tapet på veggen av husetMange gartnere står overfor problemet med mangel på ledig plass på deres nettsted. For eksempel vil du virkelig ha din egen pære eller eple, og bare 2 drivhus og flere senger er nok. En utmerket løsning i denne situasjonen vil være dyrking av et frukttrær på trellis festet til sokkelen. Denne metoden ble først brukt av belgierne og franskmennene.

Hvordan vokse et tre på en trellis

frukttrær på trellisNår du vokser trær med tapet, ligger de på en støtte i ett plan. De viktigste fordelene med denne metoden:

  • den maksimale mengden lys;
  • redusert sykdomsrisiko på grunn av god luftcirkulasjon;
  • mer effektiv vanning i forhold til vanlig frukttrær;
  • godt utbytte;
  • egnet for alle varianter av trær og busker.

dannelse av frøplanterPrøv å velge små trær som vokser sakte og ikke stiger for høyt. Pass på å sjekke med selgeren, som ble brukt på lageret, hvis du kjøper en frøplante i barnehagen. Vaksinasjonen tjener som regulator for veksten av rotsystemet, og bidrar også til en økning i volumet av avlingen. Roten kan også begrense høyden på selve treet. Ta for eksempel to epletrær av samme variasjon. Man vil nå 9 meter i høyden, og veksten til den andre vil stoppe ved 2 meter. Dette er innflytelsen av bestanden.

For å vokse på gitter, bruk planter på undergrunnen, som vil begrense veksten av treet med en dwarfish eller semi-dwarfish scene. Det dannede treet bør ikke overstige 3,5 meter i høyden.

Vi danner kronen

dannelsen av et tre på veggen

Den Horisontale Cordon

horisontal cordonDenne metoden brukes ofte til pærer, plommer og epletrær. Stammen må være en. Det vil tjene som en slags kolonne. De to hovedgrenene er avlet til sidene og bundet til gjerder parallelt med bakken. Sideprosessene skal heves til en halv meter i lengden, og deretter trimmes. Du kan velge deres skråning, og gi den ønskede formen til objekter eller figurer. Forresten, hvis det er flere kofferter, så kalles dette en “double cordon”.

Related  Modern trädgård i högteknologisk stil

vifte

fan kroneStammen på planten er forkortet til en halv meter, og sidegrenene styres av stråler langs de horisontale og diagonale linjene. De danner ekstra skudd. Dette er en universell måte som kan brukes på alle typer tre.rad av trær med en fan krone

Tapestry og palmetta

trellis formasjonTreets grener avviker parallelt med bakken i flere tier, avstanden mellom hvilke skal være ca. 30 cm. Palmetta er forskjellig ved at grenene divergerer i en vinkel på 45 °.palmeta

Installasjon og landing

For stedet for det fremtidige gjerdet, velg et sted som er godt opplyst av solen. Grunnlaget for konstruksjonen er de innleggene som trelastene er festet på, eller ledningen. Stammen av planten er festet til stangen. Fest broene i ønsket posisjon og fest dem på lintelene.

vakker utforming langs veggenKrav til planting av frøplanter, gropdybde, jordsammensetning og vanningsplan er det samme som ved vanlige trær. Planting kan være nær hverandre, avhengig av kjellerens skjelett.

Ordne trearter slik at den beste kryssbestemningen oppnås.

En interessant effekt oppnås ved å installere en trellis med en solid vegg, som dvergetrær plantes med slike intervaller at deres voksne grener kommer i kontakt og danner et enkelt grønt gjerde. Det ser veldig vakkert ut, og frukten som vokser på den, gir denne bygningen enda større sjarm.epletrær på trellisene

Utvalget av former og vinkler, under hvilke rammekantene vil gå, er begrenset bare av fantasien din.trellis i forstadsområdet

beskjæring

forskjellige former for trellisBeskjæring av frukttrær er den viktigste delen av hele prosessen. Det er nødvendig å opprettholde kronens form, forhindre sykdom og forhindre overdreven spiring av skudd. Unge trær skal beskjæres en gang i året tidlig på våren. Unntaket er kirsebær og plomme, som er best kuttet på slutten av våren – tidlig på sommeren.

Related  Konstgjorda stenar och skulpturer av betong i landet och trädgården

Når fruiting begynner, begynner sommeren beskjæring. Det er nødvendig å sørge for at trærne ikke bruker ressurser på aktivt voksende blader, men bruker dem helt til produksjon av frukt. Prøv å kutte skuddene så kort som mulig, og fjern syke og tørkede grener helt.trellis hage etter våren beskjæring

I tillegg til beskjæring av grener, bør du også tynne frukten. Ja, dette vil noe redusere avkastningen ved produksjonen, men det vil bidra til å forbedre smaken av de resterende fruktene.pærer på trellisfruiting eple-tre på trellis

Trellismetoden for å dyrke frukttrær er enkel å implementere, sparer plass og forvandler hagen uten anerkjennelse. Sett trellis på veggen til den gamle låven og plant kirsebæret. Den uattraktive strukturen blir til et vakkert objekt. epletre på veggen av garasjenDet samme kan gjøres med veggen til huset eller garasjen, eller skape en liten labyrint av grønne vegger på gårdsplassen, hvor blomster vil vokse om våren, og barna dine vil kunne spille der fra morgen til natt.

Plante epletrær under trellis – video