unike syltetøy fra løvetannJam av løvetann – en tykk, duftende, som om konsentrert solstråle i en krukke. Med ankomsten av kaldt vær når vinduene regn eller yr lyutuet vinter snøstorm, er det ingenting bedre enn en kopp varm te med litt sukker denne desserten med, husker de varme sommerdager og får en del av godt humør og helse.

For å forberede en syltetøy av løvetann blomster for vinteren, trenger du ikke å være eier av din egen hage eller land tomt. Det er nok å finne et sted hvor denne planten vokser, og bare høst solens blomster, ivareta alle forholdene for økologisk sikkerhet, transport og prosessering.

Hvis, mens du går ut av byen, vil du ha lagt merke til en lysning strødd med gule, full-blåst kurver – du kan anta at råvarer til de originale og smakfulle godbiter du har oppgitt.

Det er bare å lære å lage syltetøy fra løvetann, slik at arbeidsstykkene dine viste seg velsmakende, nyttige og stod for en tilstrekkelig tid uten risiko for forverring.

I denne artikkelen vil du ikke bare bli kjent med steg-for-steg oppskriften på syltetøy fra løvetann med et bilde, men også oppdage noen hemmeligheter om hvordan du kan bevare og forbedre den naturlige smaken av denne desserten ved hjelp av andre produkter.

Slik brygger du en løvetanns syltetøy enkelt oppskrift

La oss begynne vår bekjentskap med historien om hvordan å lage syltetøy fra løvetann etter den enkleste oppskriften, som noen, selv begynnelsen vertinne kan takle.

Så, la oss starte:

 1. Trinn 1. Du må samle alle ingrediensene. De er ganske enkle – de er løvetann hodene selv (de trenger minst 400 – 500 stykker), rent filtrert vann – 2 glass 250 ml og sukker – i mengden 7 kopper.ingredienser for løvetann syltetøy
 2. Trinn 2. Klargjør råvarene – vask blomstene under rennende vann, tørk med et håndkle og klipp av eventuelle overskytende deler.Råmaterialforberedelse
 3. Trinn 3. Sett løvetann i en pott eller en bolle og fyll med mengden væske som er angitt i ingrediensene. Dekk og la stå over natten.kokte løvetann
 4. Trinn 4. Om morgenen, uten å riste innholdet, slår du bare på brannen under krukken med fremtidig syltetøy, kok og kok i maksimalt 2 – 3 minutter.brygge syltetøy fra løvetann
 5. Trinn 5. La litt stå og avkjøle, og spen opp den resulterende kjøttkraft med en colander, en tefilter eller et stykke rent gasbind. Ikke glem å presse ut blomstene selv, slik at den maksimale mengden velsmakende og nyttige ingredienser kommer til vår delikatesse.kult avkok
 6. Trinn 6. I den pressede væsken, hell alt sukkeret, kok igjen og la det koke i 7 minutter under lokket og på den laveste varmen.i en rik kjøttkraft legg til sukker
 7. Trinn 7. I prinsippet er syltetøy fra løvetann allerede klart, men hvis du vil ha en mer tett konsistens – gjenta kokeprosessen 1 – 2 ganger i 5 minutter.ferdig syltetøy fra løvetann
 8. Trinn 8. Hell den resulterende massen i sterile krukker og rulle opp eller bare dekk med tykt pergamentpapir. Vi må lagre desserten vår på et kjølig og mørkt sted, og hvis du ikke bruker lokk – så i kjøleskapet.det er på tide å prøve løvetannbehold

For å gjøre riktig syltetøy brukes bare nyvalgte blomster sammen med sepals, men uten stengler og blader. Plukke plukking er best gjort i en klar mai ettermiddag, når kurvene er mest utsatt. Og vær sikker på å velge steder vekk fra industrianlegg og motorveier.

Løvetann beholder med sitron

komponenter av syltetøy fra løvetann og sitronVår neste oppskrift vil være syltetøy fra løvetann med sitron. Når du legger til dette sitrus, naturlig sødme ikke bare får en behagelig syre, men også få mer nyttig, fordi det er mye øker vitamin C innhold, redde oss fra en rekke virusinfeksjoner og styrke vårt immunsystem.

Related  Hvordan holde gulrøtter og rødbeter til vinteren

ingredienser:

 • 400 modne løvetannskorg;
 • sitroner av middels størrelse – 1 – 2 stk.
 • sukker – ikke mindre enn 1 kg, kan være litt mer;
 • rent vann – 0,5 liter.

Den første fasen av utarbeidelsen av denne versjonen av syltetøyet er nøyaktig det samme som i forrige oppskrift – blomstene må være forberedt, rengjort av støv og smuss, fylt med vann og la stå i flere timer. Deretter legger du til sitronen, kuttes i store biter med huden, i pannen, koker, slår av varmen og legger til side under lokket til den avkjøles. Denne tiden er nødvendig for at sitronen helt overfører til avkoket all sin smak og aroma. Deretter må innholdet filtreres, tilsettes sukker og stekes som vanlig syltetøy – over lav varme, kokende til ønsket tetthet.

Hvis det ikke er en eneste sitron på kjøkkenet, og alt for syltetøy fra løvetann har allerede blitt samlet, kan du trygt bruke vanlig sitronsyre. I mengden som er oppgitt i oppskriften, trenger du en halv teskje konsentrert matpulver. Tro meg, syltetøy fra løvetann med sitronsyre vil ikke være noe verre enn å bruke frisk frukt.

Løvetann beholder med oransje

syltetøy fra løvetann og oransjeTeknologien for å lage duftende syltetøy fra løvetann med appelsin er ikke så forskjellig fra metoden med tilsetning av sitron. Men her er det en hemmelighet, og vet at du vil få en uforlignelig aroma, noe som til og med på matlagingsstadiet vil tiltrekke alle interesserte husstandsmedlemmer til kjøkkenet. Vil du vite? Forbered deretter:

 • Hovedbestanddelen er tilberedt løvetannblomster, omtrent en 3 liters krukke;
 • moden oransje – 3 stk.
 • juice av en sitron;
 • vann 1500 ml;
 • sukker – 1500 kg;
 • kardemomme – dette er vår “hemmelige”, fordi når det kombineres med lukten av sitrus, gir dette kryddet en unik, rik lukt til alle retter – 3 til 4 korn.

Vann med løvetann, som allerede har vært insistert i minst 6 timer, sett på brannen og kok opp. I mellomtiden, min oransje og klippe den, fjerner bein og årer. Zedraen bør ikke fjernes, den bør vaskes grundig fra restene av kjemiske konserveringsmidler som brukes i transport av sitrusfrukter fra sørlige land.

Related  Bilbærkompot: vitaminer i en krukke

Kardemomme perler bør knuses med en kniv, bare trykke dem med et flatt blad, eller bruke en spesiell mørtel. Du kan bruke en hel pod, men bare hvis du lager et større volum syltetøy, slik at lukten av krydder ikke forstyrrer resten av smaker.

I kokende floral vann, legg til oransje og krydder, kok et par minutter, skru av og la det brygge i 5 til 6 timer. Det er praktisk å begynne å lage mat om kvelden, for å fortsette prosessen rett fra morgenen.

Væsken må filtreres, dekkes med sukker og tilberedes i flere svinger. På siste trinn, 10 minutter før du slår av brannen, legg til en ferskpresset sitronsaft til den tykkede massen – du vil umiddelbart føle hvordan “rikere” smak og duft av din dessert blir.

Noen husmødre fjerner ikke biter av sitrus fra billetet, men kok det med til oransje massen er myk. I dette tilfellet blir ferdigkjørt syltetøy mindre gjennomsiktig, men dette er ikke mindre deilig.

Løvetann beholder uten matlaging

syltetøy fra løvetann og honningHvis målet ditt er å bevare maksimalt nyttige vitaminer som er gitt til en løvetann av medisinsk natur, anbefaler vi deg å lage sødme fra det uten bruk av varmebehandling.

Det finnes to alternativer for å forberede syltetøy fra løvetann uten matlaging, forskjellig i form av behandling av råvarer og et sett med ingredienser. Vi snakker om hver av dem.

Den første metode for syltetøy uten matlaging

Du trenger:

 • forberedt løvetann blomster, uten stengler og grønne deler – et halvt kilo;
 • sukker 750 – 800 g.

Fremgangsmåte for fremstilling:

 1. Rene, tørre blomstrer plasseres i en tre-liters krukke med lag, alternerende med sukker.
 2. Hermetisk lukk beholderen med et lokk og legg det på et tørt, mørkt sted.
 3. En gang om dagen, bland innholdet i krukken.
 4. Etter tre dager vil planten frigjøre hele saften under påvirkning av sukker, det vil bare være nødvendig å skille den flytende delen og hell den i tørre krukker.

Syltet tilberedt på denne måten skal lagres utelukkende i kjøleskapet under nylonhettene. Rulling for langvarig lagring av et råprodukt anbefales ikke.

Den andre måten å syltetøy uten matlaging

løvetann syltetøy for vinterenProduktene som brukes i denne oppskriften, har ikke klare proporsjoner. Du kan lage mat etter smak og det tilgjengelige antall komponenter:

 • løvetann kurver;
 • fersk honning.

Fremgangsmåte for fremstilling:

 1. Blomstrer blomster, fjern insekter, vask og tørk grundig.
 2. Grind de tilberedte råmaterialene med en blender eller et spesielt vedlegg av en matprosessor.
 3. Plasser blomstermassen i en ugjennomsiktig beholder. Det er bedre å bruke en leire eller et keramisk fat med et lokk.
 4. Hell honning, bland godt.
 5. La det brygge i 3 dager.

Super-vitamin syltetøy fra løvetann uten matlaging med tillegg av honning er klar!

Løvetann beholder som en kur for leveren

Nå som vi alle vet hvordan å lage syltetøy av løvetann, må jeg si at dette naturlig godbit ikke bare muligheten til å diversifisere vårt bord som en dessert, men også tjene som en sann healer av mange kropps plager.

Related  Alt det mest interessante med te sopp

Det er kjent at for medisinske formål syltetøy fra løvetann brukes til anemi, for å øke immuniteten, for å utjevne blodtrykket, men en av de organene som er mest følsomme for plantekomponenter, er leveren vår.

Et par skjeer av løvetannssylt på en tom mage kan bli den sterkeste biostimulatoren, som vil hjelpe leverceller til å regenerere raskere og gjenopprette etter smertefulle forhold.

For de som er bekymret for deres helse, legger vi ut en oppskrift på syltetøy fra løvetann til behandling av leveren.

 1. Finhakk 500 stykker forberedte blomsterblomster.
 2. Vask og kutt i skiver sitron.
 3. Koble komponentene i beholderen med lokket. Hell en liter rent vann. Ideelt sett må du ta godt vann, fri for urenheter og skadelige stoffer. Men hvis du ikke har dette alternativet, bruk en ren filtrert væske.
 4. Sett beholderen på et mørkt, kjølig og tørt sted infundert i 24 timer, rør om og om.
 5. Etter en stund legger du gryten på ovnen, kok opp og kok på lav varme i 20 minutter. Sørg for at blomstene og sitronen ikke holder seg til bunnen, forstyrre dem under tilberedningen.
 6. Tilsett ett kilo sukker til kjøttkraft og fortsett å lage mat i ytterligere 15 minutter.
 7. Slå av varmen og la den være helt avkjølt.
 8. Etterpå, forsiktig filter, kast kakeplanter og skiver av sitron, og lag igjen 5 – 7 minutter eller til ønsket konsistens.
 9. Jam minner i utseendet av frisk blomsterkonning. Det kan lukkes i en sterilisert krukke eller umiddelbart begynne smaksprøver.

Personer som har alvorlige problemer med leveren, som hepatitt eller cirrhose, kan selvfølgelig ikke stole på de magiske egenskapene til urter og planter. Det er nødvendig å ta foreskrevet terapi, utelukke alkohol og overholde prinsippene for sunn mat. Og phytotherapy vil være en god hjelper på vei til utvinning.

Som du ser, er det ganske enkelt å lage syltetøy fra løvetann etter våre oppskrifter. Det viktigste er å finne rene, uforurensede steder hvor du kan samle mange farger. La dette være enger, skog glenner eller bredden av elven, som ligger vekk fra urbane smog, som løvetann, som skogsopp, i stand til å absorbere ikke bare nyttig, men også skadelige stoffer fra jord, regn eller kjemikalieutslipp. Men hvis du finner et slikt sted, og samlet en stor innhøsting av solenergi kurver, sørg for å bruke dem til å forberede deilig, og viktigst en veldig nyttig godbiter. Det er så hyggelig å tilbringe familie kvelder med en kopp te med duftende jam løvetann.