Søt duftende fruktPasserer en og en halv time og sammenbruddet av meloner og vannmeloner på markedet forsvinner. Hvordan lagre en melon hjemme i en frisk tilstand, er det mulig å finne et sted for denne duftende frukten i en byleilighet? Disse spørsmålene er av interesse for elskere av ferske råvarer. En gammel opplevelse av melonavlere og ny teknologi tillater bruk av melon til februar. Det finnes flere påviste måter å lagre en delikat, aromatisk melon på, for å tilfredsstille kjære med en fersk skive om vinteren.

Forbereder meloner til oppbevaring

Forbereder meloner til oppbevaringFor å prøve en moden aromatisk melon blant vinteren, er det nødvendig å oppfylle en rekke forhold:

  • velg fruktene av visse varianter;
  • tilbringe riktig rengjøring:
  • velg instanser for lagring riktig.

Den mest tilpassede til langsiktig lagring av meloner Gulab og Torpedo, ifølge lokal Mirzachul. For lagring velges fruktene umodne. Men duften fra melonen bør allerede gå. Grønne frukter får ikke smak, ødelegge. Velg grønnsaker uten den minste ekstreme feilen i overflaten. Mørke flekker er tegn på indre forfall. For myk nese vil fortelle om overkjøttet, som ikke er gjenstand for lagring. Sprekker, bukser, riper bør ikke være.

Den valgte frukten er revet fra creeper, og etterlater en hale på ikke mindre enn 3 cm. Rengjøring skal utføres i skyløst vær. I solen står meloner i flere dager, snu dem ved en annen side under solen for bedre oppvarming. I løpet av tiden for å være på sengen, oppnår frukten egenskapene som er nødvendige for lagring.

Slik holder du en melon for vinteren

En måte å lagre melon påDet er en grunnregel for melonavler. Hvis en melon må lagres i flere måneder, så er den ferdig på høststedet. Varene sendes til salgsstedet etter lagring. I de sørlige republikkene er det arrangert adobe rom med en veggtykkelse på ca. en meter. Det hele om sommeren 10-13 grader av varme, om vinteren ca 2-6 0. I denne melonen er fruktene av vintervarianter bevart til våren.

Related  Drue syltetøy – oppskrifter med duften av sommeren

Fuktighet i rommet bør ikke være mer enn 80%, ellers er utseendet av rot uunngåelig. Behov og ventilasjon. Men viktigst av alt, melon skal lagres separat fra andre grønnsaker, da det absorberer lukt, og epler akselererer modningen av massen.

For bevaring er hver frukt arrangert i et separat vevet rist og suspendert slik at gresskaret ikke berører hverandre og veggene. En gang i måneden blir frukten revidert, kaste med eventuelle feil. Mørket kjøtt er umulig, det blir giftig.

Skadede frukter blir tatt til sideHvordan holde en melon for vinteren i fravær av et spesialrom? En annen måte er å legge frukt på et mykt søppel på hyllene i kjelleren. I dette tilfellet bør meloner ikke røre hverandre og strukturer. I en liten mengde lagres gaver i trebokser på en seng av sand, ren sagflis eller aske. I en slik beholder er frukten dekket med en halv myk komposisjon, og stiller seg vertikalt, pedunen ned. Før bokmerket, har halen allerede falt av, det gjenstår en liten flekk som kan være godt jordet eller dekket med parafin.

Lagring av melon i en boks med sagflisSlike bokser kan lagres bare vekk fra poteter, ellers melon vil trekke jordaktig lukt. Duften vil forsvinne. Fra boksene blir fruktene nøye utvunnet og inspisert hver måned. I tillegg til de eksisterende varianter av lang holdbarhet i midtbåndet har det oppstått et nytt utvalg av glatt gulmelon som veier opp til 4 kg. Tidlig modenhet, høy smak og utmerket holdbarhet er karakteristisk for den nye sorten gule kanariske.

Gul kanariske kan ligge mer enn en månedI forhold til en leilighet på en balkongdør kan frukten ligge en måned. Sen-modnesorter Zimovka og Bykovchanka er usannsynlig å vokse i midtbeltet, men i varme områder ligger de ca 6 måneder. Disse varianter har en sterk skorpe og et høyt innhold av pektin.

Related  Å hjelpe hver vertinne – oppskrifter av syltetøy fra epler

Det er en indikator på å holde kvalitet fra øyeblikket å høste frukt fra meloner:

  • lav holdbarhet er mindre enn 15 dager;
  • liten leaved – opptil 30 dager;
  • mellomstore – opptil 60 dager;
  • lezhkie – opptil 90 dager;
  • veldig lezhkie de som er lagret i mer enn tre måneder.

Hvordan holde en melon i leiligheten?

Lagring av melon i suspendert tilstandNoen ganger i leiligheten holdes fruktene i en suspendert tilstand i utstyrte skap med et spesielt mikroklima. Problemet med lagring i noen dager er ofte et problem. I romforholdene med skygging lagres hele intakt, moden melon i 2 dager. Samtidig bør det ordnes på et mykt søppel i den kuleste delen av leiligheten. Hvis fosteret ikke er helt moden, vil det ta en uke. På graden av modning vil tipset fortelle om det er elastisk, så kjøttet er fortsatt fast. Den sterke duften som kommer fra fosteret, snakker om dens modenhet.

Mange husmødre modne tomater lagres i kjøleskap, og lurer på hvorfor tomatene forandret smaken, ble fibrøs og vassen. Det samme skjer med melon, men ikke så merkbart.

Det er en liste over produkter som kan lagres i kjøleskapet. Det finnes ingen meloner i denne listen. Det vil si at frukten, til og med kuttet, bedre bevarer smaken og aromaen i romforholdene. Sødt kjøtt fremmer imidlertid forplantningen av skadelig mikroflora på den eksponerte overflaten. Hvor mye du kan lagre en kuttet melon i kjøleskap er lett. I en spesiell beholder med forseglet lokk kan du ikke lagre mer enn 2 dager. Hvis fosteret er ubeskadiget, er det på den nederste hylle i grønnsaksavdelingen i mer enn en uke.

Lagring av melon i hermetiske fartøy i kjøleskapetDet er nødvendig å huske hygiene. Alle produkter i kjøleskapet skal oppbevares i en forseglet pakning. Dette vil bevare den individuelle smaken av hvert produkt. For dette formål produserer industrien beholdere av forskjellige volumer med tette deksler. I slike beholdere er lagringen av forskjellige halvfabrikata veldig praktisk.

Related  Oppskrifter av frukt til vinteren: konservering av pærer i egen juice

Før du lagrer grønnsaken, vask den.Før du legger i kjøleskapet melon grundig vasket med en pensel ved hjelp av enkel husholdningsåpe. Etter dette dreneres produktet inn i en sengetøy og legges i en spesiell beholder. Kan jeg holde en melon i kjøleskapet i lang tid? Holdbarheten til meloner i kjøleskapet kan ikke forlenges, siden etylen dannes i moden masse ved lav temperatur, blir frukten uegnet til mat.

Kutte melon lagret bare 2 dagerLangsiktig oppbevaring av frossen masse i form av skiver eller kuler vil gi en variasjon i vintermenyen. I dette tilfellet bevares de fleste av de nyttige elementene.

Melon for lagring – video