloppvarming med cellofanpakkerDen enkleste måten å sette kål i mikrobølgeovn i 10 minutter og ikke dekke. Imidlertid foretrekker mange husmødre å bruke en hylse for baking eller å pakke hodet i en plastpose eller matfilm. Dampen fordampes ikke, men forblir i bladene. De blir bakt jevnt og blir myke, selv i midten.

Related  Hvor fort og deilig å lage bokhvete med sopp

Kålkål i en hylse eller film kan også tilberedes i flere stadier, men det er lettere å plassere det i 10-15 minutter ved lavere temperatur. Etter det blir det dyppet i folie i kaldt vann, og når det avkjøles litt – begynner å analysere bladene. Alle striper fjernes med en skarp kniv, slik at de ikke ødelegger smaken av den tilberedte parabolen. Imidlertid kan bladene forsiktig slås av, mens det er viktig å ikke skade dem.

Hvordan velge en kål?

Velg kål for kålrullerHvis du velger kål for kålruller og kok den i kokende vann, må du vite noen finesser. Formen, størrelsen, fargen på bladene, og også strukturen av vegetabilsk materiale. I en mikrobølgeovn kan du lage kål slik at det er praktisk å vikle hakket kjøtt. Men hvis du følger rådene fra erfarne husmødre, blir det enda enklere å lage kål:

 • Hodet skal ikke ha en runde, men en langstrakt form – med slike kålblader blir mye lettere separert;
 • Kål skal ha store ark – hvis de er små, vil de være vanskelige å bryte hakket kjøtt, og kokeprosessen vil ta lang tid.
 • Bladene skal være lyse (hvite med grønn fargetone), uten svarte flekker, tårer og lesjoner, tegn på sopp eller mugg;
 • separate blad skal være tette, tykke og elastiske, ellers vil de raskt rive, og fyllingen i dem kan ikke pakkes inn;
 • forkjølelseskål er ikke bra, det kan sys med kjøtt og for kålruller for å få et annet hode.

Kålbladene kan myknes ikke bare i kokende vann eller i mikrobølgeovn. Kald har en lignende effekt.

For å starte, må du fryse hele hodet, og deretter få det ut av fryseren og tine ved romtemperatur. Etter behandling av kål kan det imidlertid kun brukes til å tilberede kålruller og kan ikke lagres selv i frossen form.

Related  Innkjøp av fruktdrikker uten juicer: eplejuice hjemme

Forbered kål for kålruller i mikrobølgeovn for mykgjøring – dette er den enkleste måten. Til og med en nybegynner elskerinne kan klare forberedelsen av parabolen i henhold til denne oppskriften. Bladene er myke og elastiske, de holder formen godt og ikke la kålrullene falle fra hverandre.

To måter å tilberede kål til kålruller – video