ferdigvin fra syltetøyVed begynnelsen av en ny sommersesong på hyllene i kjøleskapet forblir ofte krukker i fjorårets syltetøy. Ikke rush for å bli kvitt det, fordi du kan lage vin fra en syltetøy som allerede har mistet sin smak og smak. I stedet for smakløs søthet får du et fullverdig produkt – en hyggelig hjemmelaget vin som vil varme og huske husstanden. La oss dele en enkel oppskrift av hjemmelaget vin fra syltetøy.

En enkel tradisjonell måte å lage vin på

hjemmelaget vin fra syltetøyDet er nødvendig å forberede:

  • en boks på 3 l;
  • et stykke gasbind for filtrering og en trakt;
  • en hanske kjøpt i et apotek, eller en septum;

Banker for vin fra syltetøy skal steriliseres med all mulig omhu. Vask dem med brus, hell deretter kokende vann eller bruk en annen praktisk metode for deg.

ingredienser:

  • 1 liter gammel syltetøy;
  • 1 liter kokt kjølt vann;
  • 10 – 150 g rosiner eller friske drue bær;

Det er mulig å legge til sukker hvis syltetøyet er surt. Når derimot søttes, er det nødvendig å legge til vann. Eksperter bestemte seg for at det optimale sukkerinnholdet i wort ikke skulle være høyere enn 20%.

Rosiner eller bær av druer blir tatt bare uvaskede! Ellers vil gjærsvepp som lever på overflaten, gå tapt. Ikke bruk rosiner, pakket i poser, klar til umiddelbar bruk.

Denne oppskriften på husvin fra syltetøy gir ikke bruk av tørr gjær, med dem får du en helt annen drink. Gæringselementet i vår guide er rosiner eller druer.

Teknologi for forberedelse

Prosessen med å lage vin fra syltetøy kan deles inn i to hovedfaser. hvor den første innbefatter en primær fermentering, og den andre omfatter filtrering av drikken og sedimentering av den for å oppnå styrke og gjennomsiktighet.

Related  Oppskrifter for å lage en deilig saute av eggplant

Trinn 1

Tilberedning av mos fra syltetøy, vann, sukker og rosinerFyll en tre-liters krukke eller flaske med syltetøy, vann og bær (rosiner eller frisk), rør til homogen. Friske knuste bær. Dekk glasset med gasbind og legg det på et mørkt og varmt sted (minst 20-25 grader). Hvis du ikke på en pålitelig måte kan beskytte mot lys, kan du pakke krukken med en tett klut.

Du kan bruke fjorårets høsting av alle bær og frukt, det er ønskelig å ikke blande dem, slik at vinen har en viss smak.

Hold i fem dager, daglig blanding med en treskje med et langt håndtak. Hvis det etter 20 timer eller tidligere er tegn på gjæring: (sur lukt, skum, hissing), så går prosessen med å lage vin fra den gamle syltetøy normalt.gjæring av urte

Fem dager senere er det på tide å gripe inn: separer flytende mos (tette, ikke oppløste partikler), filtrer væsken gjennom gasbind, brett i flere lag og hell i en ren krukke, steriliseres også grundig. Sørg for at minst 25% av volumet er igjen i krukken, dette er nødvendig for skum og karbondioksid produsert under gjæring.

På halsen på potten stramt på en gummihanske, først å lage en punktering i en av fingrene. Hvis gården har en vannfelle, bruk den til å lage vin fra syltetøy hjemme.

For å ikke bryte tettheten av innholdet i krukken, stram nakken over hansken.

Hva om hansken ikke er oppblåst i 4 dager? Sjekk om de nødvendige vilkårene er oppfylt: temperaturen i rommet hvor drikken modner, stramt lukking av boksen. Kanskje det vil være mer pålitelig å forsegle leddene av gummi og glass.

 Trinn 2

gjæring av urteVi forlater krukken i fred i lang tid: Fra 30 til 60 dager, igjen i varme og mørke, følger vi gummihanskens tilstand. Når den til slutt synker (eller tilsvarende, den hydrauliske tetningen “beroliger”), er gjæringen over. Drikkene lyser, sedimentet falt til bunnen.

Related  Fordeler og skade fra bruk av honning fra løvetann

gjæring avsluttetForsiktig fusjonere den resulterende vinen uten å påvirke sedimentet, for det er bedre å bruke et fleksibelt rør, fra settet til medisinsk dropper. Hvis det smaker sur, legg til litt sukker. Nå kan du hente væsken i rene flasker, tett kork og rengjør i kjøleskapet. Som et resultat får vi styrken på drikken fra 10 til 13 grader.

Du kan brette glassene i 2 – 3 måneder. Hvis et bunnfall oppstår under modning, bør vinen helles på nytt i en ny beholder. Sediment kan gi en bitter smak. Denne vinen beholder sin kvalitet i 2 – 3 år når den er lagret i kulde.

pumpe ut ferdigvin fra syltetøyDen ovenfor beskrevne fremgangsmåten vil også fungere i tilfelle at syltetøyet har gjært. Vi gjentar med sourmassen alle de samme operasjonene, vi holder de samme proporsjonene i forhold til kokt vann og rosiner. Den eneste forskjellen er at 1 glass sukker er tilsatt. På slutten av fermenteringsprosessen blir drikken også gitt tid til å modnes i kjøleskapet. Men praksis viser at det er nødvendig å motstå det på et kjølig sted for litt lenger, minst 3 måneder.

Hvordan lage vin raskt fra syltetøy hjemme

rask forberedelse av vin fra syltetøyFor den utålmodige, vil vi sitere den “palliative” versjonen av oppskriften på vin fra syltetøy. For 1 liter av det gamle produktet, tas 2 ganger mer vann: 2 – 2, 3 l., En håndfull rosiner. Men avgjørende er tilsetningen av 10 g tørr gjær.

Teknologi for forberedelse:

  1. Vi kobler vann med syltetøy og kokes. Denne blandingen skal være veldig søt.
  2. Avkjølt væske må filtreres, filtrere gjennom osteklange, hell i en stor flaske.
  3. Fortynn gjæren i et lite volum av blandingen og hold den i varmen i 20 minutter. Legg deretter dem i hovedvolumet, bland godt. Flasken skal fylles omtrent på “kleshengere”, men ikke under strengen.vandrer vin fra syltetøy
  4. Nå trenger du en vanntetning med en slange, legg i en flaske med vann. Denne enheten er plassert der den er mørk og varm (minst 25 grader).

Related  Koking i hjemmelaget sennep fra pulver

Etter 2 – 3 dager fortsetter gjæringen, kan du observere bevegelsen av bobler av karbondioksid. En uke senere kan vinen allerede smakes, den skal være søt og sur og litt luftet. Det er fortsatt å kvitte seg med sedimentet – hell i rene flasker, legg til hver få rosiner, og send til kjøleskapet. Bare en eller to dager. Deretter kan du behandle deg selv. Minus en – den vin som er tilberedt på denne måten, vil ikke beholde sine kvaliteter for lenge.