vin fra eplejuiceApple – den vanligste og lett tilgjengelig frukten (og for eiere av sin egen hage er også gratis). Den har en nøytral, men ganske uttalt sød og sur smak. Hvis det ikke er mulig å holde frukten i sin naturlige form, vil en god løsning bli tilberedt vin fra eplejuice, som du kan spise når som helst på året. Slik lager du eplevin hjemme og ikke angre på oversatte produkter: bevist oppskrifter av universell drikke.

Utstyr for å lage vin fra epler

For å optimalisere produksjonen er det nødvendig å forberede det nødvendige utstyret på forhånd, inkludert:

  1. Kraftig juicer. Det beste alternativet – auger, fordi det gir deg mulighet til å “plukke opp” frukten fra den maksimale mengden juice. I mangel av en skrue eller til og med en tradisjonell juicer med en sentrifugeteknologi, kan du bruke en rifler.
  2. En beholder der vinen senere vil gjære (en stor krukke, en krukke, en flaske).
  3. Den endelige beholderen som er nødvendig for modning av vin og dets arkivering (det beste materialet til slike formål er glass).

Hvordan lage hjemmelaget vin fra eplejuice: steg for steg oppskrift

Vi tilbyr en enkel oppskrift på husvin fra eplejuice, som inkluderer et minimum av tilpasninger, ingredienser og arbeidskraft.

Det første du må starte er å forberede epler. Det er tilrådelig å sortere ut høsten, etterlater saftig, moden frukt. Du kan til og med ta litt ødelagte epler, klippe av den skadede delen. Ideelt sett bør de vaskes, men oftest er det nok å tørke med en ren klut eller en pensel med stive børster, og fjerne små rusk og smuss. Pass på å kutte ut kjernen og fjern frøene. Men hvis du vil ha din hjemmevin fra eplejuice til å ha en original, knapt merkbar bitterhet, kan du forlate frøene.rene epler kuttes i stykker

Related  Jam fra et gresskar – en glede fra en skje

Den andre fasen av prosessen er behandling av epler. Som nevnt ovenfor kan du gjøre dette med en juicer eller en rifler. Det første alternativet er å foretrekke, fordi etter at riveren forblir våt kake, som må presses.klem juice fra epler med en presser

Den tredje fasen – vi henter den resulterende saften i en tidligere forberedt beholder og la den brygge i flere dager (optimalt – minst tre). I løpet av denne tiden forvandler den naturlige gjæren som er til stede i epleskinnet massen til en masse og direkte juice.rør mosen hver dag

Formet på den tredje dagen av gjæring, bør massen fjernes fra overflaten av saften. Den enkleste måten å gjøre dette på er med en sik eller en gasbind. For å forhindre forsuring og styrke gjærarbeidet, minst en gang om dagen, bør massen blandes.spenne mosen

Den ideelle temperaturen for gjæring er innenfor 22 grader. Samtidig bør vinen lagres i et mørkt rom som ikke involverer direkte sollys.

Det fjerde stadiet er å forbedre smaken ved å legge til sukker. Konsentrasjonen avhenger av det optimale nivået av søthet som du foretrekker. Det er to typer viner fra eplejuice: bord og semisweet. Andelen er som følger: per liter tørr vin trenger du 200 gram sukker. For dessertvin vil du trenge dobbelt så mye (400 gram for samme 1 liter).tilsett sukker

Det neste trinnet i fremstillingen av vin er dens forsegling. Den resulterende mengden juice skal helles i en beholder egnet for gjæring. Det kan være en glassflaske eller en tre fat. Du kan fylle det opp til maksimalt 80% av totalen – for de resterende 20% vil bli tildelt gass og skum.

vann gate kretsIkke konsentrere gasser, da dette kan føre til en eksplosjon. Du kan trekke dem ut på flere måter:

  • ta et lite rør, sett den ene enden direkte inn i fartøyet, og den andre festes til åpningen i tankens lokk;
  • hvis en flaske brukes som et fartøy, så på halsen er det mulig å trekke en vanlig medisinsk hanske, som først må gjennombores med en nål over hele området;
  • Du kan også kjøpe spesielle plasttips.bruk av plast tips

Related  Tilberede en deilig bønner i tomat til vinteren

I dette tilfellet er det svært viktig å ikke innrømme oksygenstrømmen innover, ellers istedenfor vin fra eplejuice vil vi få eddik. Det er ønskelig å beholde beholderen med fremtidig vin “leke” i 30-45 dager. Etter denne tiden må den ferdige vinen filtreres, skille seg fra sedimentet. For å gjøre dette blir det hellet fra et annet fartøy som tidligere er sterilisert. Profesjonelle bruker til slike formål spesielle rør som ligner en sifon. Med deres hjelp kan du helt fjerne kjøttet. Etter de utførte prosedyrene blir vinen igjen fjernet til det mørkede stedet i minst 2 måneder. I løpet av denne tiden danner drikken fullstendig sin egen smak og “rekkevidde”. Om nødvendig kan den filtreres en gang til.

Hvis du ikke vet hvordan å gjøre vin fra eplejuice mer uttrykksfulle i smak, vær så snill å bruke krydder når du serverer den på bordet. Den nøytrale smaken av epler passer perfekt til kanel og anis. De kan legges til varm vin, og øker smaken av honning.

Til tross for lengden av prosessen og visse manipulasjoner, gjør det tilberedt vin fra eplejuice hjemme, du kan nyte en fantastisk drink, som ikke inneholder kunstige farger og smaker.

Hjemmelaget vin fra eplejuice: nyttige tips

epler for vinFor å gjøre det ferdige produktet perfekt, vil nye profesjonelle dra nytte av følgende faglige anbefalinger:

  • Når gjæringen er svak, kan naturlige rosiner brukes som naturlige forsterkere;
  • For å oppnå en rik palett med vin i den grunnleggende oppskriften kan du inkludere pearsaft, appelsin eller askebær. Spesielt lys smak oppnås når en kombinasjon av eplejuice og solbærjuice;
  • Selv etter langvarig gjæring, inneholder eplevin en ekstremt liten prosentandel av festningen. Styr denne indikatoren ved å legge til ren alkohol eller vodka til det. Deretter bør vinen infunderes i minst 10 dager.

Related  En uvanlig kombinasjon: syltetøy fra kucus med tilsetning av sitron og oransje

Oppskrift på vin basert på eplejuice og sitron

hjemmelaget eplevinFra den ovennevnte teknologien er denne oppskriften forskjellig bare ved tilstedeværelsen av en liten mengde sitronsaft. Når du lager vin til den resulterende eplesaften, må du legge til squeezed sitronsaft i forholdet: 1 liter eplejuice 1 sitron. Teknologien i seg selv endres ikke. Denne vinen er perfekt for sommervarmen – kjølt, den slukker perfekt tørst.

Videooppskrift på dessert eplevin