aromatisk vitaminkvote fra kvedeBlant vinteren vil du alltid skjemme deg selv og kjære med noe som minner deg om sommeren og velsmakende. Prøv å lage en quince syltetøy. Denne duftende og søte billetten vil ikke bare lyse opp solen, men vil også styrke immuniteten, berikke kroppen med vitaminer og andre nyttige stoffer, som er mange i kvede. Japansk kvede, eller chanomeles, inneholder en rekordmengde ascorbinsyre. Ikke rart at denne frukten heter den nordlige sitronen. Sorbenten gir moden frukt en sterk sur smak. Derfor er frukten av chanomeles sjelden spist rå, vanligvis blir de tilberedt med tilsetning av sukker, og kirsebær syltetøy regnes som en av de mest delikate desserter.

La oss vurdere noen varianter av forberedelsen.

Hvordan lage en kvede for syltetøy

forberedelse av frukt for syltetøyFrukt av noe kvalitet, til og med litt foreldet, er egnet for høsting. Det viktigste er at de er fullt modne. Så kvitten vil fullt ut avsløre sin smak. Frukt vasker og børster fleece på huden. Det antas at det kan irritere strupehodet og stemmene. Frukt tørr, del i fire deler og trim de skadede stedene.

Ivovy syltetøy uten peeling vil vise seg mer homogen, og med en peeling vil spare mer vitaminer.

samle frø av kvedeKvartals frukter skal rengjøres fra frø og frøkamre, skyll igjen med rent vann og la avløp. Nå er vår kvede klar for videre behandling.

Quince quince i multivariate

syltetøy fra kvede i multivarkNå har hver travle husmor en multivark, noe som sparer tid og gjør livet enklere. La oss prøve å lage syltetøy fra kvitten i den. Vi trenger følgende produkter:

 • kvede – 1 kg;
 • sukker – 0,5-0,75 kg;
 • vann – 0,5-0,75 liter.

Sukker i syltetøy er satt på vilje. I forholdet mellom en og en, blir syltetøy perfekt lagret i leiligheten. Hvis du legger en mindre, er det bedre å rulle i små krukker og oppbevare i kjøleskapet, fordi emner med en liten mengde konserveringsmiddel kan miste med tiden.

Fremgangsmåte for fremstilling:

 1. Fyll skålen til multivarker med vann og sett manuell modus eller “Multi-cook” til en temperatur på 160 ° C.
 2. Mens vannet koker, kutt kvittenkvarteret i flere stykker.bryg jam i multivarket
 3. Fyll frukten i kokende vann og kok i en halv time.
 4. Tøm vannet, la frukten renne og veie dem.
 5. Overfør dem tilbake til multivarket og legg til så mye sukker som fruktvekten veier.
 6. Kok opp syltetøyet i ytterligere 40 minutter ved en temperatur på 130 ° C.
 7. Mens massen koke, steriliserer rene krukker i ovnen eller dampen.
 8. Ordne syltetøyet fra kvitten i multivarket på bankene og ukuporitten.

Quince inneholder mye geleringsmiddel – pektin, så häll alltid varmt syltetøy. Etter kjøling vil massen bli mye tykkere.

Oppskrift med kjøttkvern

syltetøy fra kvede gjennom kjøttkvernHvis du ennå ikke har kjøpt en multivariate, vil prosessen med å forberede en vinterdelikatesse ta litt lengre tid. Men mengden av ferdigproduktet vil ikke bli begrenset av skålens størrelse. La oss prøve å lage syltetøy, hakke frukten på forhånd i en kjøttkvern. En trinnvis oppskrift vil bli forsynt med bilder, og så blir syltetøy fra kvitten oppnådd, selv fra den mest uerfarne elskerinne.

Related  Hemmeligheter for å lage maisgrøt i en multivariate for de som ønsker å gå ned i vekt

Denne metoden har en ny fordel – huden etter at kjøttkvernet ikke har følt seg i det hele tatt, så det er bedre å ikke kutte det.

I tillegg til kvede og sukker trenger vi litt sitronsyre og kanel om ønskelig:

 • kvede – 1 kg;
 • sukker – 0,75-1 kg;
 • sitronsyre – ¼ ts;
 • kanel – å smake.

Hvis du vil spare maksimalt vitamin C, gni fruktene på en plastrist.

For å få syltetøy fra kvitten, pass gjennom kjøttkvernet de tilberedte fruktene og fyll massen med sukker. La det stå i flere timer for å la kvitten få juice.hoppe over kvede gjennom kjøttkvern

Deretter setter kasserollen på ovnen for sterk varme og kok i ca 40 minutter, rør med en skje og ta av skummet.fyll med quince sukker

brygge syltetøy fra kvede

Når væsken fra skjeen begynner å strekke en tråd, og ikke å dryppe, tilsatt sitronsyre og kanel, bland og slå av. Varm masse spredes i steriliserte bokser og rulle.

De mest passende retter for å lage syltetøy fra kvede er emalje eller rustfritt stål. Aluminiumbruk er uønsket.

Video oppskrift på duftende dessert

Gem fem minutter

syltetøy fra kvitten fem minutterOppskriften passer for elskere av frukt te, paier og ostekaker. Alle nyttige stoffer i syltetøy-pyatiminutke av kvede er bevart, så for å bekjempe forkjølelse adskiller flere bokser ikke.

For å forberede denne tidlig modne desserten, blir den tilberedte frukten malt og dekket med sukker i ett-til-ett-forhold og forlatt i flere timer, slik at kvitten gir juice. Deretter legges massen på en sterk brann, kokes raskt og kokes i fem minutter, omrøres konstant. Brann slås av og la syltetøyet stå på ovnen til det er helt avkjølt. Deretter gjentas prosedyren to ganger. Klar syltetøy helles over bokser og forsegles. Å holde en fem minutters behandling er bedre på et kjølig sted.

Denne oppskriften har mange varianter – for enhver smak. Her er de mest vellykkede av dem:

 • I prosessen med forberedelse setter de bare halvparten av sukkermormen. Den andre halvdel er erstattet med honning, som bare legges til etter at blandingen er avkjølt;
 • på slutten av matlaging syltetøy sesong med en av krydder – kanel, kardemomme, muskatnøtt;
 • For å få en rik smak for kvede, legg til epler, sitroner, tørkede aprikoser, gresskar, appelsiner eller skrellede og hakkede valnøtter.

Related  Høsting av drueblad for dolma: salt, marinere, fryse

Nå vet du et par oppskrifter, hvordan du lager en kvede syltetøy.

Den resulterende desserten er perfekt for å fylle i søte paier og ostekaker. En tykk gult syltetøy i en vakker vas vil fylle huset ditt med sommer smaker og gjøre vinteren familien te drikker spesielt oppriktig og glad.