God moden avokadoOversjøisk eksotisk har lenge kommet inn i russisk mat, men ikke alle vet hvordan man velger en avokado, for ikke å bli feil og ikke bli skuffet. Selv om dette er en vanlig frukt for forskjellige salater og retter, er det enda vanskeligere å forstå det enn i epler eller tomater. I dag vil vi prøve å bli kjent med denne gaven av naturen og fortelle alt om sitt riktige valg.

Hva er avokado, og hva spiser det?

avokado treFørst må vi finne ut hva det samme handler om, og så finner vi ut hvordan du velger en moden avokado, som vil tilfredsstille med en delikat smak og behagelig, karakteristisk aroma.

Helden i vår fortelling har et annet interessant navn – alligatorpæren. I form, frukten ser virkelig ut som en pære, og den harde overflaten er mørkegrønn, med uttalt finnmer som ligner huden på en krokodille, derav dette poetiske navnet. Wild wild overseas exotics vokser i Mexico og Sør-Amerika, men kulturelle arter er vellykket dyrket i Europa. Det amerikanske persiske treet, som gir fantastiske frukter, kaster aldri blader, men kan nå opptil 20 meter i høyden. Kronen ser luksuriøs og viltvoksende ut.

En slurkfull avokado liker ikke deg å smake. Det er fast, og det umodne kjøttet har en ubehagelig bitterhet. Den modne frukten er myk, litt fet i tekstur, med en søt smak. Det er en integrert ingrediens i verdensberømte varme meksikanske sauser.

Hvis du feilaktig valgte en umodig frukt, ikke bli motløs. Vi vil fortelle deg hvordan du skal rive avokado hjemme, men først la oss finne ut hvordan du velger det riktig fra alt det som tilbys i butikkene.

Lære å velge avokado riktig

avokado av forskjellige varianterSå, vi trenger en moden frukt, fordi den umodne frukten er nesten uspiselig på grunn av ubehagelig bitterhet. I dag i mange butikker kan en uvanlig grønn gjest bli funnet hele året, så med søken etter problemer vil ikke oppstå. Men med valg av en ideell prøve – det kan.

Related  De uvurderlige fordelene ved havtorn: sammensetningen og hemmelighetene til matlaging

Avokado modnerNoen viktige tips om hvordan du velger riktig avokado er:

  1. Ved mykhet. Det er en fare: selv ustabil, villig presset på berøring av alligator pærer inni, nærmere benet, kan fortsatt forbli terte. Selvfølgelig er det bedre å ta den frukten som er myk til berøring, fordi hard som en stein – definitivt umoden. Men når du velger, ta hensyn til andre tegn.
  2. Etter farge. Det neste viktigste kriteriet for evaluering er fargen på huden. Avocado, ser, går gjennom stadiene fra lysegrønn til nesten svart. Den mørkere er moden frukt. Den letteste i maten er ennå ikke egnet, en rik grønn farge indikerer at det valgte prøven kan spises på en dag, mørkegrønn – umiddelbart etter oppkjøpet, og uttalt svarthet indikerer at frukten har gjenopprettet.
  3. I henhold til håndtakets tilstand. Du har valgt en myk avokado med mørkegrønn farge, men for kontroll, vær oppmerksom på flekken igjen etter fjerning av stiklinger. Den beste frukten har en lys gul farge. Men hvis flekken blir mørkere og blir mørk brun – før du er moden alligatorpære.
  4. På banker på ben. Her er alt enkelt: Shake ditt favorittprøve forsiktig nær øret. Hvis du hører at benet tapper inni, er det et sikkert tegn på riktig tilstand.

kutte frukter av avokadoNå vet du alle hemmeligheter om hvordan du velger den perfekte avokado. Men la oss fokusere på andre poeng som hver vertinne burde ha en ide om. For eksempel, hva er dårlig er overripe frukten? Det blir mykt og umulig å håndtere, spesielt – kutting. I tillegg er kjøttet av en slik frukt farlig forgiftning, som det ofte allerede er rått fra innsiden. Det kan forårsake forstyrrelser i mage-tarmkanalen. Men de umodne kan kjøpes. Det er ikke så vanskelig å få det til riktig tilstand hjemme. Dette vil bli diskutert nedenfor.

Fargen på huden på alligatorpæren er avgjørende når du velger riktig frukt, men det er noen hemmeligheter. Kom fra en rekke. Faktum er at det er en kalifornisk avokado, kalt fortsatt Haas. I moden form er det en rik brunaktig eller til og med svart farge, og i dette tilfellet indikerer fargen ikke overvekst, men teller imot et normalt stadium av modning.

skiver avokadoVel, noen ord om hvordan du rengjør avokado, for ikke å skade kjøttet. Alt avhenger av hva du planlegger å bruke frukten til. Hvis det er en saus, så kutt den i halvparten, trekk ut et bein, og kjøttet tas ut med en vanlig skje og skraper til sidene. En annen ting – ruller eller salat. For dem må alligatorpæren kuttes i tynne strimler, kuber. Frukten vaskes grundig, kuttes, benet fjernes. Ta forsiktig opp huden fra toppkanten og rip den av. Den rydde frukten blir kuttet etter behov.

Related  Praktiske tips for spiring av hvete

Funksjoner for lagring og modning

Nå vet du ikke bare hvordan du velger riktig avokado, men hvordan du rengjør det til forbruk. La oss se på lagringsfunksjonene.

avokado egnet for brukEn frukt kan lett serveres hjemme, og det tar ikke mye tid. Og likevel, hvordan å lagre avokadoer slik at den modner? Det er ikke noe komplisert. Legg den tørkede frukten på et mørkt og varmt sted, la det gå i to eller fem dager. Du kan øke hastigheten på prosessen. Etylengass vil bidra til å oppnå ønsket, og dets aktive produsenter er epler eller bananer. Legg dem i en pose med avokado og rengjør igjen på et varmt, tørt, mørkt sted. Alligator pære vil være klar til å spise mye raskere. Her, kanskje, og alle hemmeligheter, hvordan man lagrer avokado.

Ikke lag frukten i plastposer, for i dem kan den “kveles” og forverres. Det beste alternativet – en papirbeholder eller en tre, pappkasse. Kan plasseres i et lerret pose.

Å vite hvordan man bestemmer moden til en avokado, kan du enkelt velge den ideelle frukten, egnet for både salat og for deilig saus, friske rundstykker. Vi ønsker deg en lykkelig familie av nyttige avokadoer!

Hvordan velge og rengjøre avokado – video