Aubergine med bønner for vinterenMed alle mulige mulige solnedganger forblir aubergine med bønner for vinteren nesten den mest berømte og deilige hermetisk salaten. Hemmeligheten med suksess er enkel: disse grønnsakene blander seg perfekt til smak med hverandre, og hver ingrediens er individuelt lik av mange – selvfølgelig med riktig forberedelse.

I kulinariske bøker eller på tematiske steder kan du finne et stort antall forskjellige oppskrifter fra eggplanter og bønner – hver vertinne supplerer komplett eller endrer vanlig oppskrift.

I dag skal vi snakke om nøkkelenes nyanser om valg av grønnsaker for høsting, deres foreløpige forberedelse, og gir også de beste alternativene for salat med eggplanter og bønner til vinteren.

Utvalg av grønnsaker

Valget av aubergine til matlagingSpesiell oppmerksomhet bør utvises ved valg av kvalitets auberginer: En bortskjemt frukt kan ødelegge selv en perfekt tilberedt tallerken. Ved kjøp er det verdt å se først og fremst på:

 1. Farge. Eggplanter som har et blek utseende – overripe, vil smake som “bomull”, så de bør unngås. Den maksimale mørke fargen indikerer at eggplantet er ung, og du kan velge det dristig.
 2. Egne taktile opplevelser. Hvis du holder hånden over huden, og eggplantet vil ikke forlate et spor, og fingrene blir rene – alt er i orden. I så fall, hvis overflaten er klebrig eller etter komprimering enkelt endre formen på frukten, er det nødvendig å heve kjøpet – med slike forberedelser til vinter grønnsaker aubergine og bønner ikke vil fungere.
 3. Synlig skade. Den vanskeligste oppgaven: med en mørk farge er det vanskelig å se flekkene, men hvis du klarte å legge merke til, legg bort en slik frukt.
 4. Peduncle. “Hale” skal se frisk ut – i dette tilfellet kan du være sikker på at eggplantene er friske.

Gi preferanse til de auberginer, hvis hud skinner, og selve fostrets størrelse vil ikke være for stor.

bønner til salatberedningNår det gjelder bønner, er situasjonen litt enklere: Røde og hvite bønner skal være glatte, enkle å få nok søvn og ikke synlig skade. Hvis du skal lage en strengbønne med aubergine, bør den være solid og tett.

Related  Hvordan lage en duftende juice i en eplekoker?

Tilberedning av aubergine og bønner

Bevaring av aubergine med bønner krever et lite forberedende stadium for å forbedre smaken av den tilberedte parabolen og forenkle matlagingsprosessen.

Uansett hvilken type bønner du velger å lage aubergine med bønner til vinteren – rød, hvit eller pod – det skal være gjennomvåt.

Soaking bønnen ikke bare øker sin forberedelse, men også positivt påvirker fordøyelsen av dette produktet av kroppen.

Strenge bønner er vanligvis nok til å ligge i vannet i et par timer, men hvitt og rødt trenger mye mer tid – helst la det være om natten, i 12 timer. Vann bør helt dekke bønnene, og det er bedre å legge det et par centimeter over, slik at det hovne produktet “føltes” fritt.for-suge bønner i vann

Den eneste ulempen med eggplanter er at de noen ganger kan være bittere. For å unngå en så ubehagelig ettersmak, er det bare 15-20 minutter å suge skiver i vann med salt.

Spørsmål kan også forårsake skrelle: fjern det fra eggplant eller ikke? Hvis skallet er rent og skinnende, og frukten er frisk, så er det ganske mulig å forlate det – forresten, så blir det ikke et rot. Hvis skallet er i tvil, eller du er vant til puree-lignende solnedganger, så arm deg med en kniv og skrell huden.

Eggplanter til vinteren: oppskrifter for salater med bønner

Over det har blitt sagt at oppskrifter for å forberede aubergine med bønner til vinteren er et favorittemne for mange husmødre. Men separat er det nødvendig å fortelle om forskjellene mellom hvite og røde snøbønner i oppskrifter.

Salater med hvite bønner – vanligvis en mer vanlig variant av emner, og som standard er det det de mener når de skriver en oppskrift. Røde bønner med auberginer har imidlertid en lysere og sterkere smak. Faktisk er kombinasjonen av aubergine med denne typen bønner en oppskrift på lobio, og hvis du legger til nøtter, så får du det. Hvite bønner er mye mykere og mer ømme.

Related  En uvanlig smak av Dijon sennep

Eggplanter med bønner og grønnsaker

eggplanter med bønner og grønnsakerSupplement i form av en rekke grønnsaker finnes ofte i oppskrifter. Best med eggplanter og bønner “snakk” gulrøtter, løk og hvitløk, samt søt bulgarsk pepper.

Seks liter bokser vil kreve:

 • 2 kg auberginer;
 • 1 kg gulrøtter;
 • 1 kg løk;
 • 0,7 kg bønner;
 • 2 liter tomatjuice;
 • flere hvitløksklær;
 • pepper;
 • eddik 9% – 1 st;
 • salt – 3 ss. l;
 • solsikkeolje – zoo ml;
 • sukker – 2 ss. l.

Hvis tomatsaft ikke er tilgjengelig, kan du erstatte det med tomatpuré, blandet med vann i forholdet 1: 2.

Phased oppskrift:

 1. Bønner må tilberedes.kok bønner til kokt
 2. Hell i en stor krukke helten av tomater, og legg straks gulrøtter og løk. Løk skåret i halv ringer, og gulrøtter tinder på en stor riper.hakk løk og gulrøtter for salat
 3. Etter 20-30 minutter bør for-fuktede eggplanter legges til.hakket aubergine
 4. Tilsett pepper, salt og sukker, knead og la det smake i omtrent en time; En time etter tilberedningen blir 50-70 g eddik, hvitløk og kokte bønner tilsatt til blandingen og forlatt på lav varme i 15 minutter.Stew salat fra aubergine og bønner
 5. Ferdige eggplanter med bønner og grønnsaker til vinteren ligger på steriliserte krukker.

Eggplanter med grønne bønner

Strenge bønner med aubergine – en salat er veldig original. Hovedrollen i parabolen spilles av en kombinasjon av krydder og urter, derfor er det ikke verdt å avvike fra den opprinnelige oppskriften.

For en servering salat trenger du:

 • to eggplanter;
 • 300 g streng bønner;
 • en middels gulrot;
 • dill;
 • hvitløk;
 • basilikum;
 • pepper svart.

Phased oppskrift:

 1. Grønnsaker er kuttet: gulrøtter – runde, eggplanter – kuber, lange bønner er delt inn i små deler.hogge bønnebøttene
 2. Grønnsaker sendes til en dyp gryte med saltet vann i en og en halv time.stew grønnsaker
 3. Svart pepper, basilikum, dill og hvitløk legges i ti til femten minutter til klar.grønnsaker og hvitløk legger til salat
 4. Klar grønnsaker legges ut i steriliserte krukker.deilig auberginesalat og bønner

Related  Marineret kål “Rosa petal” med rødbeter

Merk: Denne oppskriften aubergine og bønner for vinteren lett bli til en god saus – bare bryte i en blender klar grønnsaker, og også for å rulle opp til bankene.