Tørket auberginer - utmerket høst for vinterenMange høst tenker på hvordan å holde eggplantene til vinteren. De høstes på forskjellige måter: i form av bevaring, eggplantkaviar, fryser de til og med. En mindre sjelden måte å tilberede eggplant på, tørker, selv om en stor mengde næringsstoffer lagres i grønnsaken. I vårt land er denne metoden for høsting av “blå” ikke så vanlig, men i Tyrkia eller Italia kan tørreste auberginer alltid finnes i butikkene.

Tørk auberginerne i tillegg til gulrøtter, grønnsaker av dill og persille kan være i forhold til en byleilighet. Denne prosessen er ikke komplisert, og alle kan velge den mest praktiske metoden for å tørke “blå” for seg selv.

Hvordan tørke aubergine?

Spis aubergine i en byleilighetFor tørking er bare modne auberginer egnede, uten skade og tegn på forfall. Det er ønskelig å velge frukt med en tynn hud, og i overmoden papirmasse blir harde, store frø, så disse er ikke egnet for aubergine tørking i vinter.

Fra eggplanter kan du lage tørket billets med forskjellige smaker, ved hjelp av spesielle marinader og krydder for dette. Om ønskelig kan gourmeter lage tørrede auberginer med bacon smaken, og om vinteren serveres fint halm som en matbit.

Før matlaging skal tørkede auberginer bli gjennomvåt i vann og deretter kokt som sopp.

Tørket auberginer “kjøtt”

Tørket aubergine kjøtt4 småfoster eller 2 store skales og kuttes i tynne strimler. For enkelhets skyld bruker de en skarp kniv eller bruker en spesiell dyse på vegetabilsk frø. Hvis eggplantet er veldig stort, kan stripen ytterligere kuttes i 2 eller 4 stykker.

Nå trenger vi å forberede marinade, som i en separat bolle blande en halv kopp av olivenolje, en tredjedel kopp soyasaus eller eplecider eddik, 2 spiseskjeer honning, en kvart teskje cayennepepper og en teskje av paprika.

Tilberedte eggplanter helle marinade og la i 2 timer. Deretter dyppes stripene med et papirhåndkle og plasseres i en elektrisk tørketrommel. Ved en temperatur på 40 grader tørkes eggplantestrimlene i ca. 24 timer. Tørrede eggplanter er klare når de har en karakteristisk crunch.

Related  Vare for vinteren: kirsebær i sin egen juice

Sure auberginer “som sopp”

Tørket eggplanter som soppFor å smake eggplanter tilberedes til vinteren, ligner det meget på sopp, og utseendet er noen ganger misvisende.

For denne metoden for tørking er bare unge eggplanter egnet, som inneholder et minimum av frø. De vasket fruktene blir rengjort og kuttet i tynne sirkler. Blankene er forsiktig gjenget og legges lavt på bakkebrettet.

Hvordan tørke eggplant i dette skjemaet? Just. Ovnen er oppvarmet til 160 grader, og eggplantet holdes i ca 10 minutter, ikke lenger. Deretter tas små eggplanter ut av ovnen og henger på et tørt sted for endelig tørking.

Tørr aubergine skal helles i glassvarer eller vevposer.

Saltet soltørret aubergine

Tilberedning av aubergineEggplanter kan tørkes med foreløpig matbehandling. Skalede frukter blir kuttet i ringer av middels tykkelse og sprinklet med salt, etterlatt dem i 15 minutter. Dette er den vanlige måten å fjerne overflødig bitterhet fra massen.

Deretter vaskes eggplantringene i vann og plasseres i kokende vann i 5 minutter. Varme ringer overføres til kaldt vann og er allerede avkjølt, de kastes tilbake på en sik for å dekke overflødig vann.

Ferdig tørket aubergineDeretter legges eggplanter ut på et bakeplate og sendes for å tørke i ovnen, slikke dem i 5 timer ved en temperatur på 60 grader.

Til forbruk blir slike tørke auberginer gjennomvåt i vann, hvorpå de er stekt.

Hvordan tørke eggplant i en elektrisk ovn eller ovn?

Auberginer kan tørkes i en tørketrommelHvis huset har en elektrisk tørketrommel, vil det ikke være nok nok tilstrekkelig tørket auberginer. I instruksjonene til den tilsvarende enheten er det detaljert informasjon om metoden, temperatur og tørketid.

I ovnen tørkes eggplanter litt annerledes. Først må du forberede frukten, som de vasker, tørk med et håndkle og trim stammen. Deretter kuttes “blå” i samme tykkelse i skiver. Det er viktig at billetten tørkes jevnt under tørking.

Related  Hvordan lagre en melon i lang tid uten tap av nyttige egenskaper

Eggplanteskiver legges ut på et bakeplate slik at de ligger fritt på hele overflaten. Ovnen er forvarmet til 200 grader og en bakeplate er plassert i den. Etter en time med tørking reduseres temperaturen med halvparten og holdes i ytterligere 4 timer.

Hvordan oppbevares auberginer, tørkes i en elektrisk tørketrommel eller en ovn? Det er best å sette dem i en glassbeholder under lokket, som vil bevare den naturlige smaken. Hvis tørre eggplanter blir lagret i vevposer, holdes de borte fra de lukte produktene.

Soltørrede auberginer

Aubergine, tørket i friluftSom i de tidligere tørkemetoder må eggplanter være tilberedt – grundig vasket og tørket. Kjøttet er skåret i tynne strimler (stammen er fjernet) og lagt ut på et bakeplate slik at skiverne ligger, ikke berører hverandre. Et brett er plassert på et sted som er beskyttet mot solen, der det ikke er noen utkast. For jevn tørking skal eggplantet vendes, og tørkeprosessen i seg selv tar omtrent 5-6 dager. For å unngå støv og annet søppel under tørking, er bakeplaten dekket med gasbind i ett lag.

Aubergine kutting for tørking

Metoder for å kutte eggplanter før tørking avhenger av hvilke retter som skal tilberedes fra en slik billet.

 • Kutt i kuber.
  Hvis om vinteren du skal lage kaviar eller stuing av tørket aubergine, blir fruktene for tørking kuttet i små terninger. Dette emnet tørker godt ved romtemperatur i 3-4 dager. Hurtig tørking vil være i ovnen, som tar bare 4 timer.
 • Aubergine halm.
  Dette er den optimale formen for aubergine for salater og supper. Renset aubergine rist med store åpninger, og den resulterende masse er spredt i et tynt lag på en ren klut eller papir. Oppbevar dette blankt i vevposer vekk fra produkter med sterk aroma.
 • Tørkingshalvdeler av aubergine.
  I Tyrkia og Italia brukes denne typen aubergine til å fylle fyllinger. For tørking kuttes kjøttet fra hver halvdel, og etterlater en vegg 0,5 cm tykk.
 • Tørking hele aubergine.
  I så fall bruk små frukter som holdes i friluft i lang tid. En godtørket aubergine inni med risting kan høre lyden av frø.

Related  Delikate oppskrifter til vinteren: pæresaft gjennom en juicer

Tørr aubergine til vinteren – video