hur många gram i ett glasKulinariska recept innehåller nästan alltid sådana kombinationer som: 140 g mjöl, 150 g socker, 5 g salt. Beslutet av en fråga, hur många gram i ett glas av varje produkt, gör det möjligt att mäta sin kvantitet vid avsaknad av skalor.

Matlagning är en konst som kräver precision i proportionerna av ingredienserna. Baserat på erfarenhet kan mätningen av produktvolymen utföras med hjälp av te, efterrätt, bordsskedar eller glasögon. Och sedan kan du säkert laga ett nytt recept paj, pizza eller tårta.

Mätenheternas kapacitet

För att mäta under beredningen av rätter, hur många i ett glas gram, använd 2 typer av dessa behållare:

  1. Fasetterad med en remsa – känd sedan Peter I. Tid idag används dessa glasögon i stor utsträckning i offentliga kantiner och tåg. Tack vare sin fasetterade struktur är de mycket starkare än resten. Vattenkapaciteten i det klassiska facetterade glaset är 250 ml och till fälgen – 200 ml.
  2. Mätt – används för att mäta produkter eller vätskor under tillagningen. Oftast innehåller den 200 ml vatten.

En annan mått av vikt, som vanligtvis används för matlagning – ett matsal, en efterrätt och en tesked. Det bör noteras att vattenkapaciteten i matskedan är 18 ml, i en dessertsked – 10 ml och i te – 5 ml.

Hur man vet vikten av bulkprodukter

Det exakta antalet ingredienser är mycket viktigt för matlagning. Till exempel, med fel förhållande mellan vatten och mjöl i bakningsprocessen, kommer degen sannolikt inte att fungera eller det kommer inte att vara gott alls.

Vanligtvis mäts produkter med en massa över 100 g med glasögon. Låt oss bestämma hur mycket socker i glaset.

Socker har en hel del vikt på grund av sin kemiska struktur av molekyler. Men i ett glas är det mindre än flytande, på grund av partikelns fysiska arrangemang.

ofullständigt glas sockerFör att bestämma hur många gram i ett glas socker, måste du veta produktens densitet och volym. Upp till fälgen kan 200 cm3 hysas i denna behållare. Tätheten av socker är 0,8 g / cm3. För att beräkna vikten, multiplicera densiteten i volym: 0,8 x 200 = 160 g. Totalt, i ett glas till fälgen innehåller 160 g socker.

Related  Användbara egenskaper och recept för framställning av fantastiskt havtorntorn

ett fullt glas sockerLåt oss nu beräkna hur mycket socker i glaset är 250 ml. Vi multiplicerar densiteten 0,8 g / cm3 med en volym av 250 cm3. Resultatet är 200 g socker.

ett fullt glas mjölLåt oss återvända till frågan hur många gram mjöl i glaset? Tätheten av mjöl är 0,65 g / cm3. Måttbägarens volym är 200 cm3. Vi gör en enkel beräkning av 200 x 0,65 = 130. Och vi ser att mätkoppen rymmer 130 g produkt.

På samma sätt beräkna hur mycket mjöl i ett fasetterat glas på 250 ml: 0,65 x 250 = 162,5 g.

När det gäller skedar är det viktigt att inte glömma att en bra lös produkt kommer att bilda en glid, vars höjd kan vara 5-6 cm. Av denna anledning kan 1 matsked innehålla en annan vikt mjöl:

  • utan glid – 20 g;
  • en liten kulle – 25 g;
  • stor glid – 30 g.

En tesked med liten höjd kan hålla 10 g mjöl. Baserat på höjdens storlek kan vikten sträcka sig från 9 till 13 g.

Ibland använder man en burk i form av en mått av vikt. Oftast är det en halv liter eller en liter kapacitet. Används för stora mängder matlagning.

För att bestämma massan av lös ingredienser kan du använda ett speciellt bord. Och då förstår du hur mycket mjöl är i glaset, sked och burk. Och lär dig också vikten av andra produkter.tabell över åtgärder och vikter av bulkprodukter

Om receptet säger 200 gram mjöl, hur mycket kostar det? Vi tittar på bordet: i 1 glas 200 cm3 innehåller 130 g mjöl. Saknar 70 gram, det är nästan hälften av glaset. För att mäta 200 g måste du använda 1,5 koppar produkt.Ett glas med vatten och ett glas med havreflingor

I frånvaro av ett glas kan ingrediensens vikt mätas med skedar.

Till exempel, 200 gram socker – det här är hur många matskedar? Tabellen visar att en matsked innehåller 25 g socker. Därför delar vi 200 av 25 och får resultatet av 8 matskedar.

Related  Njut av skuggan av vintergröna gran

Om gården inte har ett glas, men det finns en köksskala. Och enligt receptet måste du ta 1 kopp mjöl – hur mycket är i gram? Vi tittar på plattan, där det anges att ett glas på 200 ml innehåller 130 g produkt. Och vi väger den nödvändiga kvantiteten på skalorna.

Mätning av mängden kryddor och tillsatser

mäta kryddorKryddor används vanligtvis för att laga varma rätter, kalla snacks, sallader eller bakning. Men om du lägger till 1 extra gram av denna produkt kan du oönskat förstöra skålen. Därför måste du noggrant mäta mängden tillsatser genom att använda en mått på produktens vikt.

bord av åtgärder och växt av kryddorKryddor är stora och finmalda. 1 tsk innehåller ca 5-10 g fina kryddor. Grövre har vissa andra indikatorer – 3-8 Tabell över mått och vikter av produkter är närvarande nyckelindikatorer som används vanligen kryddor och tillsatser för te, dessert och en matsked. Med denna kunskap kommer du inte att förstöra skålen och kommer att kunna överraska hushållsmedlemmar eller gäster med nya kulinariska läckerheter.

Denna övning kommer att förbättra ditt “egna öga” och hjälpa till att förbereda rätter med optimal mängd kryddor eller andra tillsatser.

Hur mycket vätska finns i glaset

glasögon med vätskaLåt oss nu ta reda på hur många gram vätska i ett fasetterat glas. Mängden vätska i ett glas motsvarar oftast sin volym. Med andra ord, i ett fasetterat glas, upp till fälgen, finns 200 g flytande, och om den är fylld till toppen, sedan 250 g.

tabell över åtgärder och vikter av olika vätskorI recept kan du hitta en annan mängd olika vätskor. För att spara tid ger vi därför färdiga beräkningar av åtgärder och vikter i skedar och glasögon.vi mäter produkter med skedar

Vid mätning skall vätskan hällas i behållaren till toppen.

Hur mäter viskösa produkter

skål gräddfilDenna typ av produkter har ett brett användningsområde. Därför är det nödvändigt att förstå hur man mäter deras viktparametrar med hjälp av skedar, glasögon och burkar, så att rätt dosering erhålls. Nedan finns en tabell över mått och vikter för ingredienser med en viskös konsistens.tabell över mätningar av viskösa produkter

För en mer noggrann mätning av viskösa produkter i en behållare måste du överlappa med en bild.

Om det skrivs i receptet är 100 ml sur grädde hur många gram? Enligt bordet i ett mätglas innehåller 210 g gräddfil. Dela det här numret med 2 och ta reda på att det i 100 ml finns 105 g produkt.

Related  Hur beräknar du området korrekt

Bestämning av massan av fasta produkter

fasta produkterI recept är den önskade mängden fasta produkter vanligtvis skrivna i gram, men vissa av dem kan mätas med skedar, glasögon och burkar. För enkelhets skyld kan du använda följande tabell över åtgärder och vikter av produkter i gram.tabell över åtgärder och vikter av fasta produkter

När fuktigheten och produktens status ändras ändras dess massa i samma volym också. Till exempel är fermenterad gräddfil lättare än fräsch. Mjöl, socker och salt med högt fuktinnehåll väger mer än normalt.