aprikos syltetøy med frøDet er mange alternativer for å lage denne søte godbit. Hvis du tror at syltetøy fra aprikoser med frø, brygget fra hele frukter, da tar du feil. Først må du behandle frukten, ta deretter ut kjernen og trekk ut kjernene fra den. Det er disse beinene som gir fruktdrinkene en unik smak. Kanskje vil du like en mer kompleks variant av godbiter laget av flere typer frukt. Deretter vil vi fortelle deg detaljert hvordan du lager aprikosjuice fra frisk frukt.

Jam fra aprikoser, ossikler og mandler

aprikos syltetøy med bein og mandlerEn original dessert av modne frukter og nøtter kan sikkert settes til og med på et festlig bord. Pass på at du tar oppskriften vår og legger ut det i neste høstsesong.

Ingredienser for fire halvliter bokser:

  • aprikoser – 1200 gram;
  • mandler – fire spiseskjeer;
  • sitronsaft – en spiseskje
  • sukker – 800 gram.

Du kan alltid erstatte mandler med valnøtter.

Så, vi lager aprikos syltetøy med frø. Først vasker du frukten, kutter hver i fire stykker og legger beinene til side. Brett bitene i en dyp gryte, hell dem sukker og hell sitronsaft. Rør mat og la dem overnatte på et kjølig sted.

vi skiller ossiclesBein deles i halvdel og tar ut kjernene. Skyll mandelene fra skallet og tørk dem i ovnen.

sukker over aprikoserPå morgenen legger du en panne med frukt på en sterk brann og tilbereder desserten til sukkeret oppløses helt. Deretter reduserer varmen og kok aprikoser i omtrent en time, ikke glem å blande dem. Når tiden går, vil du legge merke til at sirupen har blitt ganske tykk. koke aprikoserSlå av varmen, avkjøl syltetøyet, og avslør deretter brannen igjen. Sett bein og nøtter i pannen, bland desserten. Kok frukten i ytterligere fem minutter.kok jam til klar

Related  Enkle oppskrifter for snacks med sild i hjemmet

Banker steriliserer over dampen. For å gjøre dette, koke vannet, legg en rist på pannen, og legg glass på den. Sett syltetøy fra aprikoser og ossikler i krukker, lukk dem med deksler og umiddelbart skru opp og ned. Dekk arbeidsstykkene med et varmt teppe og ikke rør dem neste dag. Når syltetøyet har avkjølt, kan det overføres til et pantry eller en kjeller.

Søt syltetøy fra frukt med nøtter viser seg ganske tykk og har en lys, vakker farge. Gi det til gjestene for en kopp te eller bruk den til å lage hjemmelagde kaker.

Video oppskrift av hele aprikos syltetøy

Syltetøy fra aprikoser og kirsebærplommer

syltetøy fra aprikoser og kirsebærplommerEn duftende dessert med litt sur vil bli nydt av voksne og barn. Denne gangen vil vi tilberede syltetøy fra aprikoser med kjerne og kirsebærplomme. Vi er sikre på at du vil sette pris på denne opprinnelige oppskriften, og vær sikker på å gjenta den på kjøkkenet ditt.

Hvis du er heldig nok til å samle en rik høst av frukt, så vær sikker på å bruke vår oppskrift. For å forberede en vakker og velsmakende godbit trenger du følgende ingredienser:

  • friske aprikoser – ett kilo;
  • kirsebærplomme – 500 gram;
  • sukker – ett og et halvt kilo.

Forbered aprikoserFruktene vasket godt, deler hver i to halvdeler og fjerner steinen. Ta en stor gryte, legg på bunnen av et stykke aprikos og dryss dem med sukker. kirsebær vaske og fjerne pitsTopp plommen og fyll den med det gjenværende sukkeret. Legg blankene i dette skjemaet i et par timer, slik at de blir myke og har tildelt nok juice. Hvis du bruker umodne frukter, må tiden øke.

Related  Vet du hvordan det er velsmakende å salivere den røde fisken hjemme?

peel kjernene av aprikoskjernerAbrikosbein må deles og nå kjernen.

Pass på å smake kjernene du planlegger å bruke til å lage desserten.

Hvis de er bitre, må du gi opp denne ideen. Hvis du fortsatt bestemmer deg for å gjøre det på din måte, så vær forberedt på det faktum at den forberedte syltetøyet fra aprikoser og bein vil ha en ubehagelig ettersmak.

koke ned fruktSett pannen av frukt på brannen og bland. Når sukkeret er helt oppløst i saften (dette vil skje ca 15 minutter etter koking), legg til rensede kjerner. Fjern oppvasken fra komfyren og kjøl inn innholdet.

legg til kjerner og kok videreHvor mye aprikos syltetøy er tilberedt i andre etappe? Vi anbefaler å returnere pannen med fremtiden dessert til brannen og lag den i ytterligere ti minutter. Steriliser glassene på en hvilken som helst praktisk måte og behandl dekslene. Hell den varme søte massen i de tilberedte rettene og kast den.

En ferdig dessert kan serveres til bordet med varm te og ferskt hvitt brød. I tillegg produserer det en flott fylling for hjemmelagde boller eller puffs.

Vi vil være glade hvis du vil like den søte aprikosjammen. Oppskrifter til vinteren, som du kanskje har lagt merke til, er ikke særlig vanskelig. Derfor kan du enkelt implementere dem hvis du nøye leser våre anbefalinger.

Video oppskrift av syltetøy med mandelben