jern treI naturen er et jerntræ ekstremt sjeldent, og tar derfor et ærefullt sted i den røde boken. Imidlertid er hver jerntreet i sine egenskaper ikke dårligere enn tettheten av støpejern. Barken kan tåle å skyte fra et skytevåpen, men det drømmer håpløst i vannet. Det skal bemerkes at dette ikke er en egen klasse trær, men en hel gruppe, samlet fra forskjellige raser. Den inneholder flere dusin arter av planter med uvanlig tett tre. De finnes på hvert av kontinentene. Dessuten brukes råmaterialer både i industrien og i medisinsk praksis.produktet Ironwood

Hva er spesielt med disse trærne?

Gulv laget av jern treMed det blotte øye er det ganske vanskelig å gjenkjenne stenen av en flerårig plante. Spesielt hvis de er på randen av utryddelse. Likevel er de preget av følgende funksjoner:

 • alderen på slike langlevende er ikke mindre enn 2 hundre år;
 • Trefiber er motstandsdyktig mot korrosive prosesser og forringes ikke under påvirkning av sterke syrer;
 • i barken inneholder mange tanniske stoffer som beskytter sine “eiere” fra alle slags parasitter, samt fra sopprot;
 • loggen vil nødvendigvis gå under vannet, siden tetthet av tre er 1 tonn / m³, idet fuktighet er 12%, derfor vokser slike raser sakte nok;
 • høyden på hver er over 25 meter, og omkretsen på bagasjerommet når mer enn 200 cm.

stor koffertAlle disse egenskapene er nødvendige for at jerntreet skal overleve under de mest alvorlige klimatiske forholdene. Rapid temperaturendringer i Russland, den afrikanske tørken eller et fuktig europeisk klima kan ikke skade dette fenomenet i naturen. Slike tresorter passer perfekt til enhver ugunstig situasjon. For å gjøre dette er de utstyrt med et stort antall enheter, alt fra den unike strukturen til stammen / røttene og slutter med barkens kjemiske sammensetning. I denne forbindelse er de mye brukt i produksjonen:

 • furniture;ironwood stol
 • bygningskonstruksjoner;
 • kjøretøy;
 • kosmetiske produkter;
 • elementer av innredning;håndtere
 • undervannsteknikk.

Related  Rundt deg lurer på – kiwi hjemme plante!

Fra fruktene, barken og bladene av disse “stein” varianter blir det hentet ekstrakter som vellykket brukes til behandling:

 • gikt;
 • sykdommer i genitourinary system;
 • forferdelige hudutslett;
 • revmatisme.

argan oljeDisse etere ignorerte heller ikke matlagingen av mange nasjonaliteter. Inntil nå koster en liten flaske av slik olje fabelaktig penger. For å få et par gram av de mest verdifulle eliksirene, må du behandle et par kilo råvarer. Alt dette gjøres utelukkende av en manuell metode. Etter å ha lært hovedtrekkene til disse varianter av de vanskeligste trærne, kan du bli kjent med noen av dem.

Grenene av disse plantene i gammel tid ble brukt til fôring av storfe. På samme tid tjente for mange marokkanske stammer slik massivt tre som drivstoff. Logger sakte brent, og lenge holdt varmen.

Birch Schmidt

bjørke av SchmidtRussland kan skryte av et slikt syn. I kystområdene i dette landet er det flere dusin eksemplarer av denne “jern” bjørken. De eldste av dem er ca 400 år gamle. Hvert tre vokser opp til 30 meter i høyden. I mellomtiden er diameteren på stammen av denne “skjønnheten” 80-90 cm. Spesielle egenskaper i Schmidt bjørken er:

 1. Brun-grå bark med en kremaktig nyanse. Overflaten på den mektige kofferten er dekket av dype sprekker. På enkelte steder er eksfolierte lag av barken eller områdene som begynner å avta, synlige.
 2. Ideelt glatte grener. De kan enten være svarte eller brune, og fargen på overfylte kirsebær. Utenfor observatører blir straks truffet av harpiksholdige striper på dem. Disse “lenticles” produserer en behagelig aroma.blader og grener av bjørk Schmidt
 3. Formen på bladene ligner en oval, hvor den ene siden har en spissende ende.

Infusjon / avkok fra nyvalgte blader eller nyrer kan brukes som kolagogue, så vel som for helbredende sår. Med hjelpen kan du overvinne lav, eksem eller akne.

bjørk i høstEt slikt eksotisk bjørktre kan bli funnet i Nord-Korea, på en av øyene i det oppstående sols land, og også i det celestiale imperiet (Kina).

Related  Allt omkring dig undrar – kiwi hemma växt!

Argania stikkende

argania stikkendePå det moderne Algerie og Marokko, for de nyeste dataene, vokser mer enn 2 millioner eksemplarer av en slik flerårig plante. Dette er alt som er igjen av de mektige skogene, som består av bare Argania. I sitt hjemland er det et symbol, samt en livskilde for nomadiske afrikanske stammer. Fra hennes tre gjorde forskjellige husholdningsartikler. Frukt og blader ble fortært både av dyr og mennesker. Trematerialet varede lenge, fordi bagasjerens høyde var fra 10 m og over, og omkretsen – mer enn 15 m.

geiter på arganArgania har et veldig kraftig rotsystem, som er i stand til å trenge inn i jorden i 30 meter. Dette beskytter anlegget mot dehydrering og orkanvind. Dens grener og blader er matet av mange innbyggere i Afrika. Men å ødelegge dem er ikke så enkelt, fordi de er dekket med skarpe torner.

Vest-Afrika (Republikken Kongo) har også en representant for en gruppe stein / jerntrær. I folket kalles det “Shi”, men i botanikkens verden er det kjent som “Vitellaria fantastisk”. Men i dette kontinentets tropiske breddegrader vokser den majestetiske Lofira Wing.

frukt shea

Temir-agach eller papegøye persisk

Temir-AgachMed grad av styrke er dette løvtreet uovertruffen. Treverket er flere ganger vanskeligere enn selve jernet. I tillegg til Afrika, kan parrotia også bli funnet i Midtøsten. Skogen i Iran og Aserbajdsjan er i overflod med disse fantastiske prøvene. Spesielt herlig er slike trær om våren når de blomstrer. temir-agach i parkenSelv om de foretrekker et varmere klima, kan de fortsatt overleve ved -25 ° C. Stammen av Temir-agacha brukes til produksjon av:

 • planker for parkett / gulv;
 • ramme;
 • bil komponenter;
 • øks håndtak;
 • kunstneriske elementer.

parrotia i høstSiden slike planter ikke er iboende elastisitet og fleksibilitet, er de laget av kraftige “levende” gjerder. Etter å ha vokst og styrket, danner de et ugjennomtrengelig tykk, som beskytter husstandens tomt fra ubudne gjester.

Related  Ursprungliga affärer – avel fasaner

Andre representanter for gruppen

I tillegg til slike populære arter som tilhører “Iron Tree” gruppen, er det mange andre “stein” planter. De vokser på forskjellige kontinenter og forbløffer med sin styrke, så vel som unike helbredende egenskaper. Disse inkluderer følgende raser:

 1. Tees. Tre er i stand til å beholde fuktighet, men det roter ikke.barlind
 2. Juletre, som er funnet i New Zealand. På dette området er det hele lunder av slike trær. De kaster ut blomstrer bare til jul.juletre
 3. Humlebøkslekten. Den passer til den subtropiske stripes klima, så vokser en hopper litt over ekvator. Dessverre, i Russland ble det bare funnet de fossile restene av hans tre.humlebøkslekten
 4. Mesa. Asiatiske folk bruker den giftige harpiksen av denne planten som et terapeutisk legemiddel.Mesa
 5. Brazilwood. Forsvinnende arter vokser på Brasilas territorium i Amazonas jungel.brazilwood
 6. Guaiacum. Det vokser på øyene i Karibia. De harpiksholdige stoffene i dette treet blir brukt som stimulerende midler.Guaiacum

Tilsynelatende er unntak fra reglene ikke bare i lingvistikk, men også i naturen. Slike “jern” trær er et eksempel. De har uvanlig sterk tre, som ikke kan holde seg på vannet.

Tre fra et jerntre – video