vrtnarstvo in vrtna vranaVrtnice lahko škodijo ne samo vašem vrtu, vrtu, ampak so lahko nevarne za hišne ljubljenčke. V tem članku bomo delili nasvete tujih kmetov, kako se boriti s temi škodljivimi pticami.

Kako se gavti razlikujeta od gavona

Čeprav so krokarji in vrane pripadajo isti vrsti “Corvus”, kljub vsem podobnosti, se zelo razlikujejo med seboj. Posebnost je krokarji značilno perje okrog njegovega vratu, in klinast rep. Imajo veliko zaplaval po zraku in pogosto nenavadne pirouettes. Ena od glavnih razlik med temi vrstami ptic je krokanje. Znane ni mogoče zamenjati za nas cawing vrane z močnim globoko poziv vrana, nekaj, kar spominja mukanje krave.

Kaj jedo vrane in kje živijo?

vrana v lovRavnovesje jemlje skoraj vse, vendar so nagnjene k prehrani na tleh. Jedo vse žuželke, deževnike, majhne živali, semena in sadje. Perje pogosto kopajo v smeti, ne gnezdijo poškodb in ugrabitev piščancev iz gnezd.

Ptice živijo v odprtih prostorih, kjer lahko uporabljajo drevesa, kot so kmečki turizmi in kjer je dovolj hrane. Pozimi se združijo v jatah s stotinami svojih sorodnikov.

Kot zelo socializirane ptice se vrane najpogosteje zadržujejo v skupinah. So vseobsevne, kar je lahko zelo koristno, ker so naravne medicinske sestre, s čiščenjem ozemlja mrtvih živali. Vendar pa lahko tudi napadajo vaše piščance. Potem postane problem prisotnosti črnih ptic.

Če ugotovite, da vaše rastline, kot so koruza, raztrgana iz zemlje, nato pa, najverjetneje, da področjih napadli Ravens. Poleg tega se lahko te ptice so vključene v izginotje piščancev iz perutnine hiš in raztresene smeti okrog kante.

Kako se znebiti vrana na vrtu

bugbearGovorili bomo o več načinih za boj proti napadu teh škodljivih ptic. Večina jih je preizkušena v praksi in delu.

Related  Pazi na znake narave in napoveduje vreme

Sadno zasaditev je mogoče zaščititi z mrežami ptic, ki se prodajajo v vrtnarskih centrih. Deset centimetrsko mrežo najbolje ustreza. Ima velike vrane, vendar ne prepreči penetracije drugih majhnih ptic.

Namestite rešetko blizu tal. To ne bo omogočilo vranom, da se povzpnejo od spodaj. Poleg tega oblikovanje omrežja omogoča povezovanje rastočih pridelkov.

Uporabite predmete, ki lahko prestrašijo obsesivno ptice. Briljantne stvari, kompaktni diski, ki visijo od dreves, in celo navaden vrt strašilci, pomagajo prestrašiti škodljivce.

Pokrij sadje. Koruzo lahko zaščitite tako, da ob vsakem »ušesu« obesite skodelico ali vrečko.

Brane so pametna bitja, vrane se hitro zavedajo, da tudi mirovne kroglice ne ogrožajo njih. Poskusite redno spreminjati lokacijo teh predmetov, tako da ptice nimajo časa, da se navadno navadijo in se z njimi dobro odzovejo enako.

Verovanje pravi, da če naredite roke polnjene živali iz hickory drevesa, je bolje, da odvračajo vsiljivce. Če ste na vrtu postavili stražarja, poskusite spremeniti svojo lokacijo in opremo.

Kako preprečiti pojav vranov

Vrane ubijajo šibke mlade piščance. Imejte to v mislih pri gradnji gnezda škatle: poskrbite, da z vstopom v dnu polja najmanj 10 cm Ne postavljajte police in drogovi, na katerih bi lahko vrana ostanejo, in pričakujemo, proizvodnjo ..

Uporabite dovodnike, ki so premajhen za vrane, vendar dovolj velik za druge ptice.

Zdaj veš neumnosti več o teh nevarnih pticah. Malo ustvarjalno opisane vaši poti vam bo omogočilo, da se ne bojte jate mladih kokoši, hoja v soncu, kot tudi pomoč pri zaščiti pristanek pred neželenimi napadi pernate škodljivci.

Nameščanje škarje iz vrana – video