fält av spannmålSpannmål är inte bara alla kända växtodlingar. Det finns de som växer fritt och representerar inte någon fördel för personen, liksom de typer som används för design.

Beskrivning av spannmål och deras betydelse för människor

Frukten av flingor växter är en monocotyledonous spannmål frö, smält med ett skal. Bladen är långa, med parallell venering, smal, två rader. Stammen är ihålig, tunn. Vanligtvis lång. Blomställningar panikulera, spika eller racemos.

flingorBetydelsen av spannmålsväxter är stor, det är från dem, även i tider av extrem antikvitet, lärde sig de att göra bröd och spannmål. Första bluegrass (den andra namnet på spannmål familjen) inte betala mycket uppmärksamhet, tills de insåg att deras frukter kan malas till damm, det vill säga i mjölet. Degen gjordes av mjöl, och bröd var bakat från degen, eftersom det inte fanns några bröd och bröd idag. Senare började spannmål inte bara ha mat, men också medicinskt värde på grund av de innehålla näringsämnena. Förutom odlade växter som gynnar människor finns det gräs som skadar jordbruket, liksom fleråriga gräs, som är helt ofarliga.

kulturella spannmål

Med tiden blev folk tydliga: inte alla spannmål är ätbara och lämpliga för matlagning. Vi sökte bara de från vars korn den utsökta maten visade sig. Det var, det var just kulturella spannmål som behövdes. Personen insåg också att det inte är nödvändigt att samla något någonstans.

Sök efter lämpliga växter, varje gång att gå och ta reda på: var de växer och i vilken mängd. Ta sedan frön, bär dem hem och så vidare i en cirkel. När allt kommer omkring kan du börja odla spannmål nära ditt eget hem. Växt frukt, vatten och vänta på att de ska stiga upp, växter växer från dem och mogna.

Nya frukter skördades, några kvarlämnade, och några till nästa sådd. Så här utvecklade jordbruket. Nya sorter av spannmål infördes, som bör vara resistenta mot torka och andra negativa effekter. Uppfödare tog hänsyn till formeln av blomman av spannmål, för att förutsäga den genetiska strukturen hos nya växter, för att upprätta en liknande formel.

Förändrade individer genomgick noggrann forskning. Huvudmålet för uppfödare är skapandet av perfekta sorter. Dessa växter bör vara absolut resistenta mot torka, ogräs och andra skadliga effekter. Varje sort har sitt eget namn.

Lista över kulturella, ogräs och gräsbevuxna växter

spannmål i trädgården

Bluegrassen är indelad i tre huvudkategorier: spannmål, ogräs och gräs. Vissa arter används för landskap.

Inte alla representanter är representerade i listorna, men flera kända kultur-, ogräs- och gräsarter. Faktum är att det finns många fler.

spannmål:

 • hirs gemensam;
 • havre;
 • korn;
 • majs;
 • ris;
 • råg;
 • vete.

Related  Vad skiljer beskärningen av brombärbuske och växter med spines

Weed:

 • krypande soffa gräs;
 • hirs
 • rågbrand;
 • humant;
 • Aven är mångfärgad;
 • bluegrass årligen.

örter:

 • darrgräs;
 • perlovnik;
 • fjädergräs;
 • ett staminat;
 • Moline.

Ringa inte alla gräsräkor som växer fritt i ängar. De är huvudmaten hos boskap och fjäderfä.

Foto och namn på spannmål

Odlade spannmål odlas speciellt för användning som livsmedelsprodukt. Skriftligt förbrukar jag hela och krossat korn, mjöl och bakverk från den.

hirs

ärthirsHirs är en växt som helt tolererar värme och torka. Värdet är hirshirs, det är från dess frön som hirs extraheras. Homeland – Sydostasien. Det odlas överallt, inklusive på saltlösning. Ökad syra är den enda svagheten hos hirs, den kan inte stå och dö. Korn används för att tillverka spannmål, soppor och även som mat för fjäderfä.

havre

HavrekornEn årlig växt som används allmänt inom jordbruket. Att negativa miljöförhållanden är stabila, det kan odlas i de länder där det är tillräckligt kallt. Det kommer från några provinser i östra Kina, Mongoliet. Tidigare uppfattades av bönder som gräsmatta, men dess foderegenskaper motbevisade denna åsikt. Senare lärde de sig att göra olika bakverk, medan tyskarna bryggde så kallad vit öl. Det är puffigt och blekt. Det senare är mindre vanligt än det första och kräver mycket fukt.

korn

kornfältEn av de viktigaste spannmålen, behärskar relativt nyligen, ungefär sjutton tusen år sedan. En av de första människorna som märkte det var medborgarna i Mellanöstern. Bröd från korn mel visar sig vara tyngre, grövre än vetemjöl, men det anses vara en mer användbar produkt nu. Växten är enblommig, pollinerad oberoende. Numera odlas korn för både mat- och matbehov. Öl från korn är också vanligt bland finsmakare av denna produkt.

majs

majskålDe kallas också majs eller sockermajs. Den används för foder och matbehov. Från alla sorters är detta den enda representanten för de odlade spannmålen. Från andra arter kännetecknas hela familjen av en stor cob med gula frön. Ursprungsland – Mexiko.

Till salu är andra enbart till vete. Används för att göra majsstärkelse, konserverad mat och till och med läkemedel.

ris

skalat risÅrlig örtväxt. Kräver speciell uppmärksamhet, växten är nyckfull, behöver mycket fukt. Den odlas i asiatiska länder, men vissa typer av ris finns i afrikanska länder. Risfälten är gjorda så att de kan hällas med vatten (skydd mot solljus), medan plantan mognar, men sedan dräneras för att skörda. Producera korn av korn, stärkelse. Om kornen är embryonala, är de bra för att göra risolja.

De gör alkohol från alkohol, läkemedel. Rice halm används för att göra papper, och foder kli är gjord av skal.

råg

mognande rågI vår tid används främst vinterråg för sådd, eftersom det är mer motståndskraftigt mot ogynnsamma förhållanden. En anspråkslös växt, till skillnad från vete, till jordens surhet är råg inte särskilt känslig. Den bästa marken för odling är chernozem. Används för framställning av mjöl, kvass och stärkelse. Råggräs undertrycker lätt gräsgräs, vilket underlättar kampen mot skadliga faktorer för odling. Anläggningen är en tvåårig och ettårig fabrik. Mest populära i Tyskland.

Related  Jätte bland insekter – skalbagge Hercules

vete

vete spikeletsDen första platsen för odling och försäljning är den här grödan. Från vete mjöl bakat bröd av högsta klass, producera konfekt och pasta. Vete används också vid produktion av öl och andra spritdrycker. Den odlas praktiskt taget på alla länder, med undantag för territorier som tillhör den tropiska zonen. Innehåller cirka tio arter.

Många tror att gula spikelets med långa mustascher – och det finns vete. Detta är dock inte så. Vete har gråaktiga spikelets, mindre spannmål, och whiskers kort.

Foto och namn på ogräs

Vi måste kämpa med ogräs. Många av dessa växter används som djurfoder.

Pyritei krypande

soffa gräsFörflyttar lätt odlade växter. Mycket tålamod, kunna dra ut jordens saft som behövs av andra arter. Rötterna är kraftfulla, kraftfullare än de kulturella representanterna. Det känns väldigt bra på fuktig mark.

Kycklinghirs

kycklinghirsKycklinghirs eller en igelkott. Det är namngivet på grund av det faktum att den här växten väsentligen liknar sina kulturella släktingar. Det kännetecknas av sin stora storlek och stora löv, vilket kräver mycket näringsämnen. Naturligtvis tvingas det att stjäla andra växter och ta allt bort.

blodhirs

blodhirsCrabgrass, speciellt blodröd har samma förmåga att överleva som andra ogräs. Kan existera på sura markar. Det har mycket frön i sina panicles. Så att de grobar är bara två grader av värme tillräckligt.

Rostiga ben

bonfire rugDet kan lätt förväxlas med råg, men överlevnaden är något högre. Torktåliga. Inhabits rågfält. När dess frön blandas under skörd med frö från en cultivar, minskar grödans kvalitet.

humant

humantDet har också ett annat namn, den alpina sorghum. Det är en av de farligaste växterna, det utgör ett allvarligt hot mot spannmål. Utmärkt överlever under torka, men trots detta är sorghum mycket krävande på våt och bördig jord. Har en kraftfull rhizom för ett konstant intag av näringsämnen.

Related  Predatory invånare av färskvatten kroppar – skalbagge

Trevligt multicolor

takpolykarbonatDet påverkar baljväxter och spannmålsprodukter. Sprid överallt. Utmärkt överlevnad vid svåra förhållanden. Växten är stark, kan nå en meter i höjd. Föredrar kvävejord.

Bluegrass årlig

årlig bluegrassEn annan representant för spannmål som skadar jordbruket. Den växer i fälten, främst där spannmål odlas. Till negativa influenser är en årig bluegrass stabil. Denna årliga fabrik är utbredd i Centralasien, västra Sibirien och även i Kaukasus.

Foto och namn på spannmål

Kärngräs kan bli en prydnad för våra sommarstugor, om du lär dig hur du använder dem ordentligt.

darrgräs

darrgräsDen växer främst i ängarna i Europa. Det påminner mig om en busk med tänder av platta spikelets. Älskar solens strålar och måttlig fukt. Utmärkt som mat för nötkreatur och fjäderfä.

Perlovnik

perlovnikDetta kallas, eftersom dess frön är mycket lik pärlbyg. Växten är en flerårig växt som växer i skogen, ibland i stepparna. Ofta kan man träffas vid sjöar och kärror. Innehåller flera sorter.

fjäder gräs

fjädergräs i naturenBor i de europeiska stepparna, på ängar. Har en lång tunn spikelet, som påminner om en ljusgrå tråd från avstånd. Mycket lämplig som foder för husdjur. Jordar behöver solig, neutral. Pollishes självständigt.

lyme gräs

snår strandrågDet växer i de södra delarna av Europa. Den har en lång rot, eftersom den växer på sandiga markar. Växten är massiv, med långa, tjocka spikelets. Bladens färg är blågrön.

molina

molinaEn stor flerårig växt. Det förekommer i skogar, kärr och längs flodens och sjöarnas stränder. Det ser ut som en busk med raka löv. Spikelets är panikulera, stora, mörka lila. Den växer i den europeiska delen av kontinenten, på solterrasser eller ytor med måttlig nyans. Det används ofta som prydnadsväxter.

Hur man använder spannmål i landet – video